10-ting-du-ma-gjore-i-Miami.jpg

Søk om et forbrukslån her.

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr. Totalt 95 355 kr.

Reise til Miami: 10 ting du må gjøre

Miami har hvite sandstrender nær krystallklare, turkise vann, skinnende modernistisk arkitektur og livlige mennesker. Storbyen har også gode shoppingmuligheter og eksotiske matopplevelser. Skal du reise til Miami vil du raskt skjønne hvorfor byen har fått kallenavnet Magic City.

Uansett om du er gammel nok til å ha fått med deg dramaserien Miami Vice som rullet på TV-skjermene store deler av 80-tallet, eller ikke, vet du at Miami byr på palmer, lettkledde folk, fargesprakende bygninger og fantastiske strender. Det er faktisk slik at du i Nord-Amerikas solskinnsstat, Florida, finner hele 12 av USAs 20 flotteste strender. I tillegg til strandlivet, har byen nok å by på. Vi har listet opp 10 ting du må gjøre hvis du skal reise til Miami under.

Er du mer interessert i å reise til Vestkysten? Les vår store guide til roadtrip i USA her.

1. Opplev livlige Miami Beach

Miami Beach er faktisk en egen kommune i Miami og ligger på en øy som er knyttet til fastlandet med en rekke broer. Om sommeren er dette en populær destinasjon for både lokalbefolkningen og turister som flokker seg rundt de flotte strendene, og om vinteren er det fortsatt mange som spaserer rundt området for å se de flotte Art Deco bygningene langs vannkanten. Mange som reiser til Miami velger å bo på Miami Beach, da dette er et livlig sted med flott strandlinje og et bredt aktivitetstilbud.

2. Besøk Art Deco-distriktet

Turister strømmer til Art Deco-distriktet i Miami for å se de restaurerte pastellfargede bygningene fra 20-tallet. Mange av dem ligger på Ocean Drive, med utsikt over stranden og havet. En tur til Art Deco-distriktet er uunnværlig hvis du skal reise til Miami. Her er det ting å finne på både på dagtid og kveldstid – i grunn hele natten, for byen sover aldri. Velg enkel servering på en av de mange restaurantene, nyt en cocktail på en av takbarene eller dans hele natten på en av klubbene.

3. Det yrende utelivet i Miami

Når vi først snakker om å danse hele natten, er det mange utesteder verdt å nevne i Miami og det er ingen underdrivelse når vi sier at moroa aldri tar slutt. Club Deuce har vært i drift siden 1926 og har definitivt sett bedre dager, men baren som ligger på South Beach har fortsatt en gjesteliste de kan skryte av. Kjendiser som Cameron Diaz, Matt Dillon og Kate Moss har ofte blitt observert her. Ellers er klubber som Icon, Mynt Lounge og LIV verdt et besøk om du vil se danse til tonene fra kjente DJ'er på dine reise i Miami.

4. Se ikoniske Fontainebleau

Fontainebleau er et ikonisk luksushotell i Miami, og selv om ikke ender opp med å bo her, bør du ta en tur innom i løpet av din reise til Miami. 5-stjerners hotellet åpnet i 1954 og har hele 12 restauranter og barer. På 60-tallet hang Marilyn Monroe her, mens Frank Sinatra sang. Hotellet er også å se i filmer som James Bond Goldfinger og Scarface.

5. Shopping på Lincoln Road

Lincoln Road er Floridas første gågate og er et lite eldorado av folkeliv, gallerier og restauranter. Hvis du vil få med deg litt shopping på din reise til Miami, bør du merke deg dette gatenavnet. Her finner du både spesialbutikker og store kjeder, blant annet  American Apparel, Forever 21, Urban Outfitters, Armani, Diesel, Guess og Victoria’s Secret.

10 ting du må gjøre i Miami

6. Little Havana

Den cubanske bydelen i Miami er kanskje ikke kjent for å ha mange turistattraksjoner, men er en attraksjon i seg selv med sin særegne kultur. Her er det masse fargerike veggmalerier, eldre menn som spiller domino og ludo mens de diskuterer politikk og røyker sigarer i Maximo Gomez Park, pulserende musikk som får hoftene til å bevege seg og et stort utvalg av god mat fra det cubanske kjøkkenet. Absolutt verdt et besøk!

7.  The American Airlines Arena

American Airlines Arena er hjemmet til Miami Heat, men er også den viktigste arenaen for store konserter og spesielle arrangement. Bygningen har plass til ca. 20 000 mennesker, og er du så heldig at det er noe spesielt som skjer når du er i Miami bør du gjøre en innsats for å få billetter.

8. Få kulturelt påfyll i Miami

Selv om man hovedsakelig reiser til Miami for å leve i sus og dus, er det mulig å få litt kulturelt påfyll. Wolfsonian FIU er et museum kombinert med forskningssenter og bibliotek, og her er det mange spennende utstillinger å finne. World Erotic Art Museum er også verdt et besøk.

9. Jungle Island

Jungle Island har i en eller annen form vært åpnet for publikum siden 1936, og er et fuglereservat med over 1100 ulike arter som presenteres i en tropisk skog. I tillegg inneholder reservatet omtrent 2000 eksotiske planter, og er hjemmet til en rekke dyr som tigere, bavianer, alligatorer, skilpadder, aper og flamingoer. Hver eneste dag er det mulig å få med seg en rekke show, og velger du å booke VIP-tur kan du få en intim opplevelse med forskjellige dyr.

10. Utforsk sumpmarkene i Everglades National Park

Når du først skal reise til Miami, er det ingen tvil om at du må ta en utflukt til Everglades. Hopp ombord en sumpbåt som tar deg gjennom våtmarksområdet. Husk å ha kamera klart, nasjonalparken er kjent for slanger og alligatorer, men du kan også få øye på pantere, vaskebjørner og eksotiske fugler. Du kan også få med deg et underholdende show med alligatorer på The Everglades Alligator Farm som har vært i drift siden 1980.

Oppfyll drømmen om en reise til Miami

Det er ingen tvil om at en reise til Miami er en reise du sent kommer til å glemme. Er du bekymret for at du kommer til å bruke mer penger enn du tror så er du ikke alene om det. En reiselivsundersøkelse utført av YouGov for re:member viser nemlig at 1 av 3 bruker mer penger enn planlagt når de er på ferie.

Om dette skulle skje deg, så kan det være bra å ha et kredittkort i bakhånd dersom du skulle trenge det. re:member kredittkort har en kredittgrense på opptil 150 000 kr. I tillegg får du reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet. Les mer om re:member kredittkort her.