den-ultimate-roadtripen-gjennom-california.jpg

Søk om et forbrukslån her.

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr. Totalt 95 355 kr.

Roadtrip USA: Ta Highway 1 gjennom California

USA er som skapt for bilferier, og mange drømmer om de langstrakte veiene på Amerikas vestkyst. De som allerede har vært på roadtrip i USA understreker at kjøreturen gjennom California må oppleves – minst én gang i livet!

Tenk deg dette: Alle favorittsangene kommer som bestilt på radioen, dere lukter sjøbrisen, kjenner vinden i håret og skuer utover det fantastiske landskapet mens dere sitter i en kabriolet. USA er landet for drømmere, og en roadtrip langs Highway 1 – som flere ganger har blitt kåret til verdens beste – er nettopp det: en drøm.

Leie bil på roadtrip i USA

Når dere skal leie bil i USA kan dere enten forhåndsbestille den eller leie når dere ankommer flyplassen. Når dere lander må dere gjennom sikkerhet- og immigrasjonskontroll, før bagasjen hentes og dere går gjennom tollen. Å finne fram til riktig bilutleieselskap kan være vanskelig når valget er uendelig, og det kan ta en stund. For å spare tid anbefales det derfor å leie bil før dere reiser – og via et velrenommert selskap som for eksempel Avis, Alamo, Budget eller Hertz.

Leiebil i USA koster ikke all verden og dere kan leie bil for rundt 3000 kroner for to uker. Ønsker dere en kabriolet eller sportsbil må dere regne med å måtte betale mellom 5000 og 15 000 kroner.

Vanligvis er betingelsene for å leie bil for unge svært strenge. Er dere under 25 år kan dere fortsatt gjøre det, men som oftest må dere betale mer da det tilkommer en “young driver surcharge”.

Beregn god tid

Før dere i det hele tatt har startet på deres roadtrip i USA må dere huske én ting: Beregn god tid! Selv om Google Maps viser at turen fra San Francisco til Los Angeles ikke tar mer enn en halv dag, er en del av poenget med roadtrip i USA er å oppleve. Og det innebærer stopp på veien – mange stopp.

Strekningen kan selvfølgelig kjøres fra nord til sør, og fra sør til nord, men vår anbefaling er å starte nord og kjøre sørover. Da får dere utsikten på din side av veien, og det er heller ikke forstyrrelser fra motgående trafikk.

Hvor dere bør stoppe avhenger av hvor lang tid dere faktisk har. Om dere har en, to eller tre uker ferie utgjør en stor forskjell på hvor mye dere får sett og opplevd. Vi har listet opp våre beste anbefalinger til stopp langs Highway 1.

San Francisco

Det er nok ikke den letteste byen å kjøre i, men det finnes nok av ting å gjøre i San Francisco. Byen der hippier og finansmenn slapper av side om side, har nok av spennende gjøremål. Golden Gate Bridge, en tur på de ikoniske trikkene og Lombard Street er et must i San Francisco. Og for all del, verdens mest legendariske fengsel, Alcatraz, er verdt et besøk før dere hopper inn i leiebilen og suser avgårde.

Santa Cruz

Den kjente strandpromenaden, The Boardwalk, tiltrekker millioner besøkende årlig til den koselige kystbyen. Santa Cruz regnes også for å være en av USAs surfehovedsteder, så om dere vil teste ut bølger på roadtripen i USA, er dette stedet å gjøre det på.

Monterey Bay

Monterey er et populært sted blant californierne selv, og derfor kan både pris og tilgjengelighet variere på den lille halvøya. Er planen å tilbringe natten der, kan det være lurt å bestille overnatting i forveien. 

Blant de store attraksjonene i området, finner dere Monterey Bay Aquarium som har over to millioner besøkende i året. Fisherman's Wharf er også en populær attraksjon. Her finnes det mange spesialforretninger, butikker med suvenirer og fiskerestauranter. Er dere heldige får dere også sett sjøløver og otere leke seg i det fri.

Carmel

10 minutters kjøring sørover fra Monterey, ligger Carmel by the Sea, som er et must å stoppe i. Byen er veldig liten, faktisk så liten at dere kan gå gjennom den på fem minutter. Ocean Avenue er hovedgaten i byen og har en rekke gallerier, kafeer og koselig butikker. Det finnes ingen trafikklys eller store reklameskilt i byen, og husene er søte i eventyrlig, engelsk stil. En liten fun fact: Clint Eastwood var ordfører i byen fra 1986 til 1988.

Den ultimate roadtripen gjennom California

Big Sur

Big Sur State Park blir ansett som en av de vakreste kyststrekningene i USA, og vi anbefaler at dere setter av en hel dag til å utforske området. Veien langs parken byr på dramatiske kystlandskap preget av fristende strender, et rikelig dyreliv og områdets flotteste foss, McWay Falls.

Selv om dere kan knipse mange flotte bilder fra bilen, er opplevelsen best utenfor bilen. Stopp på steder som Point Lobos State Reserve, Bixby Bridge, Point Sur Lighthouse, Pfeiffer Beach, Sand Dollar Beach og Jade Cove. Og husk solkremen!

San Simeon

I området her er det to ting som må gjøres. Det første er å reise til San Luis Obispo, leie dune buggy og ake ned sanddynene. Det andre er å utforske det praktfulle herskapshuset Hearst Castle, som er en av de største severdighetene i området, om ikke hele USA.

Ekstravagante Hearst Castle ble skapt ut av fantasien til rikmannen William Hearst. Her finner dere to tårn i spansk renessansestil, et olympisk svømmebasseng i romersk stil og innendørs romersk bad. I sin tid hadde Hearst en enorm dyrehage med eksotiske dyr han underholdt de kjente gjestene sine med på 1920-tallet.

Santa Barbara

Santa Barbara omtales ofte som den amerikanske riviera, og det er ikke så rart når dere kjenner det varme klimaet og ser de fine strendene. Her er det muligheter for å dra på hvalsafari, men dere kan også spotte delfiner som jakter på mat langt inn mot stranden.

I Santa Barbara County finner dere også den danske byen Solvang. Byen er kjent som «den danske hovedstad i Amerika». Her kan dere nyte små hus, bakerier og butikker i gammel dansk stil. I byen finner dere også en kopi av Den Lille Havfruen fra København.

Los Angeles

Det er omtrent 140 kilometer fra Santa Barbara til Los Angeles. På vei innover, ved Santa Monica, er det mange kjendisstrøk med flotte boliger og feriehus. Etter litt kjendisspotting kan dere nyte en matbit eller ta en dukkert i Malibu ved Point Dume Beach.

Los Angeles har nok av attraksjoner, og dere kan tilbringe mange dager her for å utforske byen. Har dere ikke all verden med tid kan dere velge noen av de mest kjente: Universal Studios, Disneyland, Hollywood Walk of Fame og Chinatown. Dere kan forresten ikke reise hjem uten å ha tatt den obligatoriske selfien foran Hollywood-skiltet.

Uendelig kystlinje og solskinn

De fleste som kjører Highway 1 velger å stoppe bilturen i Los Angeles, men veien går videre noe sør for Los Angeles før den stopper. Dersom dere har tid anbefales det absolutt å kjøre videre til San Diego når dere først er på roadtrip i USA. Byen kan skryte av å ha 323 soldager i året i gjennomsnitt.

Vi anbefaler å bo i nærheten av Pacific Beach. Her må du spise på legendariske Kono’s Café. Det pleier å være litt kø, men den går fort unna og den lille ventetiden er vel verdt det.

Oppfyll drømmen om roadtrip i USA langs Highway 1

Har roadtrip i USA vært drømmen din lenge, men faktorer som mangel på reisepartner, økonomi eller tid stoppet deg? Vel, du er ikke den eneste som har drømmer. En reiseundersøkelse utført av YouGov for re:member viser at sju av ti har en feriedrøm, men at kun 21 % av disse har gjennomført denne drømmereisen.

Om du likevel ønsker å reise til USA, så kan det være bra å vite at re:member kredittkort gir deg reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet. I tillegg kan du få rabatt på reisen via re:member reward. Les mer om re:member kredittkort her.

God tur, og husk å nyte din livs kjøretur!