rofl-009.jpg

Her er vinneren av re:member-bidraget og 50 000 kroner

Alle blikk var rettet mot Buskerud da re:member-bidraget skulle arrangeres for andre gang. Det var et jevnt løp blant de fem finalistene da en vinner skulle kåres, men til slutt gikk seieren og 50 000 kroner til «Fritt fram - åpen scene».

Et levende samfunn er avhengig av kulturtilbud, og det er absolutt ingen mangel på kreative ildsjeler i Buskerud. re:member ønsket å honorere et kulturprosjekt som har potensiale til å bli større og som vil påvirke mange, men likevel tenker utenfor boksen.

Nye muligheter - nye stjerner

Juryen for re:member-bidraget Buskerud satt lenge i tenkeboksen da de skulle velge blant fem verdige vinnere, men seieren endte i Hønefoss. Begrunnelsen var tydelig: Det frivillige arbeidet til Ringerike & Omegn Fremføringslag (ROFL) skapte ikke bare samhold og engasjement i lokalmiljøet, men var tilgjengelig for alle - alt fra låtskrivere og stand up artister til diktere og kunstnere – både amatører og etablerte artister.

Vinnerne er gode representanter for det re:member vil støtte i norsk kulturliv.

– Jeg har sansen for det frivillige der den genuine interessen og pågangsmotet står sterkt. Sammensveisingen med det kjente og ukjente gir mange fremtidlige muligheter. «Fritt fram - åpen scene» ønsker sterkt lokalt engasjement. Slik skapes nye muligheter, og nye stjerner, sier jurymedlem Daniel Alexander Holm.

Gleden er stor

Den største klisjeen av alle; hvordan føles det å vinne re:member-bidraget på 50 000 kroner?

– Vi sprudler over av glede her! Dette var veldig gøy og vi gleder oss til å kunne dele det med hele kulturmiljøet i Ringerike og Buskerud. Nå skal det endelig bli skikkelig utstyr til de som ønsker å fremføre noe, og vi tar gjerne imot utøvere utenfra til å dele scene med oss. Vi retter en stor takk til re:member for denne gaven – den vil komme til god nytte, sier Ole Kristian Odden, styremedlem og nestleder i ROFL.

ROFL ønsker å forene musikklivet ved å lokke frem både kjente og ukjente talenter. Alle som har noe på fremføre kan opptre. «Fritt fram - åpen scene» er nettopp det - en åpen scene.

Nå inviterer Fritt Fram deg til å dele scene. Har du et ønske om å stå på scenen? Meld din interesse for å delta her.

Ønsker å utvide og utvikle konseptet

ROFL har siden slutten av oktober 2012 blitt driftet av ildsjeler og andre musikkinteresserte som ønsker å utvikle kulturlivet i Ringeriksregionen. På frivillig basis har disse, med god støtte fra Ringerike Kultursenter, jobbet hardt for å gjennomføre arrangementene, der «Fritt fram - åpen scene» er det største.

Til nå har de basert seg på å låne backline og instrumenter til hver begivenhet. Men en presset økonomi har satt arrangementene i fare for å ikke bli gjennomført, da de ofte har blitt nedprioritert til fordel for betalende arrangementer.

– Vi har tidligere opplevd å måtte avlyse et arrangement fordi vi for eksempel ikke får tak i trommesett eller lignende, sier Odden.

Men slik trenger det ikke være lenger. Med en premie på 50 000 kroner kan drømmen om å bidra mer, bli en realitet.

– For å kunne utvide og utvikle konseptene og organisasjonen som en versatil konsertarrangør trenger vi eget utstyr som vi kan tilby våre brukere. Derfor skal pengene først og fremst brukes på backline. Ved å kjøpe inn nødvendig utstyr som trommer, forsterkere og sceneutstyr kan vi bidra ytterligere til alle mulige arrangement - spesielt for ungdommer som trenger ordentlig utstyr, sier Odden.

Vi gratulerer Fritt Fram med seieren, og takker samtidig alle deltakerne i årets re:member-bidrag.