Vattenrutschkana2.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Invester i boligen din

Det er mye du kan gjøre med boligen din som gjør at verdien øker. Kanskje du allerede har mange gode ideer uten å få satt dem ut i livet? Et alternativ som kan hjelpe deg på vei er et lån uten sikkerhet.

Ingen er mer glad i å pusse opp hjemmet sitt – og hytta – enn nordmenn. Hver fjerde av oss gjorde det i fjor, og vi brukte nesten 100 milliarder kroner på alt fra maling og møbler, til hage og hvitevarer. De som pusset opp brukte i snitt 72.700 kroner, og selv om det er mye penger gjør vi fortsatt det meste selv – i hvert fall de enklere oppgavene. 

Pusse opp hjemme 

At hjemmet vårt er noe vi liker å bruke penger på er det mange gode grunner til. Nye farger frisker opp tilværelsen, og du får et hjem som blir finere og triveligere å bo i. Men kanskje enda viktigere – oppussing kan øke verdien på boligen din, da den blir mer attraktiv på markedet. Gjør du de riktige grepene, kan du få tilbake mange ganger det beløpet du investerer. 

Men hva lønner det seg å pusse opp? Her de beste tipsene for hva du bør gjøre i boligen din. 

Oppussing som synes

Det gjelder å pusse opp og gjøre noe med tingene andre ser, slik at du hever inntrykket av hjemmet ditt. Fordelen er at denne typen oppussing kan være billig. 

Maling

Kanskje det er på tide å gi de hvite veggene mer tidsriktige og mørkere farger? Det er ingen oppussing som er rimeligere og enklere enn å male. Sosialt er det også. Få med deg kjæresten eller noen venner, sett i gang med malingen og i løpet av en dag har dere malt hele stuen. 

Gulv

Har du et gammelt gulv som er slitt eller gulnet? Det er det i så fall enkelt å gjøre noe med. For selv om du har ti tommeltotter klarer du enkelt å legge nytt gulv, og du gjør det på noen timer. Et lurt tips er å ta gulvet før veggene – det er enklere å forandre fargen på veggene enn på gulvet. 

Peis

En peis er med på å gjøre om boligen din til noe ekstra – vi elsker å kose oss foran varmen og flammene. Den behøver ikke å koste mer enn 10 000 kroner, men kan gjøre at verdien stiger med opptil 100 000 kroner. Og om du ikke har tenkt å selge, kan du jo kose deg med peisen selv?

Kjøkken

Den gode nyheten er at her behøver du ikke nødvendigvis å kjøpe alt nytt. Du kan beholde de gamle skrogene, og heller kjøpe nye fronter, håndtak benkeplate og vask. Det gjør at du kan slippe unna med 25 000 kroner istedenfor 250 000 kroner – og ingen vil noen gang se forskjell. 

Bad

Joda, bad er dyrt, men har du et som begynner å nærme seg 20-25 år bør du absolutt vurdere et nytt. Hva det koster avhenger selvsagt av hvor mye du ønsker å legge i det. Et bad kan koste fra 200 000 kroner, men det er slett ikke umulig at du får igjen det dobbelte av investeringen din. 

Fokuser på uteplassen

Hvis du bor i enebolig eller rekkehus bør du ta en titt på uteplassen – det er jo tross alt førsteinntrykket andre får av hjemmet ditt.

Plen

Dersom du er tålmodig kan du så gress, men ferdigplen behøver ikke å koste mye. Du kan få det for under 100 kroner kvadratmeteren, og å rulle den ut går svært raskt og enkelt. I tillegg bidrar til at en ferdigplen til at en ustelt hage får nytt liv – og kan gi økt verdi på boligen din. 

Terrasse

Har du et hjørne eller et annet område i hagen der du kan bygge en platting eller terrasse, og nyte sol og sommer? Hvis du er litt nevenyttig kan du gjøre det selv. Selv en terrasse på 20 kvadratmeter behøver ikke koste mer enn 5000 kroner, så dette er garantert en god investering!

Lag en utleiedel 

Dette er kanskje den beste investeringen du kan gjøre. Det er fordi du tjener penger fra første dag du leier ut, men også fordi boligen din vil bli mer attraktiv på markedet. Dermed bidrar utleiedelen til å øke verdien på boligen når du en dag skal selge den. 

Er du heldig, kan det være nok å sette opp en vegg i kjelleren. Hvis du for eksempel må bygge om og i tillegg sette inn bad og kjøkken, vil det koste litt mer. Dette vil likevel lønne seg på sikt – selv en liten utleiedel kan gi deg skattefri inntekt på langt over 100 000 kroner i året. 

Smart bruk av lån uten sikkerhet

Om du ikke får satt i gang med oppussingen hjemme fordi du ikke har penger tilgjengelig, finnes det likevel råd. Med forbrukslån fra re:member kan du nemlig kjøpe alt fra småting som maling, gulv og terrasse, til de større investeringene som kjøkken, bad og utleiedel. 

Før du bestemmer deg for å søke om forbrukslån bør du planlegge godt, både med tanke på hva du skal bruke pengene på og hvordan du skal betale tilbake. Sett opp budsjett, vær fornuftig med tanke på hva du har råd til og ikke, og ikke fall for fristelsen til å kjøpe ting du ikke trenger. 

Et tips til slutt er å få ny takst når du har pusset opp. Da kan det være du kommer under den magiske grensen på 50 % av markedsverdien som gjør at du kan få lavere rente på boliglånet i banken.

Søk om lån uten sikkerhet fra re:member her.