reise-med-barn.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

De beste tipsene for en reise til Gran Canaria

Drømmer du om en reise til Gran Canaria? Ikke så rart, da gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 20 grader her hele året. Her er våre beste tips til Gran Canaria-turen.

Har du Gran Canaria som reisemål, kan du velge å vrake i vakre områder å tilbringe ferien din. Gjennomsnittstemperaturer på 18-26 grader hele året gjør at du ikke trenger å vente til sommerhalvåret for å reise hit.

Gran Canaria er en del av en øygruppe i Atlanterhavet, og tiltrekker seg gjerne sol- og strandsultne nordmenn.

De mest populære områdene på Gran Canaria

Playa del Ingles ligger på sørkysten er kanskje mest kjent for sitt uteliv og fantastiske strender, og er spesielt populær for den yngre generasjonen. Dette er definitivt stedet for deg som er interessert i sol, strand og nattklubber.

Puerto Rico er kjent for å ha det beste været, og er kanskje stedet for deg som liker å ha tilgang til aktiviteter i tillegg til å ligge på stranda. Her finnes blant annet shopping, badeland, minigolf, tivoli og gokart. Dette er nok et mer familievennlig alternativ til Playa del Ingles.

Et sted som egner seg enda mer for familier er Maspalomas. Dette er en av destinasjonene der du får ro og avslapping, men samtidig har muligheter for shopping. Maspalomas har Playa del Ingles som naboby. Byen er kjent for sine hoteller, restauranter, butikker, Aqualand og generelt for å være en av Gran Canarias beste destinasjoner. Liker du å gå tur, kan du gå fra fyret i Maspalomas og inn til Playa del Ingles, det tar cirka en time.

Las Palmas er den største byen, som også har mest av de spanske vibbene over seg i forhold til de andre byene. Her har du storby og shoppingalternativer, samtidig som du kan nyte strandliv og varme. Her kan du finne gourmetrestauranter og en vakker gamleby med trange, koselige gater.

Fiskebyen Arguineguin er kjempekoselig. Dette er et sted du kan oppsøke markeder, og sitte på hyggelige kafeer. Dette er én av nordmenns favoritter, så her er det ikke langt mellom norsktalende mennesker. I tillegg til strand- og restaurantliv er dette et perfekt sted for deg som liker å bruke kroppen og å være ute i naturen på ferie. Du har fjellturer i umiddelbar nærhet. Her finnes norske butikker og klubber. Vær obs på at om du kjøper norske varer i butikken, må du ut med mye mer enn i Norge. Får du plutselig lyst på vafler, kan du finne dem i Sjømannskirken.

Les også vår artikkel med tips til hvor du kan reise på aktivitetsferie her.

 

Billig mat og drikke 

Prisene på Gran Canaria er som kjent lavere enn i Norge. En flaske vin på butikken koster et par euro, og mellom 10 og 15 euro ute på restaurant. Du må ut med ca 3-4 euro for en halvliter på byen, men du kommer unna med under euroen på butikken for en boks øl. En vanlig middag ute får du for rundt 10 euro, men du kan selvfølgelig finne dyrere steder hvis du vil ha flere retter og gourmetmat.

Størsteparten av kranvannet på Kanariøyene er avsaltet sjøvann, så det er trygt å drikke. Men nordmenn er vant til kranvann av svært god kvalitet, og kjøper som regel flaskevann til å drikke. Men til matlaging er kranvannet ideelt.

Hotell eller leilighet?

Du finner store all inclusive-hotell de fleste steder. Men også små, koselige hoteller. Det som krever minst planlegging er om du bestiller fly og hotell sammen hos for eksempel Expedia. Du kan også enkelt velge om du vil ha all inclusive, tilgang til barneklubber eller lignende.

Vil du planlegge oppholdet ditt helt selv, kan du velge å bo litt utenfor de største turiststedene. Det finnes en rekke leiligheter og hus på nettsteder som Airbnb. Airbnb er privatpersoner som leier ut stedet sitt, og det er enkelt å krysse av for spesielle ønsker som basseng, strand, antall senger og lignende. Sjekk tilbakemeldinger fra tidligere gjester, for å sikre at dette er et bra sted for dere. Å leie gjennom Airbnb kan også gjøre ferien billigere for deg, det kommer an på standard og hvor sentral boligen ligger. Å dele hus med en annen familie er også svært prisgunstig.

Les også vår artikkel med tips for en reise til Tenerife her.

Aktiviteter på Gran Canaria

På Gran Canaria finnes det syv golfbaner, på nord- og sørkysten. Er du glad i vann er Aqualand absolutt verdt et besøk. Det er Gran Canarias største og villeste badeland, på nesten 100 000 kvadratmeter. Vil du få med deg alt her, må du legge opp til å bruke flere dager. Badelandet har hele 33 sklier og flere svømmebasseng med og uten bølger.

Gran Karting Club er den største gokart-banen i Spania, og ligger ved Maspalomas. Et litt annerledes sted å besøke er westernparken Sioux City i San Agustin. Byen ble bygget i 1972 for innspillinger av westernfilmer, og er i dag en fornøyelsespark for hele familien, med westernshow, egen reptilavdeling med ulike typer slanger, edderkopper og en verdenskjent hvit krokodille.

Foretrekker du en mer aktiv ferie finnes det en rekke sykkelturer der du enkelt kan leie vanlig eller elektrisk sykkel. Dette er en flott mulighet til å dra på eventyr rundt øya.

Det er mange som flyr direkte fra Oslo til for eksempel Las Palmas, som er den største byen på Kanariøyene. Flytiden fra Oslo med rute- eller charterfly er normalt mellom fem og seks timer.

Få en billigere reise til Gran Canaria 

Har du planlagt å reise til Gran Canaria, kan du spare mye dersom du betaler minst 50 % av reisen med ditt re:member kredittkort, da får du nemlig reiseforsikring inkludert. Med kredittkortet fra re:member kan du låne opptil 150  000 kr, og du betaler ingen årsavgift.

Gjennom fordelsprogrammet re:member reward, kan du også få gode rabatter hos en rekke reiseaktører, noe som kan komme godt med når du skal til. Les mer og søk om et kredittkort i dag, så har du det til reisen.

God tur til Gran Canaria!