new-york-reisetips.jpg

Våre beste New York reisetips

Har du lenge drømt om å reise til “The Big Apple”, men ikke kommet så langt? Her er våre beste New York reisetips. Kanskje får du inspirasjon til å bestille reisen allerede i dag?

New York har vært et yndet reisemål i flere tiår, og derfor florerer det av reisetips nettopp hit, noe som kan gjøre det vanskelig å skille klinten fra hveten. Her får du en guide med New York reisetips som er tilpasset norske turister som ønsker å oppleve hva byen har å by på.

Bruk god tid på planlegging

Om du først skal ta turen over atlanteren, er et av de beste New York reisetipsene å ta deg god tid til å planlegge hva du ønsker å se og oppleve på turen. Er hovedformålet sightseeing, shopping, kulinariske opplevelser, eller kanskje en god blanding av alle sammen? Uansett bør du tenke gjennom hva du vil gjøre og når. Det er nemlig svært kjedelig å oppdage at attraksjonen du hadde lyst til å besøke er stengt den dagen du oppsøker den.

En annen ting det er lurt å være obs på, er at de beste restaurantene og utestedene kan ha opptil flere måneders ventelister for å komme inn. Så om du ønsker å nyte en kald cosmopolitan på en av de trendy restaurantene i Meatpacking District, bør du være ute i god tid med bestillingen din.

Velg privatsjåfør fra flyplassen

Tenk deg at du har sittet på flyet i nærmere syv timer, kanskje har du også mellomlandet. Deretter har du stått i pass- og visumkø i én time, og ventet på bagasjen i 20 minutter. Når du endelig kommer ut er taxikøen enorm – og ikke tro at du kan snike deg unna, her må du trekke lapp og følge et nøye overvåket system.

Vel, om du bare går noen meter til siden for den lange køen, står en lang rekke tilbydere av privat transport. Ikke pirattaxier, men nærmere sagt privatsjåfører. Prisen er noe høyere, men etter en lang reise er disse dollarene en svært god investering.

Har du i tillegg søkt deg frem til et hotell som ligger i nærheten av attraksjonene du skal oppsøke, er det få ting som kan hindre deg fra en fortreffelig tur i en av verdens mest spennende byer.

God utsikt over hele byen

Om du ønsker å få den gode utsikten over byen, med tilhørende gode selfies, er et besøk til toppen av Empire State Building på listen over ting du ønsker å oppleve. Dog er dette en attraksjon som mange ønsker å besøke, derfor er ofte køene tilsvarende lange. Velger du derimot å ta heisen opp på “Top of The Rock”, er køene gjerne mindre enn halvparten, utsikten er omtrent den samme og i tillegg kan du ta et kult bilde med Empire State i bakgrunnen.

Et annet supert tips er å ta bussen til Woodbury Common Premium Outlets. Bussbilletter får du kjøpt på samme steder som du kjøper billetter til sightseeing-bussene, og bussen tar cirka 1 time og 25 minutter. Vel fremme på Woodbury kan du gjøre svært gode kupp på kjente merkevarer som Levi´s, Burberry, Nike og Abercrombie & Fitch for å nevne noen. Tar du først turen hit, kan det lønne seg å ha med seg en tom koffert på turen - handleposene blir nemlig fort både fulle og tunge.

Få flere gode tips til severdigheter i New York her.

Spar på noe, bruk på noe annet

Ønsker du å bruke mesteparten av pengene på opplevelser og shopping, er det godt å vite at du kan spare penger når du bestiller fly og hotellopphold.

Med et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir opptil 25 % reward-rabatt i ulike nettbutikker. Bestiller du flybilletter gjennom for eksempel Expedia kan du få rimeligere priser, og du kan spare opptil 10 % på å bestille hotell på Hotels.com.

Ikke nok med det, du får også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Søke om re:member kredittkort her.

Vi håper disse New York reisetipsene var til god hjelp før den store reisen!