Hvordan aktivere BankID?

Når du skal aktivere BankID må du første gang du logger deg inn i nettbanken din taste personnummer, sikkerhetskode fra brikken eller engangskode fra kodekort, og en personlig kode.

Du vil deretter bli bedt om å bytte ut passordet du har fått tilsendt av banken som ga deg BankID til et eget personlig passord. Husk å velge et passord du ikke bruker andre steder.

Hvordan aktiverer jeg BankID på mobil?

Logg deg inn i nettbanken med kodebrikken eller kodekortet og klikk på “BankID på mobil” fra menyen. Følg deretter instruksjonene. Det er viktig at du velger en PIN-kode som er lett for deg å huske, men samtidig vanskelig for andre å gjette. 1234 er ikke en sikker PIN-kode.

Du vil så få tilbud om å teste din BankID på mobil, for å se om alt fungerer som det skal. Neste gang du logger deg inn i nettbanken, kan du logge deg på ved hjelp av BankID på mobil.

Hvis du bytter SIM-kort på mobiltelefonen din og ønsker å aktivere BankID på nytt, må du slette den eksisterende avtalen om BankID på mobil og opprette en ny avtale. Det gjør du også enkelt i nettbanken din hos den banken som ga deg BankID på mobil.

Les mer om BankID på mobil.