ferie-i-romania.jpg

Søk om kredittkort her.

 

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Ferie i Romania

Romania gir deg det beste av begge verdener – både storby og badeferie. Her er våre tips til en innholdsrik ferie i Romania.

En reise til Romania vil være full av kontraster, og du kan velge om du ønsker storbyferie eller sol- og badeferie. Er førstnevnte å foretrekke kan du starte ferien i hovedstaden Bucuresti. Det finnes flere måter å komme seg til Romania fra Norge på. Du kan fly til Bucuresti, eller du kan ankomme byen med tog fra flere storbyer i Europa.

Storbyferie i Romania

Den rumenske hovedstaden er en sjarmerende by med omtrent 2,6 millioner innbyggere – medregnet de urbaniserte områdene rundt Bucuresti. Etter at byen ble Romanias hovedstad i 1862, og hovedstad i uavhengig kongerike i 1881, foregikk utviklingen av byen raskt. Med Paris som forbilde bygde de bulevarder og avenyer, og byen fikk tilnavnet “Øst-Europas Lille Paris”.

Som Østens Paris er det store, sovjetiske palasser og praktfulle kirker som preger store deler av bybildet. Blant all den vakre arkitekturen, er det enorme Parlamentspalasset som er det mest iøynefallende. Av andre arkitektoniske landemerker må du få med deg Triumfbuen, Revolusjonsplassen, det nasjonale kunstmuseet og Kretzulescu-kirken.

Bucuresti har blitt en meget moderne by med et blomstrende uteliv, mange kafeer og restauranter og rike kulturopplevelser. Byen har også mange grøntområder, blant annet den store botaniske hagen og Cismigiu-parken. Er du opptatt av Romanias historie og fortid anbefales landsbymuseet i Herastrau-parken.

Reis tilbake i tid

Har du en lengre ferie i Romania kan du ikke gå glipp av de storslåtte middelalderslottene. Reis nordover fra Bucuresti, gjennom Karpatene til den sentrale regionen i landet, Transylvania. Hele regionen er kjent for gamle slott, men det mest kjente og kanskje mest spektakulære er Bran-slottet.

Det er den irske forfatteren Bram Stokers rollefigur Dracula som har gjort Transylvania kjent i de vestlige land. Bran-slottet, som ble bygget i 1212, ligger på en høyde utenfor Brasov og er en av de mest besøkte stedene i hele landet.
Når du først er her bør du besøke de små middelalderlandsbyene i områdene rundt. Her er det felles tro på eksistensen av onde ånder og spøkelser, og det er mange lokale myter og legender du kan høre om du slår av en prat med den hyggelige befolkningen.

Ferie i Romania

Sol- og badeferie i Romania

Det østeuropeiske landet kan også skryte av en kystlinje langs Svartehavet. Her finner du en rekke populære feriesteder langs gylne strender, som for eksempel familievennlige Constanta. Byen ligger 250 kilometer øst for hovedstaden, og her er det noe å finne på for alle. Planlegger du ferie i Romania med barn er Naturvitenskapelig museum og akvariet å anbefale. Ellers er det mulig å prøve seg på ulike vannsport, fisking, seiling, båtturer og golf.

Like nordøst for byen finner du Mamaia. Den lange halvøya trekker til seg mange turister, og det er med god grunn. Byen har en flott, bilfri strandpromenade med importerte palmer som følger hele strekningen på syv kilometer. Utvalget av restauranter, barer og kafeer er stort og de ligger tett i tett langs stranden – som forøvrig er ren og langgrunn.

Gode fordeler til reisen

Selv om unge mellom 18 og 34 år foretrekker storbyferier, er nordmenn fremdeles opptatt av sol- og badeferier. Det viser en undersøkelse om norske reisevaner utført av YouGov for re:member. Og en ferie i Romania kan tilby begge deler.

Selv om prisnivået i Romania er et av Europas laveste og du får mye Syden for pengene, vil det lønne seg å bruke et kredittkort når du reiser. Ved å betale ferien med kredittkort vil du ha fullstendig oversikt over forbruket, men du kan også få flere gode fordeler.

Med et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward. På denne måten kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold. Søk om re:member kredittkort i dag, så har du det til din neste reise.