black-friday-2016.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Start julehandelen med Black Friday 2021

Black Friday markerer starten på julehandelen i USA, men har også fått godt fotfeste i Norge. Nå som den store salgsdagen nærmer seg med stormskritt gir re:member deg en innføring i hva Black Friday er, samt gode råd til hvordan du skal finne de beste tilbudene.   

Hva er Black Friday?

Dagen som har fått navnet Black Friday er den viktigste dagen i året for den amerikanske handelsstanden, og fungerer som startskuddet for julehandelen. Den finner sted dagen etter Thanksgiving, som alltid faller på den fjerde torsdagen i november - dermed vil Black Friday alltid være på en fredag mellom 23. og 29. november. I 2021 er altså 26. november den store shopping dagen.

Selv om det ikke er en offisiell fridag, tar mange amerikanere seg fri for å få med seg ekstra gode Black Friday tilbud på alt fra klær til elektronikk. Noen butikker åpner så tidlig som klokken tre på natta, eller tidligere.

Uttrykket oppstod opprinnelig i 1966 i staten Philadelphia for å beskrive det tunge og forstyrrende trafikkaoset denne dagen. Det har også blitt hevdet at handelen bidrar til overskudd, og røde tall blir til svarte i regnskapet til mange butikker - derav navnet Black Friday.

Black Friday i Norge

I likhet med dager som Halloween og Valentines day, er også Black Friday en amerikansk tradisjon vi har omfavnet her i Norge. Shoppingfenomenet ble først introdusert da Norwegian Outlet på Vestby brukte uttrykket i 2009, men kjøpesentre over hele landet fulgte raskt etter.

Bedrifter markedsfører seg på nettet som aldri før, og det flommer over av gode tilbud du kan benytte deg av - og det beste av alt? De er ikke mer enn et par tastetrykk unna. Dersom du har et re:member-kort får du tilgang på ekstra gode rabatter via re:member reward i tillegg til Black Friday-rabatten.

Black Friday Norge

Hvordan gjøre et Black Friday-kupp?

Mange ønsker å være tidlig ute med julegavene for å slippe stress i førjulstiden, og i år bes folk spesielt om å være så tidlig ute som mulig. Black Friday er en utmerket måte å starte julegavehandelen på. Her er re:member sine beste tips for å dra utnytte av gode Black Friday-tilbud:

  • Handler du i en fysisk butikk er det lurt å sjekke nettprisen, slik at du er sikker på at det er like prisgunstig (eller billigere) som å handle på nett. 

  • Opprett en konto på nettbutikkene du ønsker å handle fra. På denne måten sparer du tid, og går ikke glipp av tidsbegrensede tilbud.I tillegg vil du motta nyhetsbrev slik at du får med deg hva som er på tilbud.

  • Handler du elektronikk - forsikre deg om at det er den nyeste modellen som er på tilbud og ikke eldre utgaver.

  • Handler du i utenlandske nettbutikker må du huske å holde deg oppdatert på toll- og momsavgifter.


Spar enda mer på Black Friday

Dersom du har et kredittkort fra re:member kan du få ytterligere rabatter via fordelsprogrammet re:member reward. Reward-rabatten kommer i tillegg til eventuelle Black Friday-rabatter i nettbutikken - bare husk å logge inn via re:member reward og betal med re:member-kortet ditt. Rabatten blir trukket fra på din neste faktura fra re:member.

Fordelsprogrammet gir deg gode rabatter i over 200 nettbutikker.  Sjekk her for fullstendig oversikt over hvilke nettbutikker du får rabatter i via re:member reward.

Dersom du ikke allerede er kunde hos re:member, kan du søke om et re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt, har ingen årsavgift og opptil 45 dagers rentefri kreditt.

Les også om hvordan du gjør et kupp på Cyber-Monday.

Lykke til med shoppingen!