frittfram01.jpg

Fritt fram for alle

– Lista er lav, men kvaliteten er høy, sier Ole Kristian Odden i Ringerike & Omegn Fremføringslag.

ROFL er en frivillig organisasjon som drifter arrangementet «Fritt fram – åpen scene». Nå er de en av finalistene til re:member-bidraget på hele 50 000 kroner, som i år går til et kulturelt arrangement i Buskerud.

Siden slutten av oktober 2012 har Ringerike & Omegn Fremføringslag jobbet for å fremme kulturlivet i Ringeriksregionen. Arrangementene driftes på frivillig basis av ildsjeler og frivillig musikkinteresserte, med god støtte fra Ringerike Kultursenter og andre intime scener og utesteder i Hønefoss.

– Kjernen består av styret på sju personer. I tillegg er det et vedtak om at minst en tredjedel er ungdom. Altså at det driftes av ungdom for ungdom. Totalt er det 20 stykker som bidrar, og alt er på frivillig basis, sier Odden.

Forene musikklivet

– Ved hjelp av arrangementet ønsker vi å forene musikklivet ved å lokke frem både kjente og ukjente talenter i distriktet, sier Odden.

Åpen Scene er det store arrangementet der Ringerike Kultursenter stiller med scene. 5-7 ganger i året er scenen åpen for alle gjennom enten påmelding i forkant eller i løpet av selve av arrangementet. Fokuset ligger på å få frem variasjonsbredden og mangfoldet i distriktet, og alle som har noe å fremføre kan opptre.

– I tillegg holder vi på med en rekke andre ting der alt baserer seg på fritt fram-konseptet og det er en åpen scene der alle har tilgang. Vi har blant annet låtskriversamlinger og konserter som er på mindre scener og er mer intimt. Vi jobber også med «reunion» der vi prøver å vekke til liv gamle band som har vært store.

Og nettopp denne variasjonen er juryen begrunnelse for at Fritt fram – åpen scene er en av finalistene: det er tilgjengelig for alle. Alt fra låtskrivere og stand up artister til diktere og kunstnere – både amatører og etablerte artister.

I kampen om 50 000 kroner

– Å være finalist føles veldig bra. Vi jobber veldig mye med å søke etter midler, for vi er en gjeng med ildsjeler som prøver å få til noe, sier Odden.

Tidligere har de opplevd å måtte avlyse arrangement fordi de for eksempel ikke får tak i trommesett. Dersom de vinner re:member-bidraget og 50 000 kroner skal pengene først og fremst brukes på backline.

– Vi er en interesseorganisasjon for fremføring, og samarbeider mye med alle mulige tiltak for å få frem musikk i miljøet. Hadde vi fått en backline kunne vi bidratt veldig til alle mulige arrangement, spesielt for ungdommer som trenger ordenlig utstyr, sier Odden.

Mener du at Fritt Fram - Åpen Scene fortjener å vinne re:member-bidraget på 50 000 kroner, kan du stemme her.