black-friday-2016.jpg

Start julehandelen med Black Friday 2020

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Black Friday markerer starten på julehandelen i USA, men har også fått godt fotfeste i Norge. Nå som den store salgsdagen nærmer seg med stormskritt gir re:member deg en innføring i hva Black Friday er, samt gode råd til hvordan du skal finne de beste tilbudene.   

Hva er Black Friday?

Dagen som har fått navnet Black Friday er den viktigste dagen i året for den amerikanske handelsstanden, og fungerer som startskuddet for julehandelen. Den finner sted dagen etter Thanksgiving, som alltid faller på den fjerde torsdagen i november - dermed vil Black Friday alltid være på en fredag mellom 23. og 29. november. I 2020 er altså 27. november den store shopping dagen.

Selv om det ikke er en offisiell fridag, tar mange amerikanere seg fri for å få med seg ekstra gode Black Friday tilbud på alt fra klær til elektronikk. Noen butikker åpner så tidlig som klokken tre på natta, eller tidligere.

Uttrykket oppstod opprinnelig i 1966 i staten Philadelphia for å beskrive det tunge og forstyrrende trafikkaoset denne dagen. Det har også blitt hevdet at handelen bidrar til overskudd, og røde tall blir til svarte i regnskapet til mange butikker - derav navnet Black Friday.

Black Friday i Norge

I likhet med dager som Halloween og Valentines day, er også Black Friday en amerikansk tradisjon vi har omfavnet her i Norge. Shoppingfenomenet ble først introdusert da Norwegian Outlet på Vestby brukte uttrykket i 2009, men kjøpesentre over hele landet fulgte raskt etter.

Bedrifter markedsfører seg på nettet som aldri før, og det flommer over av gode tilbud du kan benytte deg av - og det beste av alt? De er ikke mer enn et par tastetrykk unna. Dersom du har et re:member-kort får du tilgang på ekstra gode rabatter via re:member reward i tillegg til Black Friday-rabatten.

Black Friday Norge

Hvordan gjøre et Black Friday-kupp?

Mange ønsker å være tidlig ute med julegavene for å slippe stress i førjulstiden - og Black Friday er en utmerket måte å gjøre det for en billig penge. Her er re:member sine beste tips for å dra utnytte av gode Black Friday tilbud:

  • Handler du i en fysisk butikk er det lurt å sjekke nettprisen, slik at du er sikker på at det er like prisgunstig som å handle på nett.

  • Opprett en konto på nettbutikkene du ønsker å handle fra. På denne måten sparer du tid, og går ikke glipp av tidsbegrensede tilbud.

  • Handler du elektronikk - forsikre deg om at det er den nyeste modellen som er på tilbud og ikke eldre utgaver.

  • Handler du i utenlandske nettbutikker må du huske å holde deg innenfor toll- og momsgrensen som er på 350 kroner inkludert frakt, for å unngå ekstra kostnader.

Hva er Black Friday


Spar enda mer på Black Friday

Dersom du har et kredittkort fra re:member kan du få ytterligere rabatter via fordelsprogrammet re:member reward. Reward-rabatten kommer i tillegg til eventuelle Black Friday-rabatter i nettbutikken - bare husk å logge inn via re:member reward og betal med re:member-kortet ditt. Rabatten blir trukket fra på din neste faktura fra re:member.

Fordelsprogrammet gir deg gode rabatter i over 200 nettbutikker.  Sjekk her for fullstendig oversikt over hvilke nettbutikker du får rabatter i via re:member reward.

Dersom du ikke allerede er kunde hos re:member, kan du søke om et re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt, har ingen årsavgift og opptil 45 dagers rentefri kreditt.

Les også om hvordan du gjør et kupp på Cyber-Monday.

Lykke til med shoppingen!