Mosjon og festival i skjønn forening

Kombinasjonen festival og mosjon har i to år vist seg å være en suksessformel for Moltustranda Mosjonsfestival. Med sportslige aktiviteter, standup, god musikk og deres helt egne Tour De Moltu bidrar festivalen til å skape lokalt samhold og stort engasjement. Nå kan de potensielt vinne 50 000 kroner i Bidraget Møre og Romsdal.

Med sine 550 innbyggere var det kanskje ikke opplagt at Moltustranda skulle få sin egen festival. Men den syv kilometer lange bygda er ikke som alle andre småbygder. De tok saken i egne hender, og i 2015 lager de festival for tredje året på rad. Tre dager til ende skal det mosjoneres, hygges og engasjeres.

Mosjon og aktivitet med tydelig festivalpreg

Moltustranda Mosjonsfestival har valgt å ha hovedfokus på mosjon samtidig som de ønsker at årets viktigste event skal ha et tydelig festivalpreg. I slutten av mai hvert år sparkes festivalen, der 100 lokale ildsjeler bidrar på frivillig basis, i gang. Når startskuddet for den storslagne Moltumila fyres av, går det slag i slag helt til søndag kveld.

Fredagsprogrammet består av Moltumila-løpet med påfølgende standup-show på kvelden, mens lørdag byr på et hardt motbakkeløp som belønnes med fantastisk utsikt fra toppen av Hidsegga. Samtidig arrangeres festivalaktiviteter for både liten og stor, før det inviteres til dans for de voksne ut i de sene nattetimer.

Når alle har kommet seg etter dans og god musikk inviterer festivalarrangørene til Tour de Moltu - et 7,5 kilometer langt sykkelløp - før festivalen avsluttes med fellesmiddag på Grendahuset. Lokal mat selges hele helgen, og alle lokale lag bidrar. Det er tross alt ikke hver helg hele bygda samles om en felles aktivitet.

Minnerik helg for hele bygda

Facebook-sidene deres er engasjementet like stor som dugnadsånden er tilstedeværende. Etter sist festival i mai 2014 beskrev Lars Petter Rønnestad en helg med minnerike opplevelser for hele familien:

- Over 100 dyktige frivillige har gjort ein kjempejobb, fantastisk godt gjennomført! Saman har Moltustranda skapt ein inkluderande og unik festival som vi alle kan vere veldig stolte av. Samhaldet i bygda er sterkt - for ein gjeng! Alt vi vil er mulig her - vi gleder oss allereie til neste år.

Målet med festivalen er å skape økt fokus på folkehelse, samhold og identitetsskapning. Det bor mange tilflyttere med ulike nasjonaliteter på Moltustranda, og ved å inkludere alle i ett felles prosjekt, håper de at festivalen skal bidra til at bygda er et flott sted å bo også i fremtiden.