Når overføres penger mellom kontoer?

Hvis du skal overføre penger mellom to kontoer i samme bank overføres beløpet umiddelbart. 

Overføringer fra konto i én bank til en konto i en annen bank skjer fem ganger om dagen fra mandag til fredag. Tidspunktene er like i samtlige banker. 

De fem klokkeslettene er:

  • 05:45
  • 09:45
  • 11:45
  • 13:45
  • 15:45

Registrer bankoverføringen til rett tidspunkt: før klokken 14

Hvis du skal være sikker på at overføringen skjer samme dag, bør du registrere betalingen i banken din innen klokken 14:00.

Men det er ingen garanti for at bankene overfører penger akkurat på disse tidspunktene. Det som skjer er at bankene oppdaterer sine kundekonti  etter disse klokkeslettene. Hvor lang tid det tar, kan variere litt fra bank til bank og fra dag til dag.

Ingen bankoverføringer i helgene og på helligdager

Det er ingen overføringer i helger eller på helligdager. Betalinger som registreres i helger vil først bli synlige mandag morgen rundt klokken 06:00. Det samme gjelder for betalinger som legges inn på kvelden og helligdager. Unntaket er overføringer til samme bank.

Les om når beløpet blir sendt til inkasso.

Bankoverføringens tidspunkt under høytider

Hva er tidspunktene for bankoverføringer under høytider? Du kan kontakte banken din for å få vite fristene for bankoverføringer i forbindelse med høytider som jul og påske. Men hvis du velger straksbetaling skjer overføringen der og da, også i helger og på helligdager. Vær imidlertid oppmerksom på at de aller fleste banker som tilbyr straksbetaling, tar et gebyr for denne tjenesten.

Les mer om overføring av penger til egen lønnskonto.