Topp 10 byer for en storbyweekend

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Ja, vi elsker storbyweekend! Enten du vil dra med venner, kjæresten eller familie, så er det lite som slår en storbyhelg i en kul by. Her er våre 10 beste destinasjoner for en storbyweekend.

En storbyweekend kan enkelt skreddersys etter hva man vil – hva med å kombinere kultur, shopping, avslapping og storbyliv? På listen under er våre utvalgte storbyer som du garantert kommer til å like - perfekte for en weekend.

Og det beste av alt? De ligger ikke mer enn et par timers flytur unna Norge.

1. Budapest

Spa, shopping og et pulserende uteliv er stikkord som beskriver Ungarns hovedstad. Her får du mye for pengene, og kan både bo fint og spise godt uten det koster skjorta. Med 100 varme kilder og et flust av spa-hoteller, tyrkiske bad og badehus kan dere ikke unngå minst ett spabesøk når dere først er i Budapest.

Spis den tradisjonelle retten gulasj eller besøk en av byens mange trendy restauranter. Utelivet er det ikke noe å si på, prøv en av byens berømte ruinpuber eller la dansefoten svinge på en av de mange klubbene.  

Les om hva du kan gjøre på jentetur til Budapest.  

2. Amsterdam

Kunstgallerier, museer, kafeer og klubber av alle slag gjør Amsterdam til et populært reisemål, og perfekt for en storbyweekend. Den sjarmerende byen er ikke større enn at du rekker å utforske det aller meste i løpet av en helg.

Lei en sykkel eller ta beina fatt for å oppdage byen med vakre broer og karakteristisk arkitektur på egen hånd. Dere bør også se byen fra vannet på en av de berømte kanalbåtene.

Vurderer dere en jentetur til Amsterdam, kan dere lese våre tips her.

3. Berlin

Berlin byr på det aller meste av det du ønsker deg på en weekendtur, noe som gjør den trendy og varierte storbyen til manges favoritt. Her får du nemlig det beste fra to verdener – urbant og kult, tradisjonelt og gammeldags.

Besøk en av byens mange museer eller bare se dem utenfra – arkitekturen alene er verdt å se, gjerne med en kopp kaffe i hånden. Berlins sydende uteliv finnes det nesten ikke maken til noen andre steder i Europa, og shoppingmuligheter er uten like. Her er det bare å glede seg!

Les flere tips for en reise til Berlin her.

4. Krakow

Krakow er kanskje en av Europas vakreste byer, og det er mye å utforske. Her er flere severdigheter lagt til UNESCOs verdensarvliste. Både hoteller og restauranter er prisgunstige, så dere bor og spiser til en rimelig penge.

Med historie og kultur på hvert gatehjørne er det ikke rart at byen kalles magisk. Besøk Krakows hjerte, markedsplassen, den eldste og en av de vakreste middelalderplassene på kontinentet. Mange reiser til Krakow for å oppleve de koselige julemarkedene, men det er uten tvil et flott reisemål hele året.

5. Praha

Praha er perfekt for deg som ønsker en rimelig, men likevel opplevelsesrik storbyweekend. Det meste av den sjarmerende byen kan du nemlig se helt gratis, og du rekker det fint i løpet av en helg. Det lave prisnivået gir deg mye for pengene.

Vandre rundt i de snirklete smågatene og over historiske broer, og ta pauser på en av de mange ølstuene som byen er så kjent for. Utforsk vakker arkitektur, se verdens største slott, eller bruk tiden på å shoppe – her kan du velge og vrake. Kjøp med deg krystall hjem, Tsjekkias mest kjente vare.

6. Dublin

Dublin er byen som syder av liv hele uken gjennom, med en blanding av klassiske puber og koselige shoppingstrøk. Her kan du høre tradisjonell irsk musikk, drikke Guiness, shoppe, gå på museer, besøke fantastiske slott og kirker eller ta en spasertur i grønne parker.  

Besøk det helt livlige Temple Bar-området, et av de eldste områdene i Dublin kjent for sine smale gater fylt med særegne puber og spisesteder. Ta turen til shoppinggaten Grafton Street, og trenger du en pause bør du besøke legendariske Bewley's som er kjent for god frokost, te og lunsj.

Besøk gjerne Guiness Storehouse og lær kunsten å helle opp en Guiness på riktig måte. Er du mer glad i Whiskey finner du Jameson Distillery Bow St. i byen.

Dublin ser man gjerne i løpet av et par dager, så om det er tid til det, bør dere ta en dagsutflukt til områder litt utenfor byen. Et eksempel er Malahide, der du finner et imponerende slott og en herlig kritthvit strand.

Les re:member sin reiseguide til Dublin.

7. Lisboa

Lisboa regnes for å være en av de billigste og koseligste storbyene i Vest-Europa. Besøk gamlebyen Alfama som består av trange smug, skjev brostein og gater som minner om labyrinter. Keramikkfliser i fantastiske farger og mønstre pryder flere av de eldste byggene her, og på markeder og antikkbutikker kan dere kjøpe med fliser hjem.

I Lisboa kan dere også gjøre mange unike bruktkupp på markedene som arrangeres, ofte på lørdager. Det mest kjente er Feira da Ladra, eller «Tyvenes marked». Vinsmaking og fantastisk sjømat er også et must å få med seg på en helgetur til Lisboa.

8. Paris

Paris har noe for alle, enten du er ute etter kultur, shopping eller kulinariske opplevelser. I den franske hovedstaden kan dere vandre gatelangs og ta livet som det kommer, eller planlegge hvilke severdigheter dere vil se på forhånd. Vi anbefaler de klassiske attraksjonene Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame, Louvre og Versaillespalasset.

Paris er også kjent for sine fantastiske shoppingmuligheter. Sørg for å ta pauser ved en av de mange fortauskafeene og nyt croissanter eller makroner mens dere betrakter alle de stilige franske kvinnene og mennene som går forbi.

Les vår store reiseguide til Paris her.

9. Helsinki

Helsinki er blant annet kjent for shopping, museer, kunst, flott arkitektur og hektiske markeder. Det er med andre ord flere gode grunner til å legge helgeturen til Helsinki!  

Her må dere oppleve Spårakoff Bar, en historisk trikk som er omgjort til en bar. På 40 minutter tar den turen rundt sentrum, og gir en mulighet til å se flere severdigheter mens dere drikker det dere ønsker. Besøk Sveaborg festning, som ligger på Unescos verdensarvliste og er en kort fergetur fra byen. Ta turen opp i Finnair Helsinki, byens svar på London Eye – et gigantisk pariserhjul som gir deg panoramautsikt over byen.

10. London

Vi får aldri nok av London, og det er mange grunner til at den britiske storbyen er en evig klassiker. Her finnes flere severdigheter enn man kan telle, et fantastisk uteliv, enorme shoppingmuligheter og unike matopplevelser – alt bare en kort flyreise unna!

Det er stadig noe nytt å oppdage i London, noe som gjør at vi reiser tilbake igjen og igjen. Få andre byer har så mye å tilby, for i tillegg til det som allerede er nevnt, kan vi også ramse opp spennende markeder, verdensberømte teater- og musikaloppsetninger og flust av konserter med store artister.

London består av flere kjente og ukjente bydeler, les re:member sin reiseguide til London for områder du bør sjekke ut.

Husk på dette før du reiser på storbyweekend

Frister det med en storbyweekend til en av disse byene? Vi har også noen flere tips å tenke på før turen bestilles.

Sjekk kalenderen for inneklemte dager

Få mest mulig ut av årets feriedager ved å sjekke inneklemte dager. Da kan dere enkelt få til en eller flere storbyhelger uten å måtte ta ut så mange fridager på jobb.

Er passet ditt gyldig?

Det er kjedelig å ikke kunne dra på storbyweekend fordi passet ditt har gått ut på dato, og du ikke rekker å skaffe nytt. Sørg derfor for at passet ditt er gyldig god tid i forveien, så er du klar for å reise utenfor Norden når som helst.

Les også tips for pass til barn her.

Vær tidlig ute

God planlegging er alltid smart. Ofte er det slik at jo tidligere ute dere er med å bestille billetter, desto mer penger kan dere spare. Husk å sjekke lavpriskalenderen til ulike fly- og reiseselskap. Her kan dere finne mange gode tilbud!

Har du reiseforsikring?

Det anbefales alle å ha reiseforsikring på reise, så man er sikret mot en del uforutsette hendelser. Dersom du har re:member kredittkort og betaler over halvparten av transportkostnadene med kortet, får du ganske enkelt reiseforsikring til storbyhelgen med på kjøpet. Dette inkluderer også en avbestillingsforsikring.

Få rabatter med re:member kredittkort

Når du planlegger storbyweekend bør du huske å bruke fordelene du får med ditt re:member kredittkort. For med fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på flybilletter og hotellopphold, ved å bestille gjennom sider som Expedia og Hotels.com. Husk å være logget inn på reward-siden for å få reward-rabattene.

Har du ikke kortet, kan du søke om re:member kredittkort her. Det gir deg opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Et siste tips er å søke om kredittkortet i god tid før du skal på storbyweekend, så du rekker å bruke de gunstige fordelene.

God storbyweekend!