Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Topp 5 reisemål på Mallorca

Mallorca er den største av Balear-øyene, og ligger like utenfor Spanias østkyst. Tre og en halv timer i fly tar deg med til den solrike øyas deilige strender og rike kultur.

Mallorca har vært en reisefavoritt blant nordmenn i mange år, og ikke uten grunn. Den lille øya har vært bosatt helt siden oldtiden, og byr på kulturminner fra både paleolitt-tiden (6000-4000 før Kristus) og Romertiden. I tillegg til herlige hvite strender og spansk mat og kultur, selvsagt. Vi har plukket ut våre topp fem reisemål på Mallorca:

1. Fornalutx

Fornalutx (uttales forna-lott) er en liten fjellandsby i Tramuntana-fjellene, nordvest på øya. Noen kaller Fornalutx for Spanias vakreste by, og den er en attraksjon i seg selv — de trange brosteinsgatene viser vei mellom sjarmerende steinhus som daterer helt tilbake til 1600-tallet. Den urørte fjellandsbyen ligger omringet av sitron-, appelsin- og kaktuslunder, og med utsikt over Sollér-dalen.

2. Mondragó

Naturparken Mondragó er kjent for sine hvite sandstrender, side om side med klar, turkis sjø. Området ble gjort om til naturpark i 1992, etter stort press fra lokalbefolkningen. Parken byr på unik natur, og flere spennende turstier som tar deg gjennom dens originale arkitektur og vakre naturområder. Mondragó bugner dessuten av herlige badebukter og lange, hvite strender — perfekt for en avkjølende dypp etter turen.

Les også vår artikkel med tips for en reise til Gran Canaria her.

3. Deia

På vestkysten ligger den idylliske kystlandsbyen Deia. Den lille landsbyen har siden 1900-tallet trukket til seg kunstneriske sjeler og mennesker på utkikk etter den avslappende, bohemske livsstilen. Dette gir byen en helt unik atmosfære, perfekt for late dager der man rett og slett nyter sola og utsikten. Byen er omgitt av oliven- og appelsin-ranker, og de små okerfargede husene med grønne skodder er like sjarmerende som de høres ut.

4. Puerto de Sóller

Den lille havnebyen var vanskelig å komme seg til inntil nylig. Derfor har den beholdt mye av sin tradisjonelle sjarm. Puerto de Sóller er et godt utgangspunkt for en aktiv ferie. Enten du vil gå en rolig tur og beundre synet av de små båtene i den sjarmerende havnen, eller gå en litt tyngre tur blant sitruslundene i landskapet rundt byen, kan du begynne her. Ved havna er det dessuten en 700 meter lang sandstrand, perfekt for å nyte sola og å kose seg på en badeferie. På kvelden kan du rusle ned strandpromenaden, og velge blant hyggelige restauranter.

Puerto de Sóller ligger dessuten en kort halvtime med toget unna byen Sollér. Byen er vakker i seg selv, men byr også på flere museer, botanisk hage og markeder.

5. Cala Mesquida

Om du skal reise med barn, er Cala Mesquida definitivt verdt å vurdere. Området ligger nordøst på øya, og er et rolig og stille resort-område omgitt av vill natur. Cala Mesquida er en langstrakt, ca 350 meter lang sandstrand, og er et populært område for barnefamilier på grunn av den rolige atmosfæren og badestranden. Området byr på mange koselige hoteller og feriehus, og det er mye å velge mellom. Ønsker man litt mer aktiv ferie kan man dykke, snorkle eller leie pedalbåt.

Les også vår huskeliste for pass til barn her.

Få reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Mallorca har mye å by på, uansett om du reiser med familien, alene eller med venner, og kommer til å by på uforglemmelige kvelder i solnedganger, deilige ettermiddager med sangria og herlig spansk mat, eller lange, late dager på stranda. Betaler du minst halvparten av reisekostnadene dine med re:member kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Du kan også spare på både flybilletter og hotellopphold ved å benytte deg av rabattene du får gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Fordelsprogrammet lar deg spare opp til 25 % reward-rabatt i ulike nettbutikker knyttet til reiser, hotell og feriehus. Søk om re:member kredittkort her — husk å gjøre det i god tid før du skal på reise, slik at du kan benytte deg av de gode rabattene!

God tur til Mallorca!