asia-guide-for-drommeren.jpg

Søk om kredittkort her.

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Asia-guide for drømmeren

Er du av den drømmende reisetypen vil øyhopping i Thailand være litt av et eventyr, og det finnes mange ulike reiseruter og alternativer. Kanskje ønsker du mest mulig sol og avslapping, eller kanskje du liker bedre å oppleve ukjente skatter og urørte perler? Her er vår Asia-guide til drømmeren.

Om du er relativt ny når det gjelder rundreiser, kan det være lurt å starte med de litt mer kjente øyene i Thailand. Områder der det allerede er en del turisme og hvor infrastrukturen er nogenlunde oppegående. Skal du reise med barn, eller andre med særskilte behov bør du være ekstra påpasselig med å reise til steder der det er mulig å få medisinsk hjelp ved behov. 

Øyhopping i Thailand for nybegynnere

En grei rute å ta for nybegynnere på øyhopping i Thailand er å starte drømmereisen med å fly fra Norge til Bangkok, derfra til Krabi og videre til øyene Koh Lanta, Koh Kradan og Koh Mook. Dette er en overkommelig reiserute, selv om du skal reise til Thailand med barn

Det går både ferge, speedbåt og longtail-båt du kan ta på ruten, men speedbåt er det mest behagelige alternativet. På de ulike øyene finner du gode resorts du kan bo på, men også rimeligere alternativer for de som ønsker det. I vår Asia-guide for den sparsommelige får du flere gode tips til hvordan du kan dra til Asia på budsjett.

Husk at du bør ha fulgt opp vaksinasjonsprogrammet, og fylt opp vaksiner som det er mer enn 10 år siden du fikk sist, i god tid før du skal reise til Thailand. I tillegg kan det være aktuelt å vaksinere seg mot kolera, ETEC-infeksjon og hepatitt-B. Det anbefales dessuten å ta med eventuelle medisiner man trenger på reisen hjemmefra og rikelig med solkrem.

Under oppholdet er det også svært viktig å passe på å få i seg nok væske, gjerne vann. En av de hyppigste årsakene til at folk trenger medisinsk tilsyn på reise til Thailand er nemlig dehydrering og solstikk.

Les også om hva et husapotek på reise bør inneholde.

Asia-guide for drømmeren

Øyhopping i Thailand for erfarne

Om du allerede har vært på en del rundreiser, backpacking eller lignende, kan det være at drømmereisen blir bedre om du reiser utenom de mest besøkte øyene. Likevel kan det være lurt å ta utgangspunkt i å fly til Bangkok, og navigere seg videre derfra. Øygruppen Klong Prao, sør for Trat består av 51 små øyer. Blant annet den noe mer kjente øya Koh Chang. Kommer du deg hit, har du et helt øyparadis for dine føtter, og muligheten til å besøke noen mer eller mindre uberørte destinasjoner. Er du derimot ute etter en mer luksuriøs øyferie får du gode forslag i vår Asia-guide for den rause reisetypen.

Koh Lao Nai er en av disse uberørte øyene, og har en langstrakt strand med et lite resort du kan bo på. Hit kommer det nesten bare thaier, så her kan du nyte atmosfæren uten å bekymre deg for om de ved siden av forstår hva du snakker om. Videre herfra kan du reise til for eksempel øyene Koh Wai, Koh Rayang og Koh Kham. Alle disse øyene, med unntak av den siste har overnattingsmuligheter.

Ikke la Asia-turen kun være en drøm

Øyhopping i Thailand trenger ikke å være dyrere enn at du pakker med deg en sekk og backpacker rundt. Det finnes mange rimelige alternativer, men du kan også slå på stortromma og bo på luksuriøse steder. Uansett hvordan du planlegger drømmereisen til Asia, må du huske reiseforsikring.

Med et kredittkort fra re:member får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Men hvorfor bør du velge re:member? Du kan nemlig spare store beløp på både flybilletter og hotellopphold.

Hos re:member får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter i over 200 nettbutikker, der flere av dem ligger i reisekategorien. Bestiller du via re:member reward hos blandt annet Booking.com kan du spare penger du heller kan bruke på ting som virkelig betyr noe for deg.

Om du syns det er på tide å slutte å drømme og heller oppfylle feriedrømmen, kan du søke om kredittkort fra re:member her. Med et re:member-kort kan du få litt mer spillerom på reisen og øke feriebudsjettet. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Det er heller ingen årsavgift på kortet, verken første eller påfølgende år.