hotteste-hyttetrendene.jpg

re:member forbrukslån

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,95 % / Eff. 14,32 %. Kostnad 24 660 kr. Totalt 89 660 kr.

Hytteinspirasjon: Dette er de hotteste hyttetrendene akkurat nå

Syns du det er på tide å pusse opp feriestedet, har vi samlet litt hytteinspirasjon her. Selv om disse hyttetrendene er noe av det hotteste i dag trenger du ikke bekymre deg over at de blir utdatert – for disse hyttetrendene er evig aktuelle.

Nordmenn elsker å pusse opp – ikke bare hjemmene våre, men også feriestedene våre. Selv om vi elsker å tilbringe late dager på hytta, bruker vi omtrent 7 millioner kroner årlig på vedlikehold, oppussing og tilbygg på hyttene våre.  

Hytteinspirasjon, trend og tradisjon

Uansett om du har hytte på fjellet, ved kysten eller i innlandet skal den reflektere sine omgivelser og passe inn i terrenget. Vi er veldig tradisjonelle i fargevalget på hytta og lar oss inspirere av naturen. Ofte lar vi tre være hovedmaterialet, men kombinerer gjerne med andre naturmaterialer, som for eksempel stein, i fasaden.

Omtrent 44 % av norske hytter ligger på fjellet, og de norske byggetradisjonene er sterke. Mange sverger til laftede tømmerhytter eller villmarkspanel, og som regel følger denne tradisjonen med små vinduer og begrensede innsynsmuligheter.

Selv om vi ofte ønsker å beholde det tradisjonelle hytteinteriøret, er den nyeste hyttetrenden å modernisere og slippe naturen inn i hytta. Uansett hvilken beliggenhet hytta har kan du slippe naturen inn ved å ha store glassfasader og vinduer som gir god utsikt mens du sitter i godstolen.

Naturlig fargebruk  

Naturpaletten dominerer hytteinteriøret også, og naturmaterialer, nøytrale farger og moderne stil er noen av de hotteste hyttetrendene akkurat nå. Vi ser stadig mindre ubehandlet tre. Det er interiørbeisene som tar over istedet.

På fjellet dominerer fjellets egne farger og det er gråbrune toner som gjelder. For fjell- og innlandshytter ønsker vi lunhet og kos, og velger derfor ofte mørke nyanser. Langs kysten velger vi stort sett lyse farger, gjerne hvitt – og blått. Husk at hytta kan virke større og mer luftig om du har riktig maling. Maler du taklistene i samme lyse farge vil inntrykket forsterkes.

Dette er de hotteste hyttetrendene akkurat nå

Modernisert hyttestil

Tidligere var det slik at vi innredet hytta med det som var til overs i heimen eller satset på den helnorske bondemøbelstilen. Dette er det stadig færre som går for, og vi tenker mer helhetlig innredning – men naturmaterialer skal det være.

Vi innreder med heltre, både vegger, gulv og tak. Eik er en populær stort, men furu kan også være greit så lenge den er behandlet slik at den holder seg lys og lett. Har du gammelt gulnet panel, kan noen malingsstrøk være løsningen.

Personlig interiør på hytta

Ønsker du å modernisere hytteinteriøret kan du bruke omtrent det samme interiøret som du har hjemme. Selv om det finnes utallige interiørtrender, er det ikke alt som passer like godt på hytta. Gull, glitter og glam er det fåtallet som ønsker å ha på hytta, og det føles heller ikke så naturlig. Skinn, pels, tre, stein, strikk og ull er det du bør se etter når du er på utkikk etter hytteinspirasjon.   

Husk at du selvfølgelig ikke trenger å følge alle interiørtrender. Hytta er ditt og familiens fristed der dere kan lese, lage mat, gå på ski eller dyrke hobbyer. For de fleste av oss er det viktigere enn å ha det perfekte interiøret på hytta. Et godt tips er å gjøre det personlig – miks gammelt og nytt, kombiner bonderomantikk og skandinavisk stil, moderne og tradisjonelt. Bland gjerne arvede møbler og gjenstander med noe nytt og moderne.

Finn mer hytteinspirasjon

Det finnes mye hytteinspirasjon i magasiner, på Instagram og Pinterest, og det å gi hytta et lite løft trenger ikke å bli så dyrt. Skulle du likevel trenge litt hjelp til finansiering kan løsningen være et forbrukslån fra re:member.

Du kan låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Renten er fra 7,95 % til 19,95 %, og blir fastsatt av en individuell kredittvurdering. Bruk gjerne lånekalkulatoren vår for å se hvor mye lånet vil koste deg, eller søk om et forbrukslån her.

Håper du fikk nyttig hytteinspirasjon!