Hva er eFaktura?

En eFaktura er en elektronisk faktura som du mottar direkte i nettbanken din. I motsetning til en AvtaleGiro, som trekkes direkte fra kontoen din etter avtale, må du selv gå inn i nettbanken for å bekrefte at eFakturaen skal betales.

Slik oppretter du eFaktura

Du kan enkelt opprette en eFaktura i nettbanken din ved å bruke referansenummeret på en tidligere tilsendt papirfaktura. Får du tilbud om eFaktura etter å ha betalt en faktura i nettbanken, er det bare å velge “Ja, takk” der og da. Du vil da få beskjed om når avtalen trer i kraft.

Hvis du ønsker å bli varslet på SMS eller e-post når eFakturaen er klar, er det bare å krysse av for dette. Du velger selv når du vil betale og fra hvilken konto. En betalt eFaktura oppbevares elektronisk i nettbanken din som en kvittering.

Fordeler med eFaktura

Den største fordelen med eFaktura er at fakturaen kommer ferdig utfylt direkte inn i nettbanken din. Du slipper dermed å taste inn kontonummer og KID-nummer når du skal betale den. Med eFaktura har du også alltid full oversikt over både betalte og ubetalte fakturaer i nettbanken.

Du må selv logge deg inn i nettbanken din og betale eFakturaen. Vær oppmerksom på at en purring aldri vil komme som eFaktura, den vil komme som brev i posten akkurat som papirfakturaer.

Tilbyr alle bedrifter eFaktura?

De aller fleste bedrifter tilbyr eFaktura, da det er sikrere og ikke minst økonomisk lønnsomt i forhold til å måtte sende ut papirfakturaer. Er du usikker på om bedriften du har mottatt faktura fra tilbyr eFaktura, vil det lønne seg å kontakte kundeservice hos den aktuelle bedriften. Slik oppretter du eFaktura for re:member forbrukslån.