Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Legg deg til lading på stranda i vinter

Børst sand av tærne og nipp til en forfriskning, mens du tenker på naboen hjemme som fryser fingrene av seg når han skraper bilvinduer, måker snø eller venter på trikken eller bussen som kanskje ikke kommer i det hele tatt.

Gran Canaria, øya som alle har et forhold til enten de har vært der selv eller ikke, blir ofte omtalt som nordmenns andre hjem. Og det er kanskje ikke så rart, for «Granca» er for mange synonymt med «syden» og et paradis på jord for kalde og bleke vinterkropper fra nord. Tilnærmet konstant temperatur året rundt, ikke for varmt og aldri for kaldt. Temperaturen varierer fra 26 grader om sommeren til 20 grader om vinteren.

Mer enn bare strender

Det er ikke uten grunn at Gran Canaria er blitt et så populært reisemål for oss nordmenn, da særlig om vinteren. Øya, som tilhører Kanariøyene – en øygruppe i Atlanterhavet ca 200 kilometer rett vest for kysten av Marokko nord i Afrika, er som et lite kontinent i miniatyr. Her finner du alt fra milevis av nydelige, finkornede sandstrender, fjell som egner seg ypperlig til fotturer, ørkenlandskap, bananplantasjer og pittoreske landsbyer. Du kan også shoppe i den moderne storbyen Las Palmas, med den vakre gamlebyen Vegueta fra 1500-tallet.

Liv og røre eller fred og ro

Gran Canaria er med sine 1560 kvadratkilometer den tredje største av Kanariøyene. Du kan velge mellom mange hoteller i ulike prisklasser. Ønsker du liv og røre bør du velge enten Playa del Inglés eller Puerto Rico på sørkysten av øya, hvor du finner hundrevis av barer, nattklubber og restauranter. Er du derimot på tur for å finne roen og lade batteriene i kroppen, kan den koselige fiskerlandsbyen Arguineguin være et godt alternativ. Byen er kjent for sitt store marked som holder åpent på tirsdager, og regnes som en av de roligste stedene på sørkysten. Mange fastboende nordmenn har valgt å bosette seg i Arguineguin.

En aktiv ferie

Stadig flere turister prøver seg for første gang på golfbanen når de er på Gran Canaria, men øya er også et yndet sted for mer erfarne golfspillere med sine syv velpreparerte 18-hulls golfbaner. De perfekte værforholdene innbyr til alle slags utendørsaktiviteter året rundt. Enten du liker vannski, surfing, paragliding, fjellklatring eller havfiske, finner du garantert muligheter for det på Gran Canaria.

Husk, har du planer om å reise til Gran Canaria, og du har et re:member kredittkort, får du rabatter. Flytiden er ca 5 timer og 50 minutter, men det er det verdt. Husk at dersom du betaler over 50 % av transportkostnadene med re:member-kortet ditt, er reiseforsikring inkludert.

Du kan søke om re:member kredittkort her, slik at du kan nye godt av fordelene det gir deg på din neste reise.