usa-guide-sparsommelige.jpg

Søk om kredittkort her

 

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

 

USA-tur for den sparsommelige

En USA-tur er en drøm for mange, men en slik reise kan fort bli svært kostbar. Derfor er det mange som lar det bli med drømmen. Her får du noen tips til hvordan du kan få en minnerik tur til USA selv om du er av den sparsommelige typen. 

USA blir ofte kalt drømmenes land, og det er ikke uten grunn. Hit kan enhver gjøre det stort så lenge en er villig til å legge ned blod, svette og tårer og være sin egen lykkes smed. Historisk har nordmenn fulgt drømmene sine og utvandret til det forjettede land i over hundre år. For forfedrene våre var det ikke uvanlig å selge både land og eiendeler for å finansiere reisen over Atlanteren. 

I dag er det heldigvis ikke så dyrt å komme seg til USA, og fra og med sommeren 2013 startet flyselskapet Norwegian direkteflyvninger til amerikanske storbyer. Dette gjorde flybillettene både billigere og mer tilgjengelige for nordmenn, og straks ble drømmen om en reise til USA langt mer oppnåelig, selv for den sparsommelige typen. Om du derimot heller foretrekker å betale litt ekstra for komfort og reisetider, kan du få tips til en rausere USA-tur her.

Slik kan du finne rimelige flybilletter til USA

Til tross for at både SAS og Norwegian nå tilbyr direkteflyvninger til USA, og prisene dermed en mer konkurranseutsatt enn på lenge, kan det være mye penger spart dersom du er villig til å ta en mellomlanding eller fly på en litt annen dato enn du først hadde tenkt.

Et godt tips for å finne billige flybilletter til USA er å sjekke ulike reisesider som for eksempel expedia.no. Her kan du søke på billettpriser på alle de ulike selskapene som kan ta deg fra Norge til Amerika, og dermed finne den beste prisen tilgjengelig.

Om du ikke er avhengig av å reise i skolens ferier, er det dessuten mye å spare på hvilket tidspunkt du reiser. Generelt sett er alle flybilletter dyrere i skoleferiene, og du kan derfor spare mye om du flyr “off season”. Dersom du er nødt til å forholde deg til et gitt tidsrom kan det likevel være penger å spare på å velge utreise en annen dato enn først planlagt. Det vil for eksempel stort sett alltid være dyrere å reise ut på en torsdag eller fredag og hjem en lørdag eller søndag enn om du kan reise på andre ukedager.

Slik kan du bo billig på USA-turen

Om du har tenkt til å reise til de store byene, kan oppholdet fort bli dyrt om du tenker å ta inn på hotell. Senker du derimot standarden, kan du fint finne rimeligere alternativer. I USA finnes det en rekke fine Bed and Breakfasts som tilbyr nettopp det navnet tilsier; et sted å sove og frokost på morgenen. Ønsker du et rimeligere alternativ enn dette igjen, kan du forsøke å finne et motel eller hostel. 

Skulle du være den litt mer vågale typen, som ikke nødvendigvis trenger et organisert boalternativ, kan sofasurfing være noe for deg. Via siden coachsurfing.com, kan du få kontakt med mennesker som er villige til å la deg sove på sofaen eller gjesterommet, mot at du stiller ditt hjem til disposisjon ved en annen anledning. Dette kan dessuten gi deg en gyllen mulighet til å bli kjent med lokale, og kanskje kan du spare penger på sightseeing ved at han eller hun du bor hos kan ta deg med rundt i byen? Om dette ikke er vågalt nok for deg ønsker du kanskje tips til en mer drømmende USA-tur

USA tur

Slik kan du spise billig i USA

USA er overdådens land. Her finnes det mat i alle former, fasonger og prisklasser. Å spise godt og rimelig i USA bør derfor ikke være den største utfordringen, men her kommer likevel noen tips.

Dersom du ikke ønsker å bruke mer enn planlagt, bør du styre unna de mest “oppdekkede” restaurantene. Jo penere bordet er dekket, jo mer må du sannsynligvis betale for det. I USA kommer det nemlig på en ekstra “service charge” på regningen, og noen ganger kan også lintøyet bordet er dekket med dukke opp her. I USA er det dessuten selvsagt at alle gir tips. Unntaket er om maten eller servicen er elendig, men da bør du likevel være forberedt på sure miner på vei ut av restauranten. En tommelfingerregel er å legge igjen minst 10 % av beløpet på regningen i tips.

Ønsker du komme utenom tipsing og ekstraordinære tillegg på regningen, kan du enkelt unngå dette ved å kjøpe mat på en av de mange matbilene, såkalte food trucks, fast food-kjeder eller lage maten selv. USA-turen kan bli like smaksrik, selv for den sparsommelige.

Spar enda mer 

Med et kredittkort fra re:member kan du spare store beløp på både flybilletter og hotellopphold. Hvordan? Hos re:member får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter i over 200 nettbutikker, der flere av dem ligger i reisekategorien.

Bestiller du via re:member reward hos blandt annet Booking.com kan du spare penger du heller kan bruke på ting som virkelig betyr noe for deg. Dersom du betaler reisen med kredittkortet får du inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Med et re:member kredittkort kan du få litt mer spillerom på reisen og øke feriebudsjettet. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Det er heller ingen årsavgift på kortet, verken første eller påfølgende år.

Om du syns det er på tide å slutte å drømme og heller oppfylle feriedrømmen, søk om kredittkort fra re:member her. Da er det bare begynne å planlegge reisen – og god tur!