storbyferie-1.jpg

Søk om kredittkort her

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Unge foretrekker storbyferie – hvor går din neste reise?

Går du med en drøm om å dra på storbyferie i nærmeste fremtid? Har du kanskje allerede sett de vanligste byene som London, Paris og Roma, men ønsker å oppleve noe nytt? Her får du tips til spennende destinasjoner for storbyferie.

Det finnes en rekke spennende byer å besøke dersom du ønsker å dra på storbyferie. Alle har de hver sin sjarm og hver sine spesialiteter. Likevel er det ofte de samme byene nordmenn velger å besøke når de skal på storbyferie. Dette er det ingen grunn til, da det er uoppdagede skatter over hele verden – ofte er disse destinasjonene billigere også.

Blant unge i Norge, mellom 18 og 34 år, foretrekker så mange som 30 % å reise på storbyferie. Det viser en reiselivsundersøkelse utført av YouGov for re:member. Og da kan det være fint med en oppdatert liste over spennende storby-destinasjoner.

Storbyferie i Lisboa

Lisboa er blant de mest kjente storbydestinasjonene, men likevel ikke på topplisten til oss nordmenn. Lisboa er hovedstaden i Portugal, og en flott by langs kysten med rik historie og arkitektur. For deg som er opptatt av kunst og arkitektur, kan for eksempel en tur til det nasjonale flismuseet være en spennende formiddagsaktivitet. Det er også en rekke andre arkitektoniske skatter i denne byen. Jeronimos kloster er en av disse, og et must om du besøker byen.

Lisboa har dessuten mange særegne bydeler som kan være verdt et besøk. Alfama, Chiado og Bairro Alto er noen av de du bør få med deg. Her finner du alt fra lokal mat og kunst til shopping og severdigheter.

Storbyferie i Wien

En annen storby du kan ta turen til i Europa, er Østerrikes hovedstad Wien. En vakker, gammel by full av spennende ting du kan gjøre. For eksempel bør du ta deg en tur opp i Riesenrad, et gigantisk pariserhjul som på det høyeste tar deg hele 65 meter opp i luften. Her får du et flott overblikk over byen, og en perfekt mulighet til å ta noen fine bilder.

En severdighet du ikke kan gå glipp av om du reiser på storbyferie til Wien er Peterskirken på Petersplatz. Denne praktfulle kirken i barokkarkitektur er bygget på 1700-tallet, og er plassert i hjertet av Wien. En annen hyggelig aktivitet når du er på storbyferie i denne byen, er en avslappende båttur på elven Donau. Disse båtturene kan man ta både på dagtid og kveldstid, alt etter hva som passer best. Wien har også mange spennende markeder. Her kan du finne alt fra eksotisk frukt til vintage-mote. Et av de mest kjente er Naschmarkt som ligger sentralt i byen.

Storbyferie i Helsinki

Når vi snakker om nabolandet, tenker de fleste umiddelbart på søta bror og Sverige. Men hva med å ta en storbyferie blant de tusen sjøer og yndige Mummitroll? Helsingfors, eller Helsinki som det heter på finsk, er hovedstaden til våre finske naboer. Her kan du gjøre og se så mangt. Hva med å ta en tur på trikkebaren Spårakoff Bar? Spårakoff er en historisk trikk som har blitt omgjort til bar og kafé, og kjører fremdeles rundt blant byens mange severdigheter. Dette er et must å få med seg om du er i Helsingfors.

Om det ikke frister med en runde på trikken, kan du velge og vrake blant andre aktiviteter. En typisk finsk aktivitet er som mange vet badstue, eller sauna. I hovedstaden er det intet unntak, og stedene som tilbyr dette er mange. Kanskje kan du kombinere dette med en deilig spabehandling og en bedre lunsj på Passio Kitchen and Bar.

Og om du trodde alt du kunne kjøpe i byen var Mummitroll, må du tro om igjen. For Helsinki har nemlig et eget Design District. Her finner du hele 25 gater med butikker og kjøpesentre som i all hovedsak tilbyr finsk design. Selv om du ikke har tenkt til å kjøpe noe, er de innovativt innredede butikkene i distriktet vel verdt et besøk om du er på storbyferie i Helsinki.

Se alle våre guider til spennende storbyferier her.

Husk kredittkort til storbyferien

Husk å benytte deg av de gode fordelene du får med ditt re:member kredittkort når du skal på storbyferie. Med fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold, ved å bestille gjennom for eksempel Expedia og Hotels.com. Betaler du over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert slik at du kan være trygg under hele reisen.

Dersom du allerede ikke har et, kan du søke om re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Husk bare å søke i god tid før reisen slik at du kan bruke de fordelene du får med kredittkortet.