reise-til-tenerife.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Guide: Reise til Tenerife

Den unike vulkanøya Tenerife er kanskje den vakreste av alle Kanariøyene, og byr på noe for enhver. Under finner du oversikt over de beste stedene og en rekke unike opplevelser som du ikke bør gå glipp av.

Fantastiske Tenerife er et utrolig populært reisemål året rundt takket være mye variasjon på én og samme øy. Uansett om du er ute etter hvite strender og avslapping, uteliv, gode matopplevelser eller en aktiv ferie for store og små, kan alle finne det de liker på Tenerife.

Vulkanøya er den største av Kanariøyene, og er med omtrent 900 000 fastboende også den mest folkerike. Tenerife er også den mest besøkte øya, med hele 5,77 millioner turister på besøk i 2016.

Tenerife har to internasjonale flyplasser - en sør og den andre i nord. Reina Sofia-flyplassen i sør er den største og travleste flyplassen der de fleste flyvningene til og fra Norge lander og tar av. Flyturen til Tenerife tar i underkant av seks timer.

Reis til de beste stedene på Tenerife

Den vakre havnebyen Puerto de la Cruz, Tenerifes eldste ferieby, er kjent for å være den mest sjarmerende. Flere av øyas beste restauranter finner du her. På en badeferie bør du dessuten besøke et av verdens vakreste bassenganlegg - Lago Martianez - når du først besøker byen. Anleggets store saltvannsbasseng og vakre omgivelse med fontener, tropiske laguner, solterrasser og palmer er helt unikt.

På den solsikre sørkysten av Tenerife finner du det populære turistområdet Playa de las Americas og Los Cristianos, to feriebyer som med årene nærmest har vokst sammen. Her er det både strandliv og uteliv, i tillegg til variert moro som for eksempel golf, pedalbåt, windsurfing og vannparken Siam Park.

Den lille sjarmerende byen Vilaflor ligger en halvtimes biltur fra Playa de las Americas og er et perfekt utgangspunkt om du vil gå tur eller sykle på Tenerife. Vilaflor er en del av Tiede nasjonalpark, og ligger på vei opp mot vulkanen Tiede, som også er Spanias høyeste fjell. Hva med å avslutte fjellturen med en natt på Hotel Spa Villalba, som tilbyr både deilige spabehandlinger og god mat?

Den sjarmerende kystbyen Los Gigantes ligger på vestkysten av øya, og er et av de mest attraktive naturområdene på Tenerife. Byen ligger beskyttet av imponerende klippevegger - noen av dem oppimot 800 meter høye. Her er det populært å bade fra klipper, men snakk med lokale først for å finne ut hvor det er trygt.

Les også de beste tipsene for en reise til Gran Canaria her.

Unike opplevelser 

Tenerife byr på alt du kan tenke deg av de klassiske sydenaktivitetene som dykkerkurs, vannscooter, bananbåt, parasailing, pedalbåt og mye annet. Det finnes imidlertid en rekke unike opplevelser du bør vurdere når du besøker Tenerife:

Dyreparken Loro Parque er en av Kanariøyenes mest populære turistattraksjoner. Dyrehagen ligger like vest for byen Puerto de la Cruz nord på øya, og kan by på blant annet et stort delfinarium, haitunnel og verdens største og mest varierte samling av papegøyer.

Om du heller vil se dyr i sine naturlige omgivelser, er det en rekke aktører som tilbyr hval- og delfinsafari. Det er også mulig å snorkle for å se skilpadder i sitt naturlige habitat.

Tenerife har også en av verdens beste vannland. Siam Park er Europas største vannland, der du kan legge opp til en fantastisk morsom dag for hele familien. Du kan legge opp ditt eget program utfra hva du ønsker, enten du vil ha en action- og adrenalinfylt dag med spektakulære sklier og verdens største kunstige bølger eller om du vil slappe av i de mer rolige omgivelsene av dette enorme badelandet.

En annen unik opplevelse på Tenerife er såklart å bestige Spanias høyeste fjell. I vakre omgivelser kan du ta deg opp mot vulkanen Tiede, som ruver 3718 meter over havet. Det går også en kabelbane til krateret av Tiede-fjellet om du er mer interessert i utsikten enn gåturen. Husk at du må søke om en gratis tillatelse for å få tilgang til toppen, dette grunnet miljøhensyn.

Uforglemmelige øyeblikk på Tenerife

Uansett hva du velger å gjøre på din reise til Tenerife, kommer ferien til å være full av uforglemmelige øyeblikk – om det så er foran den vakre solnedgangen, en hyggelig kveld med godt selskap på en restaurant eller i det deilige vannet.

Husk å benytte deg av de gode rabattene du får med ditt re:member kredittkort når du skal på ferie på Tenerife. Med fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på flybilletter, hotellopphold og opplevelser ved å bestille gjennom for eksempel Expedia og Hotels.com. Husk å logg inn via re:member reward og betal med re:member-kortet.

Dersom du ikke har et, kan du søke om re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Betaler du minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert, slik at du kan være trygg under hele reisen. 

God reise til Tenerife!