reise-til-Hawaii.jpg

Søk om forbrukslån her.


Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Er drømmeferien en reise til Hawaii?

Forføreriske vaiende palmer som strekker seg mot den knallblå himmelen langs finkornede strender, store bølger perfekte for surfing og velduftende blomsterkranser, er bare noe av det Hawaii kan by på. Dette trenger du å vite hvis du skal reise til Hawaii.

En undersøkelse om norske reisevaner utført av YouGov for re:member viser at hele sju av ti har en feriedrøm, men at kun 21 % av disse har gjennomført denne drømmereisen. Hele 36 % av deltakerne i undersøkelsen oppgir også at sol- og badeferie foretrekkes i størst grad.

For mange er øygruppen med sine 137 øyer og atoller i Stillehavet selve definisjonen på drømmereise med sine fantastiske muligheter til å slikke sol og nyte livet i vannet. I tillegg til de flotte strendene kan en reise til Hawaii by på natur, matopplevelser i verdensklasse, et variert utvalg av severdigheter, fornøyelser og aktiviteter.

Er du ute etter en mer aktiv drømmereise? Les våre reiseguide om safari i Tanzania her.

Planlegg din reise til Hawaii 

Å reise til Hawaii tar omtrent et døgn, og derfor bør du i hvert fall ha 10 dager, om ikke to uker, til disposisjon for å få mest mulig ut av reisen. Er du fleksibel med når du kan reise til Hawaii kan du finne billetter på rundt 6000 kroner tur/retur fra Oslo til hovedstaden Honolulu.

Har du mulighet til lenger ferie er det verdt å merke seg at det er vanlig å fly fra Oslo til New York eller San Francisco og derfra videre til Hawaii, så om du ikke liker å sitte lenge på fly kan du kombinere en reise til Hawaii med en tur til en av de andre storbyene.

Temperaturene på Hawaii er omtrent like hele året rundt, med et gjennomsnitt på 25 grader. Mellom desember og mars er det mer regn enn vanlig, men det kan variere om du befinner deg nord eller sør. Disse månedene er også kjent som turistsesong, samt påsken, og prisene er høyere enn vanlig.

Er drømmeferien en reise til Hawaii?

Dette må du få med deg på din reise til Hawaii

Blant alle de 137 øyene på Hawaii er det bare syv som er bebodd, og den mest populære er Oahu der hovedstaden ligger. Men andre øyer verdt å sjekke ut når du skal velge hvor du skal bo, er strandparadiset Maui, den rolige øya Lanai, naturperla Molokai og den nordligste turistøya Kauai.

Hovedøya Oahu er den med flest innbyggere – faktisk bor omtrent 80 % av Hawaii innbyggere i byen Honolulu, som ligger ved den sørøstlige kysten på Oahu. Her finner du verdenskjente Waikiki Beach og North Shore, som for surfere er et regelrett paradis. Har du lyst til å gjøre noe annet enn å stå på surfebrettet, er det nok av aktiviteter og severdigheter verdt å få med seg:

  • Pearl Harbor: Vest for Honolulu ligger berømte Pearl Harbor. Stedet ble kjent over hele verden da USA ble med i andre verdenskrig etter å ha blitt bombet av japanerne 7.desember 1941. Herfra kan du også bli med på båttur til Arizona Memorial, der vrakrestene etter USS Arizona ligger.
  • Hanauma Bay: Sydøst på Oahu finner du bukta Hanauma Bay som er en av øyas mest populære attraksjoner. Bukta er et slukket vulkankrater, og her kan du se en rekke eksotiske fiskearter og havskilpadder mens du snorkler i det krystallklare vannet.
  • Chinatown: Chinatown-området på Honolulu ligger omtrent 40 minutter unna Waikiki sentrum, og er et spennende område med kunstgallerier, originale restauranter og mange ettertraktede barer. Ønsker du å kjøpe suvenirer eller friske opp klesskapet har du Bishop Street med butikker som har mange skatter.
  • North Shore: Selv om North Shore er et paradis for surfere med sine enorme bølger, må du oppleve den gigantiske stranda. Stedet er ganske øde og ligger et stykke unna sentrum, men du finner både matboder og foodtruck her om sulten skulle melde sin ankomst. Her er det også mange gode turmuligheter.
  • Kailua Village: Kailua er en liten by som ligger en halvtimes kjøretur fra Waikiki, og har to av verdens vakreste strender: Lanikai og Kailua. Du finner også en rekke utesteder her med livemusikk.

Gode tips til deg som skal reise til Hawaii

  • Du har sikkert fått med deg at folk som reiser til Hawaii ofte mottar en blomsterkrans når du ankommer øygruppen. Det er en vennlig gest og det vil anses som frekt å si nei til en “lei”, som den også er kjent som, eller ta den av så lenge giveren er i nærheten.
  • Ikke få panikk om du finner en gekko eller to på hotellrommet. Dette er nemlig din beste venn mot små insekter og er absolutt ikke farlig.
  • Ønsker du å oppleve det meste Hawaii har å by på, er det ingen bedre måte å gjøre det på enn å leie bil. Det er nemlig relativt billig å leie bil på Hawaii.
  • Dersom du spør noen om veibeskrivelse må du lære deg disse to ordene: Muaka og makai. Muaka er mot fjellene, mens sistnevnte er mot sjøen.

Reise til Hawaii

Om du planlegger å ta en uforglemmelig reise til Hawaii, bør du være klar over at du med re:member kredittkort får tilgang til fordelsprogrammet re:member reward, som gir deg reward-rabatter i over 200 nettbutikker. Her kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold. Søk om re:member kredittkort i dag, så har du det til din neste reise.

Lykke til med planleggingen av en uforglemmelig reise til Hawaii!