5-hoteller-i-berlin-du-bor-bo-pa.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Dette må du vite om kredittkortsikkerhet i sommer

At sommeren er høysesong for kortbruk blant nordmenn, er ikke så rart med tanke på at store deler av befolkningen velger å reise nesten samtidig på ferie i både inn- og utland. Men kan du triksene for sikker bruk av kredittkort?

Det er flere grunner til at det lønner seg å gå til anskaffelse av et kredittkort til bruk på ferie, uansett om du planlegger å reise i Norge eller til andre siden av jordkloden. Et kredittkort fra re:member er sikrere enn å gå rundt med mye kontanter, og hjelper deg med å redusere sannsynligheten for å tape penger ved uforutsette omstendigheter. 

Blir du rammet av sykdom eller skulle flyselskapet gå konkurs før du rekker å reise, vil kortselskapet hjelpe deg med å erstatte tapet. Dette gjelder også om du blir offer for svindel eller tyveri. Her får du flere praktiske tips du bør kunne om bruk av kredittkortet ditt fra re:member på reise i utlandet.

Kredittkortsikkerhet i utlandet

Det er en god grunn til at kredittkortet ditt er utstyrt med en chip. Den elektroniske brikken er nemlig sikrere enn magnetstripen. Stripen gjør kortet mer sårbart for å bli kopiert, eller skimmet, og øker sjansen for misbruk. De fleste land tilbyr kortterminaler med chip-løsning, men du må fortsatt bruke magnetstripen noen steder. Et godt tips er å sjekke at stripen din ikke er avmagnetisert, så du slipper å stå i utlandet med et kort du ikke får brukt. Er du i tvil, bestill nytt kort ved å kontakte kundeservice.

Når du skal betale med kredittkort i utlandet, får du ofte valget mellom å betale i norske kroner eller lokal valuta i displayet på betalingsterminalen. Vi anbefaler deg å velge lokal valuta, da erfaringen viser at kursen er høyere når du velger å betale i norske kroner.

Forsikringer med på kjøpet

Bruker du re:member-kortet til å betale for over halvparten av reisen før du drar, får du reiseforsikring med på kjøpet. Dealen inkluderer også avbestillingsforsikring, som sørger for at du får pengene tilbake hvis du av en eller annen grunn blir forhindret i å reise som planlagt.

Kortets fordelsprogram re:member reward gir deg for øvrig rabatter og kampanjetilbud hos en rekke reiserelaterte aktører på nettet.

Ha med deg ditt vanlige bankkort som du oppbevarer et annet sted enn re:member-kortet. Da har du et alternativ om det ene skulle bli borte. Unngå også minibanker som ser mistenkelige ut, disse kan ha en “juksekortleser” som kopierer kortet ditt.

Har du kredittkortsikkerhet i bakhodet, ligger alt til rette for at du bare skal kunne nyte ferien din. Et siste tips før reisen er å lagre nummeret til sperretjenesten til re:member, slik at du umiddelbart kan sperre kortet hvis det blir borte. God tur - og husk å søke om kredittkortet re:member i god tid før ferien din.