ice04.jpg

Unik musikk -og kunstfestival av kulde og is

Ice Music Festival på Geilo er den eneste musikk -og kunstfestivalen i verden der festivalområdet og alt av instrumenter er laget av is. Prosjektet er en hyllest til naturen og får internasjonal oppmerksomhet.

Ice Music Festival arrangeres for tiende gang fra 21. til 24. januar 2016, ved årets første fullmåne. Festivalen er en av finalistene til re:member-bidraget på 50 000 kroner, som i år går til et kulturelt arrangement i Buskerud.

- Det er helt supert og veldig spennende, sier Line Ramsvik fra Visit Geilo om at festivalen nå er blant finalistene i konkurransen.

- Vi er en liten, men veldig kostbar festival og det krever mye å arrangere den. En slik premie ville være et veldig kjærkomment bidrag, forteller Line som sitter i festivalens styre.

Is fra hemmelige innsjøer

Det var ismusiker Terje Isungset som, sammen med turistsjef i Geilo Pål Knutsson Medhus, dro i gang festivalen i 2006. Siden da har Ice Music Festival blitt populær i hele verden og både publikum og presse kommer langveisfra for å se og høre ulike artister eksperimentere med is, kulde, musikk, skulpturer, dans og scene.

Instrumentene konstrueres av isskulptører Bill Covitz og arkitekten Helder Neves bygger nye arenaer og musikkscener av is hvert år. Isen som brukes i festivalen blir hentet opp ved hemmelige innsjøer i Buskerud og krever en spesiell balansegang for at den skal holde riktig temperatur og vare i flere måneder.

Hyllest til naturen

Det sier seg selv at været har mye å si under en isfestival, og det er nettopp dette som gjør prosjektet så unikt. Naturen og uforutsigbare værforhold bestemmer både spilleforhold og klangen i isen, og skaper dermed øyeblikkets magi. Festivalen er rett og slett en hyllest til naturen og verdens viktigste ressurs og element, nemlig vann.

Ice Music Festival er forankret i et engasjert lokalsamfunn på Geilo og er et årlig arrangement i stor grad takket være frivillige som kommer fra hele Europa for å bidra.

- Det siste året har vi sett en økning av utenlandske publikummere. Festivalen blir sett på som veldig eksotisk og hvis vi vinner kan vi videreføre noe som gir både Geilo og Norge mye oppmerksomhet og stor internasjonal pressedekning, sier Line.

Ønsker du å stemme Ice Music Festival til seier av re:member-bidraget på 50 000 kroner, kan du gi din stemme her.