Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Er du student og vurderer kredittkort?

Som student har man en del utgifter, slik som pensumbøker, skrivebøker og det som hører med. Og du har gjerne et budsjett å forholde deg til. Det er i midlertid flere ting som kan kjøpes brukt eller på et smartere vis. Vi gir deg noe tips.

Billigere film og musikk

Selv om de fleste bruker streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic, Spotify og Wimp, så er det fortsatt en del som foretrekker en fysisk DVD eller CD. Og i noen tilfeller ønsker man å finne en gammel filmklassiker eller musikk som ikke er å finne på disse tjenestene – da er det å kjøpe brukt et godt alternativ.  

For eksempel er Amazon.com og eBay.com smarte steder å lete dersom du er på jakt etter noe spesifikt, og prisene er som regel halvert. Bare husk å sjekke at DVDer, CDer og videospill ikke har synlige riper for å være sikker på at de fungerer. 

Bøker til studiene

Som student trenger man bøker – mange bøker. Ikke alle bøkene du kjøper til studiene trenger å være nye. Faktisk kan et søk på nettet spare deg for mange tusenlapper om du skal kjøpe alt på pensumlista.

Et tips kan være å spørre ekspeditøren i bokhandelen om de har noen brukte eksemplarer, eller så kan se sjekke ut nettsider som Finn.no eller ibok.no. Og når du er ferdig med bøkene, kan du selge dem igjen – akkurat som du kjøpte dem.

Brukt sportsutstyr er et godt kjøp

Ja, dette kan være et godt kjøp, og i noen tilfeller kan det være enda bedre å kjøpe brukt enn nytt. Ta frivekter som et eksempel - frivekter blir som kjent ikke ødelagt etter bruk, så hvorfor betale en formue når du kan spare masse ved å kjøpe brukt?

Å kjøpe brukt sportsutstyr er også praktisk for deg som ønsker å prøve ut en ny sport uten å måtte tømme lommeboken helt. De beste kjøpene kan du finne på for eksempel garasjesalg og loppemarked. 

Ved å spare penger på slike kjøp har du penger til overs som du kan bruke på andre ting du har lyst på eller trenger. Nøkkelen er å gjøre sparsommelighet til en del av din livsstil. Et godt kjøp er nemlig nettopp det – et godt kjøp.

Viktig å huske når du handler på nett

Å handle på nett er blitt veldig enkelt, og mange foretrekker dette framfor å gå i fysiske butikker. Med re:member kredittkort får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward med opptil 25 % reward-rabatt i over 200 nettbutikker.

Med kredittkortet får du opptil 45 dagers betalingsutsettelse og du betaler ingen årsavgift – verken første eller påfølgende år. 

Å være student kan være en utfordrende periode, både med tanke på studier og økonomi. Et kredittkort hjelper deg ikke med eksamen, men det kan gjøre studenttilværelsen din litt lettere – les mer om hvordan du søker om kredittkort fra re:member her. 

Viktig å huske på er at minstekravet for å få innvilget kredittkort er at du må være over 18 år, ha fast inntekt og du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Studielån regnes ikke som fast inntekt. I tillegg gjør vi en individuell kredittvurdering av deg for å se om vi kan innvilge søknaden din.