tilbygg-hytte.jpg

re:member forbrukslån

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,95 % / Eff. 14,32 %. Kostnad 24 660 kr. Totalt 89 660 kr.

Tilbygg på hytta - Den ultimate løsningen for deg som vil ha mer plass

Begynner det å bli trangt om plassen på hytta? Her får du tipsene om hva du bør tenke gjennom hvis du vurderer et tilbygg på hytta.

Vi har blitt godt vant på hyttene våre. Komforten nærmer seg samme standard som hjemme, og mange hytter ligger i lett tilgjengelige hyttefelt med fjernstyrt lys og varme, og fellesordninger for snømåking.

Kort sagt: Hyttelivet har blitt enklere. Mange bruker derfor hytta mer, har ofte med seg venner og familie, eller har egen familie som vokser. Hva gjør vi så når det begynner å bli trangt om plassen? De fleste ønsker å ha muligheten til å kunne invitere med seg gjester og la hele familien kose seg med hyttelivet, så løsningen er ofte å utvide gjennom et tilbygg på hytta.

Planlegg tilbygg på hytta

Det er mange regler å sette seg inn hvis du skal bygge hytte, ikke bare når det gjelder tilbygg. Hvis du ikke gjør ting korrekt, kan du ende opp med å måtte rive det du har bygget. Sørg derfor for å sette deg godt inn i reglene for tilbygg til hytte før du setter i gang med hammer og spiker.

Tenk godt gjennom hvor mye plass du egentlig trenger. Hver kvadratmeter koster, så hvor mye plass trenger du egentlig for å dekke de viktigste behovene?

Bygge tilbygg på hytta uten søknad

Takket være en regelendring fra 2015, kan du nå bygge garasje, uthus, balkong eller levegg på opptil 50 kvadratmeter uten å måtte søke om byggetillatelse.

Like fullt er det ditt ansvar å sørge for at tilbygget på hytta ikke strider mot reguleringsplan, kommuneplan og bebyggelsesplan. Du må også påse at prosjektet følger plan- og bygningsloven, og byggteknisk forskrift, samt forholde deg til vann- og avløpsledninger, kabler og eventuelle tinglyste heftelser ved eiendommen.

Selve regelverket er altså det samme som tidligere, selv om du ikke trenger å søke om byggetillatelse. Hvis du ikke føler deg helt trygg på alle aspektene rundt byggeplanene dine, bør du forhøre deg med kommunen i forkant.

Mer omfattende arbeid

For større og mer kompliserte bygg, må du hente inn folk med formell kompetanse innen lovverket og bygningsteknikk, og søke om byggetillatelse. Både søknaden og gjennomføringen av prosjektet må overlates til fagfolk som arkitekter, bygningsingenører eller byggmester. Dette inkluderer for eksempel prosjekter som tilbygg på over 50 kvadratmeter, ny hytte, garasjer og uthus over 70 kvadratmeter.

Blomster til naboen

Bygger du under 50 kvadratmeter, kan du varsle naboen per e-post. I tillegg kan du bygge så nært opptil nabotomten som kun én meter fra tomtegrensen. Dette gjelder frittstående bygg som bod, garasje eller uthus i én etasje uten kjeller, og levegger. Bygget kan ikke være høyere enn fire meter, og kan ikke inneholde beboelsesrom.

Likevel kan det være en fordel for stemningen i nabolaget å ta en prat med naboene før du setter i gang byggeprosjekter, spesielt der hvor det skal bygges tett opp mot andre tomtegrenser. Og hvis det blir mye støy og sjenanse for de rundt i byggeperioden – hva med en liten blomst?

Slik finansierer du tilbygget på hytta

Hvis det å øke grunnflaten til hytta og bygge rom for mer hygge og kos er det neste byggeprosjektet ditt og du trenger finansiering, kan et forbrukslån fra re:member være en god løsning. Hos re:member kan du låne opptil 350 000 kroner uten sikkerhet.

Prøv gjerne lånekalkulatoren vår for å se hvor mye lånet vil koste deg. Alt du trenger å gjøre er å plotte inn ønsket lånesum og nedbetalingstid. Så er det bare å starte planleggingen av tilbygget på hytta.

Søk om re:member forbrukslån.

Lykke til med byggeprosjektet!