drommer-du-om-eksotiske-reiser.jpg

re:member kredittkort gir deg:

  • Inntil hele 45 dagers rentefri kreditt
  • Ingen årsavgift
  • Opptil 150 000 kroner i kreditt
  • Opptil 20 % rabatter i 200 nettbutikker
  • Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet.

re:member kredittkort: Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Derfor bør du ha minst ett kredittkort

Uansett hva du måtte mene om kredittkort, så er det mange argumenter som tilsier at det er mer gunstig å bruke kredittkort fremfor et vanlig bankkort i en del situasjoner. Blant annet i forbindelse med netthandel, eller når du skal ut og reise.

Fordelene med kredittkort som betalingsmetode er mange, så lenge du bruker kortet på en fornuftig og riktig måte. Men vet du egentlig hvordan et kredittkort fungerer?

Her er seks punkter du bør kjenne til for smart og nyttig bruk av kredittkort:

1. Kredittkort kan være sikrere enn kontanter

Du kan be om pengene tilbake hvis du ikke får varen eller tjenesten du har bestilt. Dette fordi kortselskapet legger ut for deg, og du behøver ikke betale før kredittkortfakturaen forfaller.

(På visse betingelser har du etter Finansavtalelovens §54b også rett til å fremme kravet ditt mot kredittkortselskapet ved forhold som konkurs, svindel eller hvis du for eksempel opplever en feil ved varen.)

Det betyr at du faktisk er bedre beskyttet enn dersom du betaler med for eksempel kontanter eller debetkort/bankkort.

Du kan få hjelp med å få pengene tilbake om du ikke mottar varer du har kjøpt på nett, og reiseforsikring er inkludert hvis du betaler minst 50 % av reisen med kredittkortet!

2. Kort er tryggere på reise

Det er mye tryggere å betale reisen med kredittkort. Du har blant annet bedre kontroll over transaksjonene dine ved at du har mulighet til å gå gjennom hver enkelt transaksjon før du betaler fakturaen din til forfall. Du har også en rekke fordeler hvis noe uforutsett skulle oppstå fra flyselskapet eller hotellets side. Du er i tillegg tryggere hvis du blir utsatt for svindel.

– Hvis du blir frastjålet kortet i utlandet og kortet blir misbrukt, så blir ikke beløpet trukket fra din egen brukskonto, som du kanskje har begrenset med penger på, under selve reisen. Du kan også kontakte kredittkortselskapet i etterkant og få hjelp til å gjøre opp, opplyser Morten Gulbæk, Chief Commercial Officer i EnterCard Group AB, som står bak re:member.

Morten Gulbæk
Morten Gulbæk, Chief Commercial Officer i EnterCard Group AB, som står bak re:member. FOTO: re:member

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

3. Følg nøye med på rentedatoer og -satser

Du har ofte en betalingsutsettelse på inntil 45 dager med kredittkort. Dette kan du se på som gratis lånte penger. Husk likevel at det alltid er billigst å betale hele beløpet ved første forfall. Hos de fleste kortutstedere betaler du da ingen renter. Idet rentene begynner å løpe, blir det imidlertid fort dyrere. Sett deg derfor nøye inn i reglene hos din kortutsteder.

For eksempel har re:member kredittkort inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.

4. Sjekk om kortet gir deg rabatter eller tilbud

Mange kredittkort tilbyr ulike former for rabatter. Du kan få tilleggsgoder som bonuser og rabatter i butikker, restauranter, nettbutikker og andre samarbeidspartnere til kortutsteder.

Hold derfor øynene åpne for avtalene som kan spare deg for penger.

re:member kredittkort gir deg tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg opptil 20 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker. Her er det noe for enhver smak, uansett om det er nye klær, en reise eller nytt sportsutstyr som står øverst på ønskelista.

Så lenge du betaler fakturen ved forfall kan du med andre ord spare mye penger ved å benytte kredittkortet ditt til innkjøp av møbler og interiør, klær, sports- og fritidsartikler eller når du bestiller hotellopphold og flybilletter på nett.

5. Du får fleksibilitet, oversikt og trygghet

Du får oversikt over alle kjøp du gjør, og kan kontrollere at beløpene er korrekte og om du er blitt trukket flere ganger. Har det skjedd en feil, er det kortselskapet som må rydde opp.

– Med kredittkort har du større fleksibilitet. Du kan dele opp betalingen eller betale alt med en gang. Det er opp til deg så lenge du betaler minimumsbeløpet og pengene blir ikke trukket fra konto med en gang, sier Gulbæk.

Husk da at å delbetale eller utsette betalingen gjør at rentene løper, altså blir det dyrere. Sjekk betingelsene nøye hos ditt kortselskap. Det beste tipset er generelt å betale alt til første forfall. Ikke kjøp noe du ikke har råd til, et kredittkort gir deg ikke flere penger, men er en fin måte å betale på.

Hvis det skulle skje noe som gjør at varen ikke blir levert, for eksempel hvis firmaet går konkurs før du får varen din, vil du få pengene tilbake, legger Gulbæk til.

 

6. Du slipper å legge ut med egne penger

Mange legger ut for arbeidsgiver eller for venner og kjente. Bruker du kredittkort kan du gjøre dette uten å bruke pengene du har på brukskonto.

Dette er spesielt gunstig for folk som har store utlegg eller reiser mye, kanskje i forbindelse med jobb. Det er generelt mer oversiktlig å skille mellom privat økonomi og utgifter som er jobbrelatert.

Du har i tillegg en ekstra trygghet ved at du kan sjekke at alt stemmer på forhånd før du betaler tilbake, og dette kan gjøre det enklere å skrive reiseregning.

re:member kredittkort gir deg:

  • Inntil hele 45 dagers rentefri kreditt
  • Ingen årsavgift
  • Opptil 150 000 kroner i kreditt
  • Opptil 20 % rabatter i 200 nettbutikker
  • Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet.

re:member kredittkort: Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.