Søk om refinansiering

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Smarte sparetips i vanskelige tider og i hverdagen

I denne artikkelen presenterer vi mange, gode sparetips til deg som opplever å slite med å få endene til å møtes rent økonomisk. Det er mange, relativt enkle grep, du kan gjøre for å spare der du kan. Det aller første du bør gjøre er å sette deg et tydelig mål for sparingen, for da blir det nemlig enklere å spare. 

Det kan være flere grunner til at man opplever vanskelige tider økonomisk. Alt fra samlivsbrudd, til permitteringer og oppsigelser har selvfølgelig en stor innvirkning på din økonomiske situasjon, men det kan også være et akutt tannlegebesøk eller for eksempel at bilen plutselig streiker og må på verksted – noe som kan bli veldig dyrt. Vi håper at disse sparetipsene kan hjelpe deg til å få en bedre økonomisk situasjon.

Enkle sparetips

Selv om Norges Bank setter ned styringsrenten, er ikke alle banker like flinke til å følge retningslinjene og tilby sine lånekunder en lavere rente på boliglånet. De er mye flinkere andre veien. Ta derfor kontakt med banken din for å undersøke mulighetene for bedre betingelser på boliglånet ditt. Du kan også sammenligne de ulike bankenes lånebetingelser på finansportalen.no. Det er en smal sak å bytte bank, og det kan lønne seg for deg.

Et annet sparetips, er å sammenligne strømpriser for å sjekke om du betaler for mye for strømmen hos din nåværende strømleverandør. Forbrukerrådets prisoversikt strompris.no er et godt sted å begynne. Når du først er i gang, kan det også lønne seg å gjøre det samme med forsikringene dine. Du kan også sammenligne de ulike forsikringsselskapenes betingelser hos finansportalen.

Skal du ut og reise i ferien, vil det alltid lønne seg å betale i lokal valuta og med kredittkort. Grunnen til at det lønner seg å betale i lokal valuta er at vekslingskursen ofte kan være uforholdsmessig høy når du velger å betale med norske kroner. Betaler du med kredittkort står du sterkere med tanke på å få igjen pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel, eller om reiseselskapet skulle gå konkurs mens du er på ferie.

Sparetips i hverdagen

Du har sikkert hørt dette sparetipset før, men det lønner seg i lengden å gjøre storinnkjøp når du handler inn mat. Lag deg en ukesmeny og følg den, så blir det mye billigere enn om du handler hver dag mer eller mindre på impuls. Meld deg inn i kundeklubber hos butikkene og se etter de gode tilbudene.

Et tannlegebesøk kan også bli billigere hvis du gjør litt research i forkant. Prisene kan variere stort fra tannlege til tannlege. Her kan du sammenligne priser for ulike tannlegebehandlinger raskt og enkelt.

Du kan også spare penger på å gå gjennom alle abonnementene dine. Kanskje betaler du for en streamingtjeneste du ikke bruker eller en nettavis eller en annen tjeneste du en gang meldte deg på?

Er du under 34 år er det smart å spare i BSU - Boligsparing for ungdom. Dette er en fin måte å spare til din første bolig på, og du kan spare opptil 300 000 kroner med et skattefradrag på 10 %.

Har du bil, vil det lønne seg å følge med på drivstoffprisene. De varierer nemlig fra dag til dag gjennom uken. Som regel er prisene på drivstoff lavest på søndag eller mandag morgen.

Et godt sparetips: Samle dyre lån og kredittkortgjeld

Et av de aller smarteste sparetipsene for å få en litt romsligere økonomi i hverdagen er å samle dyre lån og kredittkortgjeld i et refinansieringslån. Du vil da kun få èn faktura å forholde deg til og totalkostnadene vil bli lavere. Her kan du søke om refinansiering hos re:member og fylle inn gjelden du ønsker å innfri.

Hvis du vil vite omtrent hva lånet kommer til å koste deg i måneden, kan du sjekke lånekalkulatoren. Renten du blir tilbudt på refinansieringslånet er individuell fra lånesøker til lånesøker, basert på faktorer som alder, fast inntekt og hvor mye annen gjeld du allerede har fra før. Ønsker du å få vite hvilken rente du får, kan du søke uforpliktende her.