reise-til-cuba.jpg

Søk om forbrukslån her.

 

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr.  Totalt 95 355 kr.

Reise til Cuba: Dette må du få med deg!

Cuba har lokket til seg eventyrere og kunstnere gjennom århundrer, og nå er det stadig flere nordmenn som ønsker en bit av denne unike øya. I tillegg til cubanske spesialiteter som sigarer, rom og salsa, har vi flere tips til hva du bør gjøre når du skal reise til Cuba.

Cuba er på full fart inn i det globale handelssamfunnet og det vil åpne opp en helt ny verden av muligheter for republikken i Karibien – deriblant økt turisme. Dette er kanskje det ultimate stedet for en eksotisk reise. Her finner du ting du ikke kan finne noe annet sted i verden, og når du skal reise til Cuba må du sørge for å oppleve alle aspekter av landets rike kulturarv.

Herlige Havana

Med sine 2,2 millioner innbyggere er Cubas hovedstad, Havana, Karibiens største by og kan ikke sammenlignes med noen annen storby i verden. Det første du vil legge merke til når du ankommer Havana, er den majestetiske, men også forfalne arkitekturen – og den stadig pågående restaureringen. Selv om årene har satt sine preg på bygningene fra kolonitiden, er de ikke annet enn vakre. De klassiske bilene i alle mulige farger, hestedrosjer og karakteristiske coco-taxier, setter også et spesielt preg på byen.

I gamlebyen Ciudád Vieja, som for øvrig er oppført på UNESCOs verdensarvliste, kan du høre heftige salsarytmer, se dominospillende menn og ivrige gateselgere. Her ligger også Hemingways to favorittbarer: El Floridita og La Bodeguita del medio, og i likhet med forfatteren bør også du ta en pust i bakken her og la tiden stå stille mens du nyter den cubanske nasjonaldrikken – mojito.

Vi våger å påstå at mojitoen her smaker bedre enn noe annet sted i verden. Romen, limen og mynten er alle lokale varer. Visste du forresten at drinken ble oppfunnet på en av de vakre strendene i Cuba? Meningen var at arbeidere skulle slukke tørsten etter endt arbeidsdag.

5 ting du må gjøre på din reise til Cuba

Selv om gamlebyen er vakker, finnes det nok av ting du må få med deg når du skal reise til Cuba. Dette er våre tips til hva som bør stå på listen din over gjøremål i løpet av din reise på Cuba:

Reise til Trinidad

Byen Trinidad ble grunnlagt i 1514 og er i dag en av de best bevarte byene i Karibien. Når du ser de vakre pastellfargede bygningene og flotte brosteinsgatene, vil du raskt skjønne hvorfor byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Trinidad har et blomstrende kulturliv og sjansen for at du får med deg en fest på torget er stor, for her er det salsa og vrikking av hofter hver kveld. Byen ligger ca. 3-4 timers kjøretur fra Havana og er absolutt verdt et besøk i løpet av din reise til Cuba.

Varadero

130 kilometer øst for Havana ligger byen Varadero. Landtungen strekker seg 20 kilometer ut i det krystallklare havet, så her kan du boltre deg på kritthvite sandstrender. Siden 1800-tallet har kjendiser og turister kommet hit for å nyte varm sand mellom tærne og slikke sol. Ønsker du en avslappende sol- og badeferie er Varadero et perfekt valg.

Malecon

Havnepromenaden i Havana, Malecon, ble opprinnelig bygget for å beskytte byen mot havet, men ble raskt et symbol på tradisjon og santeria-religion der man tar med små offergaver og kaster dem i havet for hell og lykke. På kveldstid samles gatemusikanter, forelskede par og lekende barn på den åtte kilometer lange promenaden for å nyte solnedgangen.

Cementerio de Colon

Å besøke en kirkegård er kanskje ikke det første man setter på listen over ting man skal gjøre på ferie, men Cementerio de Colon er en av de største og vakreste kirkegårdene i verden så den bør besøkes i løpet av en reise til Cuba. Her ligger det både revolusjonshelter og kulturpersonligheter, men den meste kjente graven er La milagrosa. Historien om graven, også kjent som den mirakuløse, sier at en ung kvinne ble gravlagt her med hennes nyfødte. Babyen ble plassert ved føttene hennes, men da graven ble åpnet etter noen år lå barnet i morens armer.

Dette må du få med deg når du skal reise til Cuba

Praktiske tips om du skal reise til Cuba

Det er flere ting du må huske på før du reiser til Cuba. Før du bestiller reise er det verdt å merke seg at det er orkansesong fra juni til november. Det er også lurt å ha med kontanter i euro som du kan veksle – du kan verken veksle norske kroner eller dollar på Cuba.

Du må også ha turistvisum hvis du skal reise til Cuba, dette kan du få enten fra reisearrangør eller hos ambassaden i Oslo. Det er også viktig at du har en gyldig reiseforsikring, for dette er noe du må fremvise når du lander.

Slik kan du reise til Cuba

Med sine dampende rytmer og frodige kultur, er Cuba et land mange ønsker å reise til, men for oss i kalde Norden er det kanskje varmen som tiltrekker mest. Kaller denne unike øya på deg også, må du vite at du ikke er den eneste. En undersøkelse om norske reisevaner utført av YouGov for re:member viser nemlig at hele 36 % foretrekker sol- og badeferier.

Ønsker du å nyte late dager på stranda i Cuba, kan det være smart å ha et kredittkort i bakhånd dersom noe skulle oppstå. Med et re:member kredittkort får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward. På denne måten kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold. Søk om re:member kredittkort i dag, så har du det til din neste reise.

Da er det bare å starte planleggingen av en uforglemmelig reise til Cuba!