Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

6 tips til en aktiv ferie: Hva du kan gjøre og hvor du kan dra

Mange elsker å slappe av på solsengen, plaske litt i bassenget og kanskje ta seg en liten svømmetur når det blir for varmt i solsteiken. Blir en strandferie litt for kjedelig for deg? Under får du gode tips til hvordan du kan få en aktiv ferie.

Ferie er en perfekt tid til trening, selvrealisering og helt enkelt å komme i bedre form. I hverdagen er det kanskje ikke like enkelt å sette av tiden til det, men når du får en pause fra den hektiske jobbhverdagen, får du endelig anledning til å ta vare på deg selv.

Derfor har vi samlet gode tips til deg som enten bare vil på en vandreferie - men også for deg som virkelig vil gå for en ekte treningsreise enten det for eksempel er innen fotball, tennis, sykkel eller yoga.

1. Fotturer

Det har stadig blitt mer populært å velge bort badeferie med den ensidige bassengkanten til fordel for vandring i den vakre naturen like i nærheten av resortene. Det finnes mange muligheter, blant annet på en reise til Tenerife - kanskje du vil bestige Spanias største fjell Teide?

Andre alternativer som virkelig kan anbefales er Kreta, Amalfikysten i Italia, Høy-Atlasfjellene i Marokko, Table Mountain i Sør-Afrika - eller kanskje du har drømt om Cinque Terre i Nord-Italia? Den klassiske vandrerturen som går innom fem idylliske fiskelandsbyer langs Liquiria-kysten, isolert fra biltrafikk og sammenknyttet av et nett av smale stier. Her går du i et vakkert landskap preget av vinranker, olivenlunder og det blå Middelhavet.

2. Treningsferie

Det finnes flere hoteller som har spesialisert seg innen sport og trening.

Eksempelvis tilbyr Club La Santa på Lanzarote mer enn 40 sportsaktiviteter der gruppetimer fra erfarne instruktører er inkludert i prisen. Det er også mulig med personlig trening. For å gi et lite innblikk i hva dette massive anlegget kan tilby kan vi blant annet nevne at det finnes ti tennisbaner, fire squash-baner, svømmebasseng til konkurransesvømming, i tillegg til både utendørs og innendørs håndballbaner, basketballbaner og fotballbaner.

To alternativer som har anlegg av lignende størrelse er Gloria Sports Arena i Tyrkia og Thanyapura Health & Sports Resort i Thailand.

Et alternativ er å kombinere en storbyferie med for eksempel New York Marathon, Boston Marathon, Athen Authentic Marathon, London Triathlon, Hawaii Ironman eller lignende.

3. Sykkelferie

Vil du teste ut etappene som sykles i Tour de France? Eller frister Toscanas vakre landskap? Eller drar du på høsten og vil være sikret varme på vakre Mallorca? Alternativene er mange.

På Mallorca bør du velge hotell som Hotel Aya eller Aparthotel Fontanellas Playa som har trygg sykkelparkering med alle fasiliteter.

Er du klar for en skikkelig utfordring bør du prøve deg på den legendariske Tour de France-etappen opp Alpe d’Huez. Hotellet Le Cassini i Oisans-dalen er et perfekt utgangspunkt og byr på en rekke fantastiske sykkelruter. Fra hotellvinduet kan det hende du ser en av proffene sykle forbi.

PS: Du trenger ikke å reise så langt for å få en fin sykkelferie. Bare tre timer fra Oslo starter den 74 mil lange sykkelveien Kattegattleden i Göteborg. Starter du på Best Western Hotell Halland i Kungsbacka, starter du på et hotell som har spesialisert seg på sykkel. Her kan du trygt parkere sykkelen, samt gjøre reparasjoner om det trengs. Hotellet leier også ut sykler, sykkelvogn, og sidevesker om du trenger det.

4. Telttur

Du må ikke bo på hotell for å få en fin ferie! I Norge og Sverige har vi allemannsretten som sikrer enhver tilgang til naturen, mens det er langt strengere i andre land.

Eksempelvis er det i England, Wales, Frankrike og Estland hovedregelen at du må ha tillatelse fra grunneieren før du kan sette opp telt. Skottland er derimot mer åpne for camping i det fri. Spesielt Loch Lomond og Hebridene er vakkert.

Les også vår artikkel med gode tips til en fisketur her.

5. Dykkeferie

Dykk ned under havets overflate med tank eller snorkel. Det er en fantastisk opplevelse å se fisk, skilpadder, flotte koraller og det vakre landskapet under overflaten.

Blant mange dykkerparadis verden over, er farvannene utenfor Bali, Zanzibar og Phuket blant de mest populære. Vil du holde deg innenfor Europa er Algarvekysten i Portugal og Malta regnet som de beste stedene.

Tar du turen til vakre Malta, er hotellet Calypso Hotel i Marsalforn på øya Gozo et godt valg - rett i nærheten av et dykkesenter. Vil du bo litt finere, er Kempinski Hotel i San Lawrenz på Gozo et godt valg.

6. Yoga

Det høres kanskje ut som en rolig aktivitet, men Yoga gir et godt grunnlag for alle aktivitetene vi har nevnt så langt.

Skjem deg bort og oppnå zen på noen av verdens beste Yoga-hoteller, COMO Shambhala Estate på Bali eller Kamalaya Koh Samui i Thailand.  

Bonus-tips til en aktiv ferie

Ikke utsett tanken om en aktiv ferie, og la det bli en ny dørstokkmil.

Med re:member kredittkort får du gode fordeler, som for eksempel tilgang til fordelsprogrammet re:member reward. Gjennom fordelsprogrammet får du opptil 25 % reward-rabatt i over 200 nettbutikker, og du vil kunne gjøre gode deals på både fly og hotell.

Ikke nok med det, betaler du over 50 % av reisen med kredittkortet, er også reise- og avbestillingsforsikring inkludert. re:member kredittkort har ingen årsavgift. Hvis du ikke allerede har et kredittkort fra re:member, kan du søke om kredittkortet her, så har du det til din aktive ferie!