Mann bygger. Realiser drømme-badet med et forbrukslån.

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Slik handler du på nettauksjon

Det er mulig å gjøre mange kupp på nettauksjon, og det finnes både norske og utenlandske nettsider der du kan få kjøpt nesten alt mellom himmel og jord. Gamle skatter som møbler og interiørartikler, samleobjekter eller klær og datautstyr – alt legges ut på nettauksjoner, gjerne til gode priser. Selgerne kan være privatpersoner som selger videre, eller butikker som benytter seg av nettauksjoner som markedsføringskanal.

Hvis du vil handle på en nettauksjon, legger du inn et bud på produktet som du ønsker å kjøpe. Nettauksjonen pågår gjerne til et bestemt antall timer og avsluttes på et visst klokkeslett, forutsatt at betingelsene for bud er oppfylt. Samtidig er det alltid selgeren som har siste ord og godkjenner eller avslår budet.  

Når du skal handle på en nettauksjon, bør du velge kjente nettsider, som for eksempel qxl.no eller ebay.com. Her er regler for budgivning og betalingsordninger regulert gjennom nettsiden, slik at din trygghet som budgiver er ivaretatt.  

Les alltid betingelsene før du gir bud

En nettauksjon er selvfølgelig alltid forbundet med en viss risiko, ettersom nettsiden aldri har noen full garanti for at selgeren faktisk sender deg varen. Men dersom dette skulle skje, vil selger bli nektet å selge flere produkter på nettauksjonen. Det er nettopp derfor det er viktig at du går gjennom en seriøs nettside. Det finnes alltid useriøse selgere – og useriøse kjøpere – men du har en mye større trygghet hos seriøse nettauksjoner med klare regler, enn du har dersom mellomleddet – altså nettsiden – også er av den useriøse sorten. Les alltid betingelsene på nettsiden (her er et eksempel fra QXL) før du legger inn bud, og sørg for å følge dem hvis du vil selge eller kjøpe noe.  

Sunt nettvett som utgangspunkt

Forbrukerrådet mottar stadig klager på useriøse nettbutikker som driver med svindel. De har utarbeidet en svarteliste som du bør sjekke dersom du mistenker at nettauksjonen du ønsker å handle fra (eller allerede har lagt inn kortnummeret ditt hos), ikke har intensjoner om å sende deg varen. Vær oppmerksom på at mange useriøse nettauksjoner opererer med navn som ligner på kjente merkevarer. Det er lett å gå i denne fella hvis du ikke er våken når du handler.  

Kredittkort øker tryggheten ved nettauksjon

Med kredittkort har du rettigheter dersom varen du har kjøpt, ikke dukker opp. Finansportalen gir deg gode råd ved kjøp på nettauksjon og bruk av kort, og en oversikt over tiltak du må gjøre hvis du har blitt lurt.

Med re:member kredittkort får du hjelp til å få tilbakebetalt pengene hvis du ikke får varen du har betalt for med kortet. re:member kredittkort har ingen årsavgift og du kan få en kredittgrense på opptil 150 000 kroner. Du har også tilgang til egen nettbank og re:member appen, hvor du alltid har kontroll over seneste saldo og transaksjoner.

Hvis du ikke allerede har et kort fra re:member kan du søke om kredittkort her, så har du det til din neste nettauksjon.