asia-guide-for-den-sparsommelige.jpg

Søk om kredittkort her.

Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Asia-guide for den sparsommelige

Siden 70-tallet har det vært populært å pakke sekken og reise gjennom det sørøstlige hjørnet av Asia. Det er spesielt de varme månedene november til april som tiltrekker de største folkemengdene. Drømmer om Asia kan du gjøre det uten å tømme sparekontoen helt. Dette er vår guide til den sparsommelige reisetypen.

Ønsker du å rømme kalde Norden i vintermånedene er en backpackerreise gjennom Asia den perfekte måten å gjøre det på. Reisen kan starte i vakre Thailand, videre til Laos, gjennom Vietnam og templene i Angkor Wat, før du beveger deg ned til Malaysia og Singapore.

Overnatting

Overnatting i Sørøst-Asia er billig, og du kan finne soveplasser for rundt 50-lappen per natt i deler av Kambodsja og Laos. Hvis du skal reise til Thailand kan du forvente at du må ut med en hundrelapp per natt, og det samme gjelder i Indonesia. Ønsker du et privat rom og aircondition må du regne med å betale litt mer. I byer og turistifiserte områder er prisene høyere enn i distriktene. Skulle du ønske et mer luksuriøs opphold kan du lese vår Asia-guide for den rause reisetypen her.

Lager du et feriebudsjett og beregner 100 til 200 kroner på overnatting per natt, vil du være trygg uansett hvor i Sørøst-Asia du reiser. Det er heller ikke nødvendig å bestille overnatting på forhånd når du reiser til det sørøstlige hjørnet, for som backpacker vil det alltid dukke opp et rom. Det lønner seg så klart å bestille første overnatting i hvilken som helst by, så du slipper å lete etter et sted å sove på rett etter ankomst.

Les mer om hvordan du kan sette opp budsjett til reisen her.

Mat

Bruker du mye penger på mat i Sørøst-Asia er noe veldig galt, for mat er veldig billig i disse områdene. For rundt 150 kroner dagen kan du få en fin balanse mellom vestlige måltider og lokale retter. Den mest populære formen for spising her er gatemat, og disse måltidene koster ikke mer enn 20 kroner i gjennomsnitt.
Vestlige måltider som inkluderer hamburgere, pizza, smørbrød og pasta er faktisk noe av det dyreste du kan bestille på tallerkenen. Selv om det så klart er billigere enn her hjemme, vil disse måltidene bli de dyreste i denne regionen. 

Transport

Som backpacker er du avhengig av å kunne komme deg rundt fra sted til sted, og den enkleste og billigste måten å komme seg rundt i Asia på er med buss. Bussen kan ta deg med overalt – uansett hvor langt unna det er. Kostnadene varierer, men du trenger ikke å betale mer enn 100 kroner for en busstur som varer i fem-seks timer.

Ønsker du å benytte deg av taxi vil det koste mer enn lokal transport, omtrent tredoblet av det du hadde betalt for buss. Ofte må du også prute på prisen. De begynner som regel ganske høyt og jobber seg nedover til det du er villig til å betale – som regel halvparten av prisen de startet med.

Asia-guide for den sparsommelige

Dette må du oppleve i Asia

Det finnes nok av aktiviteter og steder du bør oppleve når du er i Asia, og det meste koster relativt lite. Vi har funnet et lite utvalg du må vurdere til drømmereisen din:

  • Bangkok – Bangkok er knutepunktet for reisevirksomhet i det sørøstlige Asia. Herfra kan du komme deg hvor som helst, oppleve fantastisk mat, finne billig shopping, oppleve flott natur og ikke minst natteliv som vil holde deg oppe til daggry.
  • Angkor Wat – Tempelet i Angkor er et av de flotteste menneskeskapte kreasjonene i historien, og selv om du ikke liker templer, kommer dette til å være en helt utrolig opplevelse. Det er rett og slett bare vakkert i Angkor Wat.
  • Dykke – Ønsker du å lære deg å dykke, vil det koste deg en brøkdel av hva det vil koste her hjemme, samtidig som du får en fantastisk opplevelse. Det finnes mange flotte dykkesteder i regionen, men noen av de beste er kanskje Ko Tao i Thailand, Sipadan i Malaysia, samt Indonesia.
  • Tropiske øyer – Ligge på stranden, slikke sol og kjøle seg ned i det asurblå vannet, ja, ingenting kan måle seg med det. Og i denne delen av verden finnes det flere tropiske øyer enn vi klarer å navngi. Noen av de beste er Ko Lanta, Ko Chang og Ko Tarutao National Park i Thailand, Rabbit Island i Kambodsja og Perhentian Islands i Malaysia. I vår Asia-guide for drømmeren kan du lese mer om eventyrlige destinasjoner for øyhopping.

Oppfyll Asia-drømmen

Om du syns det er på tide å slutte å drømme og heller oppfylle feriedrømmen, er det trygt å søke om kredittkort fra re:member. Med et re:member kredittkort kan du få litt mer spillerom på reisen og øke feriebudsjettet. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Det er heller ingen årsavgift på kortet, verken første eller påfølgende år.

Du får også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler over halvparten av reisekostnadene med re:member kredittkort. I tillegg får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter i over 200 nettbutikker, der flere av dem ligger i reisekategorien. Bestiller du via blant annet Booking.com kan du spare penger du heller kan bruke på ting som virkelig betyr noe for deg.