10-ting-du-ma-gjore-i-San-Francisco.jpg

Søk om et forbrukslån her.

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr. Totalt 95 355 kr.

Reise til San Francisco: 10 ting du må gjøre

San Francisco gjør det veldig enkelt å nyte livet. På vestkysten i USA har hvert distrikt i byen sin særegne og unike kultur. Vi har funnet 10 ting du absolutt må få med deg når du skal reise til San Francisco.

1. Se Golden Gate Bridge

Innbyggerne i San Francisco er lidenskapelige når det kommer til deres mest kjente landemerke, nemlig Golden Gate Bridge. Broen ble bygget i 1937 og feirer 80 år i år, så det er ingen tvil om at du må oppleve den berømte broen hvis du skal reise til San Francisco. Et tips er å leie sykkel og ta båt tilbake – eller sykle begge veier om du føler for å krysse broen flere ganger.

2. Ta en tur med de ikoniske trikkene

Sjansen for at du har sett et TV-program, postkort, Instagrambilde eller noe annet fra San Francisco som er dekorert med byens ikoniske trikker, er stor. Så for å få den fulle opplevelsen av byen på din reise i San Francisco, er det ingen tvil om at du må hoppe ombord for en liten tur. Dette systemet er det eneste av sitt slag i hele USA, og regnes som en av de mest populære turistattraksjonene i byen. Det er absolutt ikke den raskeste måten å komme seg rundt på, men opplevelsen er verdt det.

3. Besøk verdens mest legendariske fengsel

Alcatraz, også kjent som The Rock, huset noen av USAs mest beryktede kriminelle mellom 1934 og 1963. Blant de mest kjente fangene som sonet her er Al “Scarface” Capone, “Birdman” Robert Stroud og George “Machine Gun” Kelly. Om sommeren er dette en svært populær attraksjon og det er ikke alle som får plass. Ønsker du å få med deg Alcatraz i løpet av din reise til San Francisco anbefaler vi derfor at du bestiller billetter på hjemmesiden til Alcatraz minst en måned i forveien så du sikrer deg billetter.

4. Få utsikt over byen fra Coit Tower

Enhver storby trenger en fantastisk utsiktspost. New York har Empire State Building og Paris har Eiffeltårnet. San Francisco har Coit Tower. Det får være opp til arkitektoniske kritikere å vurdere den estetiske verdien av tårnet, men utsikten over byen kan ingen klage på. Coit Tower ligger på toppen av historiske Telegraph Hill i North Beach og bør absolutt oppleves på en reise til San Francisco.

5. Ta bilde av Lombard Street

Med sine åtte hårnålssvinger er Lombard Street et av de mest populære gatene i San Francisco, og du har nok sett haugevis av bilder fra det velkjente kvartalet. Gaten blir ofte  omtalt som “verdens mest svingete gate”, selv om det ikke stemmer. Lombard byr på naturskjønne omgivelser med fortau i rød murstein og velstelte blomsterbed.

10 ting du må gjøre i San Francisco

6. Opplev utelivet

Utelivet i San Francisco endrer seg hele tiden, og det som var kult i fjor er kanskje ikke stedet å dra ut på i år. Klubber og barer over hele byen byr på levende musikk. Ta turen innom gigantiske Infusion Lounge som er asiatisk-inspirert eller kule Cat Club der det skal mye til for at du ikke begynner å danse. Foretrekker du jazz og blues, finnes det barer over hele byen som tilbyr dette.

7. Lær noe

Ved første øyekast kan The Exploratorium i San Francisco virke som et vanlig museum, men så fort du kommer inn vil du oppdage at det er mye mer enn det. Her er det pågående utforskning av vitenskap, kunst og mennesket, og for den nysgjerrige er dette et perfekt sted å tilbringe noen timer.

8. Kjøp deg noe nytt

For noen er en tur til USA synonymt med å oppgradere klesskapet – og det er forståelig, for hvem vil vel ikke handle på butikker vi ikke finner her i Norge. Union Square er det ultimate shoppingområde i San Francisco. Her kan du finne Sax Fifth Avenue, Bloomingdale's, Macy’s og Westfield.

9. Slapp av i Golden Gate Park

Om du har vært i New York så har du sikkert blitt forelsket i Central Park, men du kan ikke bestemme deg for hvilken park som er kulest i USA før du har besøkt Golden Gate Park. Sørg for å få med deg Conservatory of Flowers og karusellen på Kezar Drive.

10. Se sjøløver

Kanskje den største turistfellen i hele byen, men Fisherman’s Warf har en del sjarmerende ting som er verdt å få med seg når du først skal reise til San Francisco – hovedsakelig sjøløvene. Du finner en rekke koselige restauranter og underholdning her, men det anbefales å ta lunsjen et annet sted der det er mindre folkemengder. Herfra er det ikke langt til typiske turiststeder som Ripley's Believe it or not – som er en attraksjon stappfull av uvanlige gjenstander, fantastisk kunst og opplevelser inspirert av den fryktløse eventyreren Robert Ripley.

Hvis du først skal til California, kan du ikke gå glipp av LA! Les våre 10 tips til deg som skal reise til Los Angeles her.

Ikke la San Francisco kun være en drøm

I undersøkelsen om norske reisevaner utført av YouGov for re:member, er det flere som oppgir at neste sommerferie blir en reise til San Francisco. På reise kan det være smart med et kredittkort. Med re:member kredittkort får du opptil 150 000 kr i kredittgrense, og reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet. Les mer om re:member kredittkort her.

Husk å pakke med deg en varm jakke og skjerf, for når tåka kommer sigende kan det fort bli kaldt!