badeferie.jpg

Søk om kredittkort her

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Ja, vi elsker badeferie!

Som nordboere blir vi sjelden bortskjemt med solfylte dager og badetemperaturer. Mørke regntunge dager gjør at over en tredjedel oss drømmer oss vekk til sandstrender og paraplydrinker, men hvor er det egentlig best å reise på badeferie?

En reiseundersøkelse utført av YouGov for re:member viser at sol og badeferie foretrekkes i størst grad blant nordmenn. Hele 36 % av deltakerne i undersøkelsen oppgir at de helst reiser på badeferie til varmere strøk. Og mulighetene for badeferie er mange. Hvor du kan dra avhenger likevel av flere faktorer. Hvem du reiser med, når du reiser og hvor langt du ønsker å reise er noen av disse.

Badeferie med barn

Skal du ta med familien på badeferie, er selvsagt kriteriene for hva du ønsker annerledes enn om du reiser sammen med venninnegjengen. Langgrunne strender, korte avstander og barnevennlige restauranter er noen av punktene på lista til de fleste barnefamilier. En annen ting er at man sjelden ønsker å ta med de små på veldig lange flyturer.

For de som ønsker å dra på badeferie uten å måtte reise til andre siden av jordkloden, er Mallorca et svært godt alternativ. Her finner du både langgrunne strender, et stort utvalg av barnevennlige restauranter, morsomme aktiviteter og ikke minst er det kun en tretimers flytur unna. Det eneste aberet med badeferie på Mallorca, er at den ellers solfylte øya, slett ikke har gjestmildt badeklima hele året. Generelt sett er sesongen fra mai til midten av september. Utenom disse tidene er klimaet langt mer ustabilt og kaldt.

Ønsker du å dra på badeferie med barn i vinterhalvåret, lønner det seg å reise litt lengre. For eksempel kan du ha bedre hell på Gran Canaria eller syd i fastlandet i Spania. Området rundt Fuengirola og Marbella har vanligvis et jevnt over mildt klima, selv på vinterstid.

Få flere gode tips om å reise med barn her.

Badeferie med kjæresten

Om formålet med badeferien er både sol og romantikk, finnes det et hav av muligheter. Særlig om du er villig til å reise litt lengre. Kanskje kan en eksotisk reise til Kapp Verde være en mulighet? Eller hva med Bali eller Mexico? Alle disse stedene er kjent for å ha et badevennlig klima året rundt - og her er du garantert å finne hoteller og restauranter som innbyr til både romantikk og avslapning. En rekke hoteller tilbyr dessuten barnefrie omgivelser, slik at du kan nyte sol og hyggelig selskap uten å bli plasket ned i bassenget, eller bli sittende ved siden av en treåring med trassutbrudd ved middagen.

Om du ikke ønsker å reise så langt, er et godt tips å reise på badeferie til Sicilia, syd for Italia. Her er klimaet riktignok noe mer ustabilt i de kaldeste vintermånedene, men romantikken er uslåelig. I middelalderbyen Taormina kan du på kveldstid nyte utsikt over havet, samtidig som du ser glødende lava renne nedover fjellsidene. Mat og vin er også av aller ypperste klasse.

Se her for flere tips til destinasjoner som er velegnet for en kjærestetur.

Badeferie med vennegjengen

Om du hverken søker romantikk eller lekeland på din badeferie er det også en rekke destinasjoner du kan reise til for å finne sol og sommer. En gammel klassiker er Ibiza, men de senere årene har det dessuten blitt mer og mer populært å reise til Kroatia for å nyte kald øl, sol og strand. Langs kysten i Kroatia finner du de samme temperaturene som ellers i Sør-Europa, men langt rimeligere priser.

Om dere er villige til å reise litt lenger, kan Thailand friste med kritthvite strender og et spennende utvalg av restauranter og klubber. Her er også muligheten til øyhopping og backpacking tilstede for de som ønsker det.

Har du kredittkort?

Uansett hvor du ønsker å legge badeferien til, er det smart å ha et kredittkort tilgjengelig. Bruker du kredittkort på reisen får du fullstendig oversikt over forbruket når du kommer hjem og kan dermed sjekke at beløpene stemmer, før du betaler.

Dersom du betaler over halvparten av reisekostnadene dine med re:member kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Ikke nok med det, så kan du også spare på både flybilletter og hotellopphold ved å benytte deg av de gode tilbudene og rabattene du får gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Du kan nemlig spare opptil 25 % i ulike nettbutikker knyttet til reiser og hotell og feriehus.

Søk om et re:member kredittkort her. Husk å gjøre det i god tid før du skal på badeferie slik at du kan benytte deg av de gode rabattene.

Kos dere på badeferie!