drommereise-med-safari-i-tanzania.jpg

Søk om et forbrukslån her.

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 14,42 % /Eff. 17,51 %. Kostnad 30 355 kr. Totalt 95 355 kr.

Drømmereise med safari i Tanzania

For mange står safari på listen over ting man ønsker å oppleve før man dør – og det er det en god grunn til. Safari i Tanzania er en av de mektigste opplevelsene du kan finne, og i mange av nasjonalparkene i landet kan du se dyrene i sitt naturlige habitat.

Det er ingen tvil om at safari i Tanzania er litt av en drømmereise, og når du planlegger turen er mulighetene mange. De aller fleste velger imidlertid å ta turen til Ngorongoro eller Serengeti.

Ngorongoro er kjent som verdens åttende under, og er et gedigent krater som er formet i en utdødd vulkan. Selve krateret dekker et areal på omlag 264 kvadratkilometer og er mellom 610-760 meter dypt. I krateret lever rundt 25 000 større pattedyr – alt fra elefanter, gnuer, sebraer, giraffer, løver og strutser.

Serengeti er imidlertid den største nasjonalparken du kan se ville dyr, og omfatter hele 14 763 kvadratkilometer. Serengeti ligger lengre vest, og befinner seg i grenseområdet ved Kenya.

Drømmerreisen har alternativer som passer alle

På safari i Tanzania, kan du velge blant alt fra enkle telt og hytter, til luksuriøse lodges med all-inclusive. Her finner du alternativer som passer enhver lommebok og budsjett. Du bør imidlertid tenke litt over sikkerhetsaspektet når du skal bestille bosted, da turistområder lett kan tiltrekke seg folk med uærlige hensikter når man ferierer i et fattig land. Safari i Tanzania er imidlertid ikke noe risikofylt reisemål såfremt du følger visse forhåndsregler, og lokalbefolkningen er svært vennlig og gjestfri.

Drømmereisen bør gjennomføres i tidsrommet mellom september og april. Da er det nemlig best klima, og du unngår den store regntiden som er i sommermånedene. Varmest er det i desember og januar, så for den som ikke er glad i de høyeste temperaturene, kan det være lurt å styre unna på denne tiden.

Drømmereise med safari i Tanzania

Dette kan du oppleve på en drømmereise til Tanzania

Om du først velger å ta drømmereisen til det afrikanske kontinentet, finnes det langt mer å oppleve enn safari og dyreliv. Ikke veldig langt fra Ngorongoro, finner du byen Moshi, som ligger ved foten av Kilimanjaro. Her kan du få kontakt med en rekke ulike tilbydere av guidede turer opp det berømte fjellet. Enten du ønsker å bestige selve fjelltoppen, eller kun gå opp til første basecamp. Skal du til topps, finnes det både lettere og vanskeligere ruter du kan velge.

Etter mange, og kanskje slitsomme, inntrykk med safari og fjellklatring, ønsker en del å legge inn noen dager eller uker med sol, strand og avslapping på Zanzibar. Og for de som ønsker hvilepuls og hvite strender, er Zanzibar den perfekte destinasjon. Her lever lokalbefolkningen etter velbrukte fraser som “no stress” og “hakuna matata”, og sandkornene på strendene er omtrent like finmalt som siktet hvetemel. Med andre ord: definisjonen på drømmereise for mange! Med mindre formålet med turen er dykking og snorkling, bør du innlosjere deg på den nordlige delen av øya, da det i sør er svært mye korallrev i strandsonen.

For å komme til Zanzibar fra fastlandet kan du ta enten småfly eller båt. Velg imidlertid ikke det billigste alternativet om du skal ta sjøveien over til ferieøya. Den mest komfortable, og ikke minst trygge, måten å komme over på er med en større rib eller turistfergen som gå mellom Dar es Salaam og Stonetown.

Få flere tips til eksotiske reiser her.

Spar penger på ferien

Har du et kredittkort fra re:member kan du spare store beløp på både flybilletter og hotellopphold. Fordelsprogrammet re:member reward gir deg nemlig gode rabatter i over 200 nettbutikker, flere av dem i reisekategorien.

Bestiller du hos blant annet Booking.com, Hotels.com og Expedia kan du spare penger du heller kan bruke på ting som virkelig betyr noe for deg. Husk bare å logg inn via re:member reward og betal med re:member-koret. Dersom du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kredittkortet får du også inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Søk om kredittkort fra re:member her.