refinansiere-lan.jpg

Søk om refinansiering

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Refinansiere? Her er alt du trenger å vite

Mange er klar over at du ved å refinansiere kan få orden i økonomien, samtidig som du sparer betydelige beløp hver måned. Men likevel er det en del som sitter med en del spørsmål. Her får du svar på det du lurer på om refinansiering.  

Uansett om du har mye eller lite gjeld, kan den fortsatt være dyr. Ved å refinansiere lån kan du rydde opp i økonomien og få hele gjelden samlet i et større og mer gunstig lån.

Hva er refinansiering?

Enkelt fortalt betyr refinansiering at du samler alle lånene dine i et større lån. Det vil si at du tar opp et helt nytt lån, for så å betale ned utestående gjeld du har hos andre kreditorer. Det kan være gjeld som smålån, handlekontoer, avbetalingsordninger og kredittkortgjeld.

Dersom du ønsker å refinansiere gjeld søker du om refinansiering hos en långiver som tilbyr dette og sørger for at de andre lånene dine blir innfridd, for så å forholde seg til å kun betale ned på det nye lånet ditt. Med alle lånene samlet under ett vil du kunne få bedre kontroll over økonomien.

Hva er forskjellen på refinansiering og et forbrukslån?

Har du noen gang lurt på hva forskjellen på et forbrukslån og et refinansieringslån er? I bunn og grunn så er forskjellen minimal. Mens intensjonene med refinansiering er å nedbetale gjelden du har for så å sitte igjen med ett lån, kan forbrukslån brukes til akkurat det du vil. Det kan være ferieturer, nye møbler, oppussing av hjemmet eller oppgradering av teknologien, som for eksempel ny mobil eller TV.   

Hvem egner refinansiering seg for?

Sitter du med mange lån med høy rente, eller har mange kostnader forbundet med smålån og kredittkortgjeld vil refinansiering være velegnet for deg. Når du samler all gjeld under ett og samme lån, vil du slippe å betale gebyrer til flerfoldige kreditorer. Ved å forholde deg til én forfallsdato, gir det bedre oversikt over de månedlige utbetalingene dine. På den måten reduseres faren for å glemme en betaling – noe som kan føre til betalingsanmerkninger. Det kan dessuten være aktuelt å refinansiere lån for å frigjøre kapital til for eksempel oppussing av bolig.

Les også om hvordan du kan refinansiere kredittkort.

Fordeler med å refinansiere  

1. Bedre oversikt - Når du samler alle lånene dine under ett, trenger du kun å forholde deg til én forfallsdato og én faktura. Da slipper du å måtte huske på flere fakturaer som skal betales til ulike datoer, og ikke minst slipper du å ha kontroll på flere nedbetalingsplaner.

2. Større økonomisk frihet - Med et større lån får du mest sannsynlig lavere rente, og med færre gebyrer i tillegg vil trolig månedsbeløpet bli betraktelig mindre. Med andre ord sparer du penger, og får dermed litt større økonomisk frihet i hverdagen. De ekstra pengene kan du bruke til andre viktige utgifter eller du kan velge å betale ned raskere på lånet ditt.   

3. Én kreditor - Det er mye enklere å forholde seg til og opprettholde god kommunikasjon med én kreditor, enn flere forskjellige.

Kort oppsummert er fordelene med refinansiering:

  • Du kan få lavere rente

  • Du kan få lavere gebyrer ettersom du kun har èn kreditor

  • Du kan få bedre vilkår

  • Du kan betale tilbake lånet raskere/ Du kan få lengre nedbetalingstid

  • Du kan få bedre oversikt over økonomien

Hva er fallgruvene om man ønsker å refinansiere?

En fallgruve med å ta opp et lån til refinansiering er at du strekker lånet over lengre tid og dermed øker samlede renteutgifter. Husk at et lån alltid blir rimeligere om du strekker det over så kort tid som mulig.

En annen fallgruve er at du refinansierer når det egentlig ikke lønner seg. Dersom du har noen små lån som du ønsker å betale ned på kort sikt, vil gebyret for å etablere et nytt lån ofte overstige besparelsene ved å refinansiere. Bruk alltid lånekalkulator for å se hva som lønner seg for deg.

Hvordan refinansiere smålån og dyr gjeld?

Er du usikker på hvordan refinansiering fungerer, kan vi forklare det i tre enkle steg. Å søke om refinansiering uten sikkerhet er det samme som å søke om et vanlig forbrukslån der formålet er å kun betale ned gjeld.

  • Steg 1: Bli godt kjent med den økonomiske situasjonen din og størrelsen på de ulike gjeldspostene du har. Regn sammen alt av kredittkortgjeld, smålån og handlekontoer du har. Deretter søker du et nytt lån med den eksakte summen som er utestående. Altså, har du 100 000 kroner i gjeld, så søker du om et forbrukslån på nettopp denne summen.

  • Steg 2: Søknadsprosessen foregår som regel på nett, og når du har funnet långiveren som passer deg, sender du inn nødvendige opplysninger gjennom det nettbaserte søknadsskjemaet.

  • Steg 3: Når søknadsskjema er fylt ut riktig og sendt inn, blir det gjort en vurdering om søknaden kan innvilges. Dersom søknaden innvilges, mottar du et uforpliktende tilbud som du velger om du skal takke ja til. Velger du å gjøre dette kan lånet signeres gjennom BankID. Innfri gjelden du ønsker, og sitt igjen med ett lån å forholde deg til.

Hvordan kommer jeg i gang med å refinansiere?

Ønsker du å refinansiere gjeld kan re:member forbrukslån tilby opptil 500 000 kroner uten sikkerhet. Da slipper du unna mange gebyrer, avgifter og utgifter siden du betaler et fast beløp til ett sted.

Rentesatsen du får avhenger av en individuell kredittvurdering. Renten på forbrukslån fra re:member ligger fra 8,30 til 20,70 %. Om du får innvilget refinansiering hos oss, vil du få en lavere totalkostand.

Prøv lånekalkulatoren vår for å se hvor mye du kan spare på å refinansiere.