drommejobb.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Finn din drømmejobb

Enten du drømmer om å bli økonom, ingeniør eller advokat, eller kanskje et mer utradisjonelt yrke hvor du ikke sitter bak en kontorpult hele dagen, er det noen grunnleggende ting du bør gjøre før du finner drømmejobben.

Tenk utenfor boksen og søk bredt. Det finnes mange spennende jobbmuligheter utenfor de største og mest ettertraktede arbeidsplassene, hvor søknadene ofte er mange.

Gjør research i markedet

Det første du bør gjøre er å finne ut hvilke stillingsannonser som finnes der ute. Søk på de jobbene du virkelig vil ha. Vær målbevisst og bestem deg for en bransje eller et firma du har lyst til å jobbe hos. Det er også en mulighet å søke på en lavere stilling og jobbe deg oppover. Det viktigste er at du kommer inn og får vist hva du kan bidra med.

Et godt tips er å følge bedrifter du ønsker å jobbe hos på sosiale medier. Da kan du danne deg et bilde av hvordan de fungerer til daglig. Du vil også gjøre lurt i holde deg oppdatert på nyheter.

Bruk kontaktene dine

Ingenting kommer av seg selv. Du bør derfor være aktiv. Bruk nettverket ditt, også dine kontakter i sosiale nettverk. Kanskje kjenner du noen som jobber i bedriften du helst vil jobbe for? I så fall vil det lønne seg å ta en prat med vedkommende for å høre hvordan det er å jobbe der. Kanskje er det ikke drømmejobben likevel?

Skriv en god CV og søknad

Lag en god CV og legg ned mye jobb i søknaden din. Her er noen gode tips til søknaden:

  • Svar på stillingsutlysningen og få frem at du har kompetansen de leter etter. Du trenger ikke oppfylle alle kriterier for å søke.
  • Vær nøye med å unngå skrivefeil. Det er bedre å sjekke søknadsteksten en gang for mye enn en for lite.
  • Forsøk å få frem litt av personligheten din, men du bør også være formell.
  • Vis at du har tro på deg selv, samtidig som du er litt ydmyk.

Kartlegg din egen kompetanse

Det er viktig at du er helt ærlig med deg selv. Finn ut om du har den kompetansen som trengs for å få drømmejobben. Hvis du ikke har det, finn ut hva du eventuelt mangler og hvordan du kan skaffe deg den kompetansen. Kanskje finnes det et kurs eller nettstudier du kan ta.

Penger i bakhånd med re:member

Kanskje må du reise bort for å ta et kurs som gir deg kompetansen du trenger. Da kan det være praktisk med litt ekstra penger i bakhånd, i tillegg til en reiseforsikring. Med et kredittkort fra re:member får du reiseforsikring inkludert når du betaler minst 50 % av transportkostnadene med kortet. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt, og kredittkortet gir deg også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward, som gir deg rabatter i over 200 nettbutikker. Kredittkortet har ingen årsavgift.

Her kan du søke om et kredittkort fra re:member.