ferie-i-albania.jpg

Søk om kredittkort her.


Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Ferie i Albania

Albania har en spennende historie, vakker natur, god mat, mye gjestfrihet og ikke minst lave priser. Alt dette gjør en ferie i Albania til det perfekte reisemål for deg som ønsker å utvide horisonten i sommer.

Albania er fortsatt en av Europas billigste feriedestinasjoner. I tillegg til det lave prisnivået er det de flotte strendene som trekker til seg turister. For faktisk er det slik at vi nordmenn foretrekker sol- og badeferier. Det viser en undersøkelse om norske reisevaner utført av YouGov for re:member.

Albanias skjulte perle

På en ferie i Albania lokker blant annet sørkysten av landet hvor du finner den albanske rivieraen ved navn Saranda. Her er badevannet krystallklart og de hvite strendene som strekker seg milevis, er kranset av koselige restauranter og kafeer. Det er heller ikke langt til vakre naturopplevelser, men det er spesielt solnedgangen som er kjent.

Byen kan skryte av hele 300 soldager i året, og mange vil si at Saranda minner mye om Hellas – noe som ikke er rart, for den greske øya Korfu ligger i umiddelbar nærhet. Grunnet lokasjonen er også mange av de lokale spesialitetene inspirert fra det greske og italienske kjøkkenet. Prøv gjerne det lokale ølet Tirana til maten.

Selv om rivieraen består av en vakker kystlinje anbefales det å ta turen til stranden Ksamil som ligger omtrent 20 minutter unna Saranda. Her kan du leie pedalbåt, nyte deilig mat på en av strandrestaurantene eller bare nyte sola.
Det er heller ikke mangel på attraksjoner i byen. Få med deg borgen på høyden over Saranda, Lekurës, som ble bygget på 1500-tallet for å beskytte innbyggerne mot angrep fra Korfu. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over hele byen, Butrint-området, samt se Korfu, mens du koser deg med god mat og drikke. Butrint kan by på bygninger som er mer enn 2800 år gamle. Blant bygningene som er best bevart finner du amfiteateret og det gamle badet som er verdt et besøk.

Livlig hovedstad

Om du planlegger å dra på ferie i Albania kan vi også anbefale en tur til hovedstaden Tirana. Byen har et deilig klima, frodige parker og nydelige byggverk – og er i grunn en attraksjon i seg selv. Arkitekturstilen på bygningene er tydelig preget av italienerne, kommunismen og postmodernismen. De seneste årene har det vært mye oppussing på fasader for å friske opp, og dekorere med farger og moderne mønster.

Blant attraksjonene verdt å få med seg kan vi nevne moskeen ved Skanderberg-torget, klokketårnet Sahat-Kulla fra 1830 og Bunk’Art som var en bunker under den kalde krigen, men som er gjort om til museum for historie og samtidskunst.
Byen kan også by på mange utesteder og koselige småbarer. Utestedene inviterer ofte DJs for å spille musikk, og drinkene er både gode og rimelige. Ønsker du tips til hvilken bar du skal gå på, regnes Radio Cocktail Bar som en av de beste, og Club Zone er en av de større nattklubbene som har alt fra hip hop-konserter til 90-tallsmusikk.

Ferie i Albania

Albania for den festglade

Å dra på ferie i Albania passer også for deg som er opptatt av fest og moro. Her er det ingen tvil om at Albanias svar på Ibiza er stedet for deg. Dhërmi har noen av landets beste strender med turkisblå vann, høy musikk, liv og røre. Dhërmi Beach er kjent for å være overfylt av ungdommer om sommeren, men det er likevel mulig å finne roligere områder om du ønsker en pause.

Velger du å dra hit anbefales det å bo på stranden. «Eco-camping» er et konsept der du bor på bungalows med havutsikt. Det vil aldri være langt til en strandbar eller restaurant som serverer tradisjonelle albanske retter.

Gode fordeler med kredittkort

En ferie i Albania er snill for lommeboken og du må ikke betale mer enn 15 kroner for en halvliter øl, 50 kroner for en lunsj eller 500 kroner for treretters middag for to. Selv om du kanksje tror at du ikke har bruk for kredittkort på en slik ferie, vil det likevel lønne seg.

Ved å betale ferien med kredittkort får du reiseforsikring inkludert, men det beste er kanskje at du kan spare penger med et re:member kredittkort. Hvordan? Via fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold, ved å bestille gjennom for eksempel Expedia og Hotels.com

Søke om re:member kredittkort her. Da er det bare begynne å planlegge din ferie i Albania. God tur!