10-ting-du-ma-gjore-i-los-angeles.jpg

Søk om et forbrukslån her.

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr.  Totalt 95 355 kr.

Reise til Los Angeles: 10 ting du må gjøre i LA

Los Angeles er selve bautaen når man snakker om den amerikanske drømmen. Det er hit alle håpefulle kommer når de ønsker å starte sin karriere. Drømmer du om en tur til LA? Her får du tipsene til hva du bør få med deg når du skal reise til Los Angeles.

Om du planlegger å reise til Los Angeles kan det være greit å ha gjort seg opp en formening om hva du ønsker å se og oppleve på turen. Dette er nemlig en by som kan by på absolutt alt du kan tenke deg fra solfylte strender, store kulturopplevelser, shopping, mat og ikke minst glamour.

1. Hollywood Walk of Fame - ta bilde med stjernene

Vi kan jo starte med noe av det mest selvsagte på en reise til Los Angeles; Hollywood Walk of Fame. Du har kanskje sett andre smilende turister på bilder av seg selv sammen med de infamøse stjernene på promenaden. Dette er ikke en stor opplevelse i seg selv, men de fleste som reiser til Los Angeles som turister, finner veien hit. Dette er ikke et besøk du behøver å beregne god tid til, men det er verdt de ti minuttene du bruker her.

2. Universal Studios

Hva er vel en reise til Los Angeles uten en tur til Universal Studios? Her kan du leke deg i kulissene til mange av de mest kjente filmene og seriene i verden, slik som Jurassic Park og Transformers. Dette bør du sette av en hel dag til, slik at du kan få med deg mest mulig av attraksjonene som er der.

3. Se og ta bilde av Hollywood-skiltet

Så godt som ingen turister kommer hjem fra en reise til Los Angeles uten et bilde av det store Hollywood-skiltet. Tar du turen innom Griffith Park, får du god utsikt og en glimrende mulighet til å ta noen flotte bilder. Et godt tips er å dra hit på ettermiddagen, slik at du kan få med deg en dag på stranden først. Da kan du dessuten knipse noen bilder i solnedgangen.

4. Få en kulturell opplevelse på The Getty Centre

LA er kanskje mest kjent for kjendiser og glamour, men i denne mangfoldige byen, kan du også berike deg med høykulturelle opplevelser. Kunstutstillingene på The Getty Centre er kjent for å være både spektakulære, men også tilpasset “folk flest”. Hit kan du også ta med barna uten at det blir kjedelig.

5. Slikk sol på Santa Monica Beach

Hva er vel en tur til solrike Los Angeles uten litt grundig arbeid med brunfargen? Santa Monica Beach er en flott strand som er godt besøkt. Du har dessuten helt sikkert sett den i en rekke filmer og TV-serier, som for eksempel Baywatch som ble innspilt her.

10 ting du må gjøre i Los Angeles

6. Ta en løpetur i Runyon Canyon

Selv på en reise til Los Angeles, kan man ikke ta helt fri fra treningspliktene. Du har sikkert sett kjendiser som Kardashians og andre Hollywoodfruer svette seg oppover bakkene med Hollywood-skiltet i bakgrunnen på TV. Hva med å ta et avbrudd fra god mat og drikke med en treningstur med utsikt? Runyon Canyon har utallige stier med forskjellig vanskelighetsgrad, men alle har utsikt. Et godt tips er å ta turen enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen, da det som regel er for varmt å trene midt på dagen.

7. Se deg rundt blant stjernene i Beverly Hills

En veldig hyggelig utflukt du bør få med deg på din reise i Los Angeles, er en tur i de forskjellige nabolagene i Beverly Hills. Her kan du sniktitte på husene til mange av de mest kjente stjernene, og få et innblikk i hvordan det er å bo i et av verdens rikeste nabolag. Men vær obs på at det er mange steder du ikke vil få tilgang til og at det ikke er lov til å ta bilder alle steder.

8. Sjekk ut kanalene ved Venice Beach

Et av de desidert hyggeligste nabolagene i Los Angeles er Venice Beach. Her kan du ta deg en spasertur langs kanalene i ettermiddagssola, eller på vei til eller fra stranda.

9. Smak deg frem på The Original Farmers Marked

Om du er opptatt av mat og kulinariske opplevelser, bør du definitivt sette av noen timer til The Original Farmers Marked ved 3rd og Fairfax Avenue. Her kan du smake på alt fra helt tradisjonelle amerikanske retter og råvarer, til de særeste ting fra alle verdenshjørner.

10. Utforsk det originale “Chinatown”

Selv om du nå kan finne kinesiske bydeler i nær sagt alle store amerikanske byer, så er Chinatown i LA den aller første av sitt slag. Derfor bør du absolutt fp med deg en tur hit hvis du skal reise til Los Angeles. Allerede i 1938 startet de mange kineserne i byen å finne sammen i dette området. Her kan du vandre rundt en hel dag og se i morsomme butikker, små gallerier og ikke minst spise god mat på ulike kafeer og restauranter.

Fra LA er det ikke veldig langt til syndes by, Las Vegas. Les våre 10 tips for deg som skal reise til Las Vegas her.

Slik kan du reise til Los Angeles

I en reiselivsundersøkelse utført av YouGov for re:member svarte i underkant av 20 % at de planla å tilbringe sommerferien i USA. For deg som planlegger, eller drømmer om, en slik tur kan det være godt å vite at du har muligheten til å utvide feriebudsjettet ditt med kredittkort fra re:member.

Med et re:member kredittkort får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward. På denne måten kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold. Søk om re:member kredittkort i dag, så har du det til din neste reise.