kulturensfestaften11.JPG

Ønsker å hylle de beste kulturaktørene

Hvorfor skal ikke kulturen få en egen festaften, når idretten har det? Det mener nemlig Terje Brun-Pedersen. Med «Kulturens Festaften» er han finalist i re:member-bidraget og kan vinne 50 000 kroner.

Da re:member-bidraget skulle arrangeres for andre gang, var det naturlig å rette blikket mot Buskerud. Blant det kulturelle mangfoldet finner vi alt fra barneteatre og revyer til konserter og verdenskjente festivaler. Med alt dette og mer kan det virke som om Buskerud er i ferd med å overta tronen som det store kulturfylket.

«Kulturens Festaften»

– Det handler om å samle det brede kulturlivet i Drammen og omegn. Vi ønsker å hylle de beste kulturaktørene, både profesjonelle og amatører, sier initiativtaker Terje Brun-Pedersen.

Brun-Pedersen møtte gehør for ideen både hos kultursjef Tone Ulltveit-Moe og Kulturforum. Nå er det sju personer som jobber på spreng for å realisere prosjektet «Kulturens Festaften» som skal finne sted i februar 2016.

Ideene er mange. Ulike workshops, foredrag og utstillinger hvor ulike kulturuttrykk smelter sammen oppfordres. Det kan være billedkunstnere, fotografer, grafikere og reklamebransjen, arkitekter, teater- og dramagrupper, litteratur og stand-up, dansere, musikere og video- og filmskapere, moteskapere og designere.

Brun-Pedersen mener det er ekstra viktig å legge til rette for at unge talenter skal få en arena å vise sine kvaliteter på.

Vil skape en ny tradisjon

I Drammen Teaters flotte rammer skal det mangfoldige kulturlivet i Drammen hylles med en gallaforestilling. I samarbeid med kommune, næringsliv og frivillige organisasjoner skal det hele avsluttes med en prisutdeling. Per nå har de tre priser klare: Drammen kommunes Kulturpris, Kulturstipend og Ticon eiendoms kulturpris.

– Men arbeidet for nye priser, som arkitektprisen, årets unge talent og årets nye låt, fortsetter, sier Brun-Pedersen.

Målet er å lage en helt ny tradisjon og at en slik festaften innarbeides som en fast foreteelse i Drammen. Tradisjoner bygger oppmerksomhet og publikum, noe som selvsagt er avgjørende for å lykkes.

– Det er spennende og kjempehyggelig å være finalist. Dersom vi vinner vil pengene gå til å dekke kostnader, samt hyre inn de beste kulturaktørene. Vi skal lage en så god forestilling som overhode mulig i Drammen Teater, avslutter Brun-Pedersen.

Mener du også at kulturlivet i Drammen og omegn fortjener en «Kulturens Festaften», kan du være med å avgjøre vinneren her.