kredittkort-forbrukslan18.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Lekre sengegavler du ikke finner i butikken

De fleste vil være enige i at trivsel på soverommet er viktig for god hvile. Et soverom man liker og trives i bidrar til riktig avslapping og hjemmefølelse. Og ofte er det detaljene som avgjør. Fordi man har det soverommet man har, er det gjerne innredningen som man kan endre og fornye. Og hvilken del av soverominnredningen er vel mer personlig og gøyal å oppfriske enn nettopp sengegavlen? Joda, det går nemlig an å lage en sengegavl selv. Du kan enten re-designe den du allerede har, eller bygge en ny sengegavl! Det er slett ingen heksekunst.

Lag en sengegavl med enkle verktøy

Sengegavl, eller hodegjerdet om du vil, har flere funksjoner enn bare å være til pynt. Den er ryggstøtte når du sitter i sengen og leser eller ser på TV, og den kan skjule uønskede merker i veggen, samtidig som den gjør hele rommet mer komplett. Den har altså en viktig rolle i soverommet, og derfor fortjener den et best mulig utseende også! Ved å lage din egen senggavl får du den nøyaktig slik du vil, tilpasset din personlige stil, ditt soverom og din smak. Og fremgangsmåten er enkel.

Frittstående sengegavl

En sengegavl behøver slett ikke festes til verken vegg eller seng, forutsatt at sengen din, som de fleste, står inntil vegg. Sengen vil da støtte opp sengegavlen. Men så til fremgangsmåten: Det er noe grunnutstyr du vil trenge, men ingenting komplisert, og når du først er i gang vil du se at det går som en lek. Det du trenger er en plate, for eksempel en sponplate, som er tilpasset størrelsen du ønsker. Det vil si sengens bredde, og den høyden som er nødvendig. Når du kjøper platen på byggevarebutikken vil de være behjelpelige med å kutte platen til riktig størrelse. Deretter trenger du skumplast og vatt til foringen, ønsket tekstil til å trekke platen med, og lim og stifter til festingen.  

Les også artikkelen som gir deg gode tips til å pusse opp soverom her.

Legg en enkel plan

Det beste resultatet får du ved å planlegge litt. Tenk på at tekstilet, som altså skal kle platen, skal ha plass til både vatteringen og innfestingen bak. Tekstilet skal gå ca. 15 cm. inn på platens bakside. Men før du kommer så langt skal du bruke spraylim på platen. På dette tidspunktet har du skumgummien klar, for limet tørker raskt. Når du har sprayet limet på jevnt, legger du den ferdig tilpassede skumgummien på, kant i kant med platen. Utenpå dette igjen skal decronvatt. Denne er også tilpasset på forhånd, og skal i likhet med tekstilet være større enn platen slik at den kan brettes rundt og dekke kantene. Ytterst kommer tekstilet, og både det og vatten festes med en stiftemaskin. Verre er det ikke! 

Kom i gang med sengegavl-prosjektet

Med et kredittkort fra re:member har du alltid penger tilgjengelig til dine små og store prosjekter. Så enten du vil kjøpe inn alt du trenger til din nye, lekre sengegavl, eller det er til noe annet, kan du søke om et kort med kreditt opptil 150 000 kroner.

Med et kredittkort fra re:member får du også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter på utstyr til din nye sengegavl. Du kan  søke om et kredittkort fra re:member her.

Så da gjenstår det bare å si lykke til med din nye sengegavl!