Rockefestival med musikk i hjertet

Foto av: Jeanette Løvold

Med musikk i hjertet, og hjertet godt plantet i Vanylven på Sunnmøre, ønsker festivalen Vanylvsråkk å utgjøre en forskjell for hele kommunen. Vinner de 50 000 kroner i Bidraget Møre og Romsdal kan det være de klarer akkurat det.

Takket være 120 frivillige som bidrar med alt fra rigging av område til bararbeid, vakthold og matsalg, har innbyggerne i den lille kommunen klart å stable rockefestivalen på beina for syvende året på rad.

Den første helgen i juli forvandles den ellers så stille bygda til et musikkmekka for både fastboende og utflyttede vanylvinger. Så langt har de hatt besøk av store navn som Madcon, Smokie, Slade, Vassendgutane, Vinnie, Postgirobygget, Violet Road, The Straits (Dire Straits) Return og Stagedolls for å nevne noen.

Stor spennvidde av musikalske opplevlser


Håpet er at Vanylvsråkk vinner hele pengepotten og på den måten kan bidra til å spre musikkglede i nærmiljøet. På sine Facebook-sider skriver de nemlig at: - Å havne i finalen har mye å si for oss som festival, og en seier kan hjelpe oss med oppstarten til neste års festival.

På det meste har festivalen klarte å samle hele 2500 tilskuere på lørdagskonsertene, noe som utgjør en betydelig andel av befolkningen på 3300. Men til tross for stort publikumsoppmøte og stor frivillighet har det ikke alltid vært lett å få den økonomiske støtten som trengs for at arrangementet skal gå rundt.

- Derfor venter vi i spenning på å se hvem som vinner Bidraget Møre og Romsdal. På to dager i juli vil vi presentere en stor spennvidde av musikalske opplevelser fra scenen, og vi er allerede i gang med å planlegge neste års festival. Vi krysser fingrene for at det blir vi som vinner, sier festivalledelsen.