Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Guide: Reise til Kypros

Kypros er en av de største og vakreste øyene i Middelhavet. Med 340 soldager i snitt per år, flott arkitektur og rikt kulturliv, er øya et perfekt reisemål.

Solværet er ikke så altfor langt unna. Reisen til Kypros tar drøye fire timer med fly, og flere norske flyselskaper flyr direkte eller med ett stopp fra Gardermoen til hovedflyplassen Larnaka.

Kypros: Afrodites fødested

Kypros er halvt gresk, halvt tyrkisk. I tillegg ligger øya i nærheten av både Egypt og Midtøsten. Er du interessert i kultur og historie, kommer du med andre ord ikke til å bli skuffet.

Ifølge gresk mytologi ble gudinnen Afrodite født her. Det sies at hun ble født av havets skum, ved Páfos på Kypros. Derfor har hun gjennom tidene blitt tilbedt på øyas vestkyst. Afrodite var kjærlighetsgudinnen, og derfor er Kypros blant mange kjent som nettopp kjærlighetsøya. Som reisende kan du blant annet bade i vannene der det sies at hun badet. Et bad i den romantiske grotten sies å hjelpe på fruktbarheten. Du kan også reise til stedet der gudinnen skal ha steget fra vannet, Afrodites klippe.

Øyas komplekse historie og beliggenhet gjør at den er rik på kulturminner både fra romertiden, katolske kristne og islam. Du kan blant annet se den ortodokse Lasarus-kirken i Larnaka, der levningene av Lasarus, som Jesus skal ha vekket til live, ligger i en sarkofag den dag i dag. Eller du kan besøke Hala Sultak Tekke, en moské fra 1800-tallet, der Mohammeds tante skal ligge begravet.

Besøk en av Europas fineste strender

Kypros er også rik på opplevelser. Om du skal reise med barn vil det være perfekt med et besøk til Fig Tree Bay. Den 500 meter lange sandstranda ble i 2011 kåret av TripAdvisor til Europas tredje beste strand! Her finner du deilig, klart turkist vann, i vakre omgivelser. Stranda har fått navnet sitt fra fikentrærne som omgir området. Det finnes også en rekke restauranter og shopping-muligheter her.

Les også våre tips til reisemål for en badeferie her.

Reise på fjelltur til Kypros

Når du tenker på en reise til Kypros tenker du sannsynligvis ikke på fjelltur. Men Troodosfjellene, øyas største fjellkjede, er et populært reisemål for turister, og er perfekt dersom du ønsker en litt mer aktiv ferie. Her kan du besøke vakre, gamle kloster, besøke vingårder eller gå tur i barskoger. Om vinteren legger snøen seg her, og det går faktisk an å stå på slalom her. Hvem skulle trodd det?

Landsbyer du må besøke

Øya byr også på en rekke rolige, tidløse landsbyer. Hit kan du reise for å få et unikt innblikk i kulturen, og kjenne på stillheten og roen utenfor byene. Vi anbefaler Lefkara, Tochni eller Kakopetria. Lefkara ligger ved Larnaca, og er kjent for sitt unike håndverk i sølv og blondebroderier. Hit kan man reise for å nyte utsikten, utforske de små gatene eller lære om håndtverkene.

Tochni er en annen liten landsby med mye karakter. Tochni er en av de eldste landsbyene på øya, og byr blant annet på en flott kirke bygd på ruinene av et tempel St. Helena skal ha bygd i år 600 f. Kr.

Sist men ikke minst bør dere ta turen innom Kakopetria. Denne lille landsbyen ligger i foten av Troodosfjellene, og er bygget rundt elvebreddene til Kargotis og Garillis. Den er omgitt av tett skog. Besøk gamlebyen (Old Kakopetria) for et ekstra innblikk i gammel-kypriotisk kultur og levemåte.

Spar penger på reisen til Kypros

Vi er sikre på at du kommer til å få en fortreffelig ferie på solfavoritten Kypros. Husk å benytte deg av de gode fordelene du får med ditt re:member kredittkort når du skal reise til Kypros. Med fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på både flybilletter og hotellopphold, ved å bestille gjennom for eksempel Expedia og Hotels.com. Husk å logg inn via re:member reward og betal med re:member-kortet.

Dersom du allerede ikke har et, kan du søke om re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Betaler du minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert, slik at du kan være trygg under hele reisen.

God reise til Kypros!