skal-du-bygge-anneks-pa-hytta.jpg

re:member forbrukslån

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,95 % / Eff. 14,32 %. Kostnad 24 660 kr. Totalt 89 660 kr.

Skal du bygge anneks på hytta? Sjekk disse tipsene!

Har du tenkt på at det kunne vært kjekt med litt større plass på hytta? Et sted der poden og vennene kan være uforstyrret, eller en hyggelig plass for gjester å overnatte? Nå er byggereglene endret, og det er lov å bygge opptil 50 kvadratmeters anneks på hytta uten å måtte sende inn byggesøknad.

Før du går i gang med selve byggingen av annekset, kan det være lurt å planlegge mest mulig. Hvor på tomta bør annekset bygges? Hva slags materiell skal du bruke? Skal det legges opp strøm og vann? Og ikke minst hva slags budsjett skal du forholde deg til? Alle disse spørsmålene bør du ha klarest mulig svar på før du slår første slag med hammeren. Du bør også ha noen klare tanker om hvor mye du kan klare å gjøre selv, og om dette er realistisk i forhold til dine ferdigheter som handyman eller -kvinne.

I dag finnes det dessuten en rekke ferdige moduler som gjør det langt enklere å sette opp et anneks til hytta. Utfordringen her er hvis hytta er bygget i en annen stil og med andre materialer. Dette kan fort bli stilmessig krasj og lite pent for både deg som skal bruke hytta og omgivelsene.

Bygge anneks til hytta selv

Om du har bestemt deg for å gjøre all jobben selv, bør du ha lagt en plan for hvordan og når ting skal gjøres. Dersom du ikke har erfaring fra lignende prosjekter tidligere, kan det være lurt å rådføre seg med noen som har bygget litt før. Ting tar nemlig ofte lengre tid enn først antatt, særlig om du er ny innen fagfeltet.

Videre bør du sjekke om det du har av verktøy er tilstrekkelig til å utføre arbeidet. Det er ikke gitt at hobbyverktøyet du har reparert gjerdet med er solid nok for å bygge et anneks. I dag finnes det flere steder som har såkalte verktøy pools, der du kan betale en mindre sum for å få låne mer avansert verktøy. Dette kan være et godt og rimelig alternativ til å kjøpe inn alt du trenger selv.

Du bør også sette deg inn i hva som er lov å gjøre av arbeid selv. Dersom du skal bygge et anneks uten strøm og vann, kan du i grunn ta sikte på å gjøre hele jobben selv, men dersom du ønsker dette innlagt, må du ta kontakt med fagfolk. I så fall bør du hente inn anbud fra flere ulike firmaer så du kan sammenligne priser. Husk at det ikke nødvendigvis er den laveste prisen på papiret som blir billigst – her kan variasjoner som hva slags materiell og hvilke tillegg firmaet regner med ha minst like mye å si for hva sluttfakturaen ender på.

Trenger du mer plass ute på hytta? Les vår store guide til å bygge platting her.

Skal du bygge anneks på hytta? Sjekk disse tipsene

Hvilket materiell passer til anneks?

Å bygge anneks på hytta skal i prinsippet ikke være så veldig annerledes enn om du bygger et tilbygg på hytta. Allikevel kan det hende det finnes noen forholdsregler du bør ta, dersom hytta di ligger i et strøk med hardere værpåkjenninger enn ellers i landet. Bygger du ved sjøen, bør du for eksempel velge en type beis som tåler fukt og salt. Alt dette kan du få svar på hvis du kontakter en faghandel i området. Du bør også ta høyde for om det er mye snøfall i området i forhold til vinkel på taket. Er hytta bygget i et område der det ofte kommer mye snø, er flatt tak svært lite taktisk.

Finansieringshjelp til anneks på hytta

Når du har tatt stilling til alle disse tingene, er det bare å sette i gang med prosjektet. Dersom du ikke har alle midlene tilgjengelig, kan en løsning være et forbrukslån fra re:member

Du kan låne fra 10 000 til 350 000 kroner og renten er fra 7,95 % til 19,95 %, avhengig av en individuell kredittvurdering. Bruk gjerne lånekalkulatoren vår for å se hvor mye lånet totalt vil koste deg, eller søk om et forbrukslån her.

Lykke til med det nye annekset på hytta!