singles-day2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,89 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 695 kr. Totalt 16 695 kr.

Hva er Singles Day?

Singles Day har fram til nå kun vært et kinesisk fenomen. Har veksten av Black Friday og Cyber Monday gjort det fristende å innføre nok en shoppingdag i Norge?

Singles Day er utvilsomt den største dagen for netthandel i Kina, og analyseselskaper hevder nå at den kinesiske handledagen globalt sett har blitt større enn Black Friday. Men er du egentlig klar over hvorfor singeldagen feires?

Hva er Singles Day?

I motsetning til amerikanske Black Friday, har ikke Singles Day lange tradisjoner. Singeldagen ble opprinnelig feiret på forskjellige universiteter i Nanjing i 1990-årene av unge kinesere som ønsket å feire at de var stolte av å være single. Etter endt skolegang førte studentene universitetstradisjonen videre i samfunnet.

Singles Day feires 11. november (11/11). Datoen, som er ment å feire single, ble valgt fordi tallet 1 ligner en person som er alene. Og tallet 11 symboliserer single som finner hverandre på denne dagen. Etter hvert som flere deltok i feiringen av singeldagen, så bedrifter på dette som en gyllen mulighet til å rette markedsføringen mot yngre forbrukere.

I 2011 bestod datoen av seks enere og "Singles Day of the Century" ble brukt til å ta feiringen et høyere nivå. Singeldagen startet som en dag med festligheter, men ble stadig mer forbundet med gode tilbud på nett - og store kjøpskampanjer ble fremhevet i hele Kina.

Singel Day - Årets viktigste handelsdag

Internettselskapet Alibaba, som er den dominerende aktøren, sparte ikke på noe i 2015. For å dra i gang singledagen hadde de et fire timers langt tv-program med gjesteopptredener fra blant annet James Bond-skuespiller Daniel Craig og House of Cards sin egen «Frank Underwood», Kevin Spacey. I tillegg var et titalls kinesiske popstjerner og kjendiser tilstede.

For å takle den enorme pågangen hadde Alibaba mobilisert 1,7 millioner mennesker som skulle håndtere og distribuere alle ordrene. I tillegg hadde de booket over 200 fly og 400 000 biler som skulle sørge for at bestillingene ble levert så raskt som mulig.

Hva er Singles day?

Singeldagen i Norge

Alibaba, med sine nettbaserte kjøpesentere Tmall og Taobao, omsatte for 5,8 milliarder dollar i 2013 og 9,3 milliarder dollar i 2014. Omsetningen på hele 14,3 milliarder dollar i 2015 kom fra 278 millioner ordrer - som var dobbelt så høy som hele den samlede omsetningen amerikanske selskap høstet fra Thanksgiving-helgen, der både Black Friday og den nettbaserte shoppingdagen Cyber Monday inngår.

Med disse ekstreme salgstallene og satsingen av kinesiske nettbutikker på et internasjonalt plan, kan vi forvente at Singles Day også vil etableres i Norge snart. Kosmetikk-nettbutikker som Blush.no har allerede kastet seg på trenden. Er Singles Day starten på en ny Black Friday og den Cyber Monday i Norge?

Rabatt med re:member på Singles Day

Et kredittkort fra re:member gir deg også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward. Gjennom det kan du få rabatter i over 200 nettbutikker, og denne reward-rabatten kommer på toppen av eventuelle Singles Day-rabatter. 

Har du ikke et re:member-kort kan du søke om et her.