Hva er BankID?

BankID er elektronisk legitimasjon som du bruker på nettet og fungerer på samme måte som bankkort, førerkort eller pass i den fysiske verdenen. I den eletroniske verdenen kan BankID benyttes for å identifisere hvem du er. Du kan bruke BankID til for eksempel å logge inn i nettbanken eller signere dokumenter. 

BankID med kodebrikke eller app

Når du benytter deg av BankID identifiserer du deg med fødselsnummer sammen med en kodebrikke eller app, og det personlige passordet du har valgt. Ulike banker tilbyr ulike kodetjenester slik som kodebrikke, kodekort eller apper.  Dersom du lurer på om du har BankID eller du ønsker å opprette det, kan du ta kontakt med banken din, eller logge inn i din personlige nettbank.

BankID på mobil

Med BankID på mobil trenger du kun mobiltelefonen din ved innlogging i for eksempel nettbanken. I BankID på mobil-tjenesten bruker du mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode for å logge inn. Hvordan du går frem med aktiveringen avhenger av hvilken bank du har - les på BankID sine sider her.

Hvor lenge er BankID gydlig?

Gyldigheten for din BankID varierer ut i fra hvilken type BankID du har. Sjekk i din private nettbank hvor lenge ditt BankID varer, og husk å skaffe deg et nytt BankID før det andre løper ut, slik at du kan fortsette å bruke det.

Sikkerhet med BankID

BankID er en personlig elektronisk legitimasjon, og det er derfor viktig at du håndterer din BankID på en sikker måte. Ikke del BankID-passordet til andre, selv ikke familiemedlemmer. Bruk et unikt passord som du ikke bruker noen andre steder. Bytt passord dersom du mistenker at noen kan passordet ditt på BankID.no. Dobbeltsjekk at det står rett mottaker når du indentifiserer deg og godkjenner betalinger og ligende.

Vil du lese denne informasjonen på engelsk?