drommreise.jpg

Søk om et forbrukslån her.

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr. Totalt 95 355 kr.

Hva er dine drømmereiser?

En undersøkelse utført av YouGov for re:member viser at sju av ti har en feriedrøm, men at kun 21 % av oss har gjennomført denne drømmereisen. Kanskje er det økonomien eller tiden som setter en stopper for feriedrømmen, men her får du noen tips til hvordan du kan gjøre drømmenreisen din til virkelighet.

For noen er drømmereisen en spennende reise med safari i Tanzania, andre drømmer om øyhopping i Thailand, mens for enkelte er det en drøm å i det hele tatt kunne reise på ferie. I dagens samfunn hvor man kan få flybilletter billigere enn bussbilletten til flyplassen, finnes det nesten ingen grenser for hvor man kan reise. Men hva er det folk flest er på jakt etter når de skal finne sine drømmereiser?

Slik går du frem for å finne dine drømmereiser

Først og fremst bør du finne ut av hva formålet med reisen er. Ønsker du å reise et sted med muligheter for sol og bad, shopping i storbyen, eller spenning i skiløypa? Når du har kommet frem til hva du ønsker å oppleve på turen, kan du begynne å undersøke hvilke destinasjoner som kan innfri det du er på jakt etter.

Deretter bør du gjøre deg opp en formening om du vil få drømmereisen din på en pakketur, eller om det vil bli en bedre tur dersom du bestiller fly og hotell på egenhånd. Ønsker du å finne en drømmereise via et selskap som selger pakketurer, vil jobben din naturlig nok bli noe enklere, da disse som regel har oversiktlige hjemmesider med god informasjon om reisetider, priser og bilder av stedet. Om du skal bestille alt selv, bør du gjøre noe mer research på hvor det er best å bo, hvordan du kan komme deg til og fra flyplassen og hvordan du lettest kan navigere deg rundt på stedet du skal besøke.

Hvordan får jeg råd til drømmereisen?

Selv om det i dag finnes mengder av rimelige flybilletter og billige bosteder, er det fremdeles kostbart å gjennomføre drømmereiser. Når vi planlegger den ultimate drømmereisen, ønsker vi gjerne å unne oss noe ekstra, som et flott hotell, mat på kjente restauranter eller utflukter som gir minner for livet.

Ifølge reiselivsundersøkelsen utført av YouGov for re:member, har 9 % av oss allerede planlagt drømmereisen, mens 42 % hverken har planlagt eller gjennomført en drømmereise. For veldig mange kan det være nyttig å planlegge kostnadene i forbindelse med en slik reise, for å kunne ha muligheten til å gjennomføre den. Så hvordan få råd til en drømmereise? 

Aller først bør du regne ut hvor mye du trenger for å dra på drømmereisen. Deretter må du finne ut hvor mye du mangler for å få råd til å bestille den. Kanskje har du en sparekonto med noen ekstra slanter på eller en platesamling du kan selge? Uansett må du nok spare en stund for å ha råd til å oppfylle reisedrømmen.

Få tips til hvordan du får et større feriebudsjett her.