ferie-i-montenegro.jpg

Søk om kredittkort her.

 

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Ferie i Montenegro

Montenegro er et kontrastfylt lite land ved Adriaterhavet, med både uberørt, vakker natur og luksusområder med mye turisme. Og uansett om du er på jakt etter opplevelser eller sol og bading, kan du finne det på en ferie i Montenegro.

Montenegro er kanskje ikke like mye besøkt av nordmenn som nabolandet Kroatia, men er absolutt verdt et besøk. Landet har en særegen stemning, og innbyggerne er kjent for å ta livet med ro – kanskje nettopp slik du ønsker å ha det på ferie?

Naturperle fra eventyr

Med sine flotte fjell, stupbratte juv, uberørte strender og en av kontinentets få gjenværende regnskoger, ser Montenegro ut som et postkort fra alle vinkler. Juvelen i kronen er selvsagt Kotorbukta. Den koboltblå fjorden er omkranset av bratte fjell og sjarmerende landsbyer som er som tatt ut fra eventyrene. 

Byen Kotor er full av tradisjon, historie og middelalderkultur, og anbefales et besøk dersom du planlegger ferie i Montenegro. Den gamle byen, som forøvrig er oppført på UNESCOs verdensarvliste, er full av trange smug, vakre bygninger, kirker og hyggelige torg. Severdigheter du må få med deg er Marias fødselskirke, St. Tryphon katedral og Kotors gamle bymurer som skulle beskytte innbyggerne mot inntrengere. Du finner også et vell av kafeer og restauranter, og ikke minst små, koselige butikker med hjemmelagde varer.

Sol- og badeferie i Montenegro 

Med mindre du velger å dra på chartertur til Montenegro må du regne med mellomlanding. Eventuelt kan du fly direkte til Dubrovnik i Kroatia, leie bil og kjøre videre til Montenegro. Bilturen i seg selv vil være en liten ferie med flott natur hele veien. Turen fra Dubrovnik til Budva tar ikke lenger enn tre timer, men merk deg at grensepasseringen kan ta tid. Det vil lønne seg å ha alle papirer i orden, som forsikringsbevis for leiebil for å unngå forsinkelser.

For det er mest sannsynlig Budva du kommer til å ende opp i hvis det er sol- og badeferie du har lyst å dra på. Langs Budvas riviera, som den montenegrinske kysten heter, ligger strendene på rekke og rad. Mens noen er milelange, er andre korte. Uansett, det krystallklare havet er der.

Budva er en spennende by og mer enn bare turkist vann. Når du ikke kobler av på stranda, kan du vandre mellom historiske byggverk, nyte god mat eller danse til bena blir såre. Byen har et yrende natteliv, og ofte arrangeres det teater- og musikkfestivaler.

Ferie i Montenegro

Aktiv ferie i Montenegro

For den sportsinteresserte er Montenegro et eldorado. Enten du har spesielle interesser og du ønsker å trene, eller du bare vil oppleve noe nytt, kan du prøve dykking, vannski, rafting, vindsurfing, klatring eller paragliding. Du kan velge mellom å leie utstyr selv og prøve deg frem, eller bli med på en av de mange guidede turene. Rundt om i de fleste byer finner du boder med informasjon til opplevelser.

Les om vinreise til Kroatia.

Gode fordeler til reisen

En undersøkelse om norske reisevaner utført av YouGov for re:member viser at sol og badeferie foretrekkes i størst grad blant nordmenn. Hele 36 % av de som ble spurt i undersøkelsen oppgir at de helst reiser til varmere strøk. Om du allerede har vært i Syden, hvorfor ikke prøve noe nytt og heller planlegg neste ferie i Montenegro?

Husk å benytte deg av de gode fordelene du får med ditt re:member kredittkort når du skal reise til Montenegro. Gjennom fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold ved å benytte deg av de gode tilbudene og rabattene. Du kan nemlig spare opptil 25 % i ulike nettbutikker knyttet til reiser og hotell og feriehus.

Søk om re:member kredittkort i god tid før du skal på ferie i Montenegro slik at du kan benytte deg av de gode rabattene.