singles-day2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Singles Day

Singles Day har fram til nå kun vært et kinesisk fenomen. Har veksten av Black Friday og Cyber Monday gjort det fristende å innføre nok en shoppingdag i Norge?

Singles Day er utvilsomt den største dagen for netthandel i Kina, og analyseselskaper hevder nå at den kinesiske handledagen globalt sett har blitt større enn Black Friday. Men er du egentlig klar over hvorfor singeldagen feires?

Hva er Singles Day?

I motsetning til amerikanske Black Friday, har ikke Singles Day lange tradisjoner. Singeldagen ble opprinnelig feiret på forskjellige universiteter i Nanjing i 1990-årene av unge kinesere som ønsket å feire at de var stolte av å være single. Etter endt skolegang førte studentene universitetstradisjonen videre i samfunnet.

Singles Day feires 11. november (11/11). Datoen, som er ment å feire single, ble valgt fordi tallet 1 ligner en person som er alene. Og tallet 11 symboliserer single som finner hverandre på denne dagen. Etter hvert som flere deltok i feiringen av singeldagen, så bedrifter på dette som en gyllen mulighet til å rette markedsføringen mot yngre forbrukere.

I 2011 bestod datoen av seks enere og "Singles Day of the Century" ble brukt til å ta feiringen et høyere nivå. Singeldagen startet som en dag med festligheter, men ble stadig mer forbundet med gode tilbud på nett - og store kjøpskampanjer ble fremhevet i hele Kina.

En av årets viktigste handelsdager

Internettselskapet Alibaba, som er den dominerende aktøren, sparte ikke på noe i 2015. For å dra i gang singledagen hadde de et fire timers langt tv-program med gjesteopptredener fra blant annet James Bond-skuespiller Daniel Craig og House of Cards sin egen «Frank Underwood», Kevin Spacey. I tillegg var et titalls kinesiske popstjerner og kjendiser tilstede.

For å takle den enorme pågangen hadde Alibaba mobilisert 1,7 millioner mennesker som skulle håndtere og distribuere alle ordrene. I tillegg hadde de booket over 200 fly og 400 000 biler som skulle sørge for at bestillingene ble levert så raskt som mulig.

Hva er Singles day?

Singeldagen i Norge

Alibaba, med sine nettbaserte kjøpesentere Tmall og Taobao, omsatte for 5,8 milliarder dollar i 2013 og 9,3 milliarder dollar i 2014. Omsetningen på hele 14,3 milliarder dollar i 2015 kom fra 278 millioner ordrer - som var dobbelt så høy som hele den samlede omsetningen amerikanske selskap høstet fra Thanksgiving-helgen, der både Black Friday og den nettbaserte shoppingdagen Cyber Monday inngår.

Rabatt med re:member på Singles Day

Et kredittkort fra re:member gir deg også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward. Gjennom det kan du få rabatter i over 200 nettbutikker, og denne reward-rabatten kommer på toppen av eventuelle Singles Day-rabatter. 

Har du ikke et re:member-kort kan du søke om et her.