Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Kjekt å vite om kortbruk i utlandet

Både av sikkerhetsmessige og praktiske grunner bør du alltid ha med deg to kort når du er ute på reise – et bankkort knyttet til din brukskonto og et kredittkort.

Oppbevarer du i tillegg kortene hver for seg, har du alltid penger tilgjengelig og en ekstra reserve dersom du skulle være så uheldig å miste eller bli frastjålet et av kortene. Det kan også lønne seg å følge noen enkle forhåndsregler, som for eksempel aldri legge fra deg kortet i baren eller andre steder. Betal heller flere ganger og sørg for å få kortet tilbake straks du har betalt.

Betal alltid i lokal valuta

Uansett hvor du reiser, lønner det seg alltid å velge å betale i lokal valuta i stedet for i norske kroner. Noe du ofte får spørsmål om i butikker, på restauranter og hoteller. Grunnen til at du bør betale i lokal valuta er at de ulike stedene opererer med egne vekslingskurser, som ofte er langt dyrere enn bankenes valutakurser.

Vær ekstra oppmerksom

Sjekk alltid hvilket beløp du godkjenner når du betaler i en butikk, på en restaurant eller på et hotell, og husk å ta vare på kvitteringer. Det kan komme godt med hvis du i ettertid oppdager noe feil. Ikke ta ut kontanter hvis du ser noe merkelig eller unormalt med minibanken. Finn heller en annen minibank. «Skimming» av bankkort – at noen har satt opp en «juksekortleser» utenpå den opprinnelige kortleseren forekommer oftere i utlandet enn her hjemme. Da kan folk med uærlige hensikter få opplysningene de trenger for å misbruke kortet ditt i ettertid. Sørg alltid for å skjule koden din for andre når du taster den i minibanken eller på en betalingsterminal.

Kredittkort kan lønne seg

Hoteller og leiebilfirmaer verden over reserverer ofte et beløp i en periode som en garanti for din betaling. Betaler du med kredittkort i stedet for ditt bankkort knyttet til din bankkonto, unngår du at penger blir bundet opp på din brukskonto i denne perioden. Dessuten har du større sjanser for å få tilbake pengene dine fra kredittkortselskapet enn fra banken din, om du skulle bli lurt på en eller annen måte.

Kredittkortet ditt kan du bruke på over 30 millioner brukersteder rundt om i verden. Husk at det kan lønne seg å lagre nummeret til sperretjenesten fra utlandet på din mobiltelefon før du reiser. Da går det raskere å sperre kortet om det skulle bli nødvendig.