sommerferie-tips.jpg

Søk om kredittkort her.

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Bestille sommerferie? Her er våre tips

Hvordan du får mest ut av feriebudsjettet, og når det egentlig er lurest å bestille sommerferien, finnes det mange forskjellige meninger om. Vi har samlet noen tips til hva du bør tenke på før du bestiller sommerferie og hvor du skal reise.

En undersøkelse om reisevaner blant nordmenn, utført av YouGov for re:member, viser at én av fire planlegger sommerferien i mars og april. Det kan blant annet være fordi april ofte er måneden da det er store kampanjer mot sommerferiens start. Undersøkelsen viser også at kvinner foretrekker å planlegge tidligere enn menn, og at barnefamilier er tidligere ute enn husholdninger uten barn.

Sommererietips: Charterturer og lokkepriser

Småbarnsfamilier foretrekker som oftest charterturer og all inclusive der man slipper å bekymre seg over om barna trives eller ikke. Disse charterturene er billige i januar og mai, da de ulike reiseaktørene har ledige restplasser. Men i skoleferier og høysesong er det ofte billigere å sette sammen ferien på egen hånd.

Flyselskapene opererer også med lokkepriser. Det vil si at det er billig å fly én vei, men å fly tilbake derimot vil koste mer. Ønsker du å for eksempel å feriere i Kroatia denne sommerferien, er et tips å bestille den rimeligste reiseruta ned, og fly tilbake fra en annen by. For eksempel fly ned til Split og tilbake fra Dubrovnik.

Bestille sommerferie? Her er våre tips

Hvor bør jeg reise på ferie?

Pris er en viktig faktor når vi skal bestemme hvor årets sommerferie går. Hvis du ønsker å reise et sted hvor du får mye for pengene, har Lonely Planet en topp ti liste over reisemål i 2017 som gir “best value”.

Øverst på listen ligger Nepal. Det populære reisemålet kan by på verdensberømte ruter og storslåtte naturopplevelser for under 400 kroner per dag. Også på listen er Portugals nest største by, Porto. Vakkert plassert ved Rio Douro, byr Porto på budsjettvennlige overnattingssteder og restauranter. Ønsker du eksotiske opplevelser til budsjettvennlige priser, bør du vurdere Marokko som ligger på en syvende plass.

Før du bestiller sommerferie, er nok et godt tips å sjekke valutakursene. Euro, dollar og pund kan være skyhøye, og selv om du får billige flybilletter og rimelig overnatting, kan ferien fort koste mye grunnet valutaen.

Spar penger på sommerferien

Har du et kredittkort fra re:member kan du spare store beløp på både flybilletter og hotellopphold. Fordelsprogrammet re:member reward gir deg  nemlig gode rabatter i over 200 nettbutikker, flere av dem i reisekategorien.

Bestiller du hos blant annet Booking.com, Hotels.com og Expedia kan du spare penger du heller kan bruke på ting som virkelig betyr noe for deg. Husk bare å logg inn via re:member reward og betal med re:member-koret. Dersom du betaler reisen med kredittkortet får du også inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Søk om kredittkort fra re:member her. 

Håper våre sommerferietips var nyttige for deg!